Sari la conținut

problema sistem antipoluare

Postări Recomandate

Ai inceput si cu insulte desi eu ti-am vorbit frumos... extraordinar, am zis "eroare generica" si nu "martor in bord generic" in contextul super mega evident in care orice gasca isi da seama despre ce era vorba.  5 ore a stat omul fara raspuns, a venit cineva si i-a raspuns, gata hop si pedantul de serviciu ca "ackshually" nu e eroare, e martor... penibil si nu e de mirare ca fug toti de pe forumul asta.

Ai sa ramai tu cu inca vreo 2-3 sa ii certi ca au zis "eroare" si nu "bec" sa te simti bine ca tu nu esti semidoct ca altii.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 93
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am revenit. Mi-au reparat masina. Ier am ridicat-o de la service. Dupa 2 luni si jumatate de cand a aparut problema si 1 luna si jumatate de stat in service. Nu au mai schimbat cablajul masinii.

Nu este vorba despre conceptii puerile si fara sens, ok? Ca la o masina achizitionata cu 2000 euro iti asumi asemenea riscuri atunci cand o cumperi. Asa ca la un autovehicul nou si cu o valoare semnif

Se pot face anumite lucruri și fără să vii cu bordul plin de erori. Faptul că voi acceptați să fiți trimiși la plimbare și să reveniți când o să mai facă, dacă o să mai facă, este propria voastră aleg

Posted Images

Mult stimate coleg de forum, eu doar am corectat greșeala, dumneavoastră ați văzut câmpii penibil si aiurea "super mega evident" cu dex, referire la persoana in lipsa argumentelor (pe care oricum nu le aveți), etc... 

@ady2006 daca la cine apelezi nu rezolva complet și definitiv cauza (sau cauzele) încearcă să obții măcar eventualele coduri de eroare (subliniez din nou asta) din diagnoză preferabil sub forma DTCxxxxxx sau DFxxx și atunci poți să primești ajutor corect și concret (nu doar vorbe goale aiurea) și pe acest forum.

Editat de Gil26
Link spre post

Multumesc pentru sfaturi. A doua zi martorii s-au stins si nu a mai aparut nici un mesaj in bord.

O sa merg la un tester sa vad totusi ce coduri de eroare s-au memorat.

O zi buna

Link spre post

Este bine ca martorii s-au stins si nu a mai aparut nici un mesaj in bord, asa cum bine /corect a scris si @t0rquemada :thumbsup:  au fost martori portocalii (deci se poate circula cu atenție și limitare …) iar cauza pare sa nu fie una grava.

Iar daca tot o sa mergi la un tester sa vezi totusi ce coduri de eroare sunt atunci sugestia mea este sa se scaneze toate calculatoarele masinii, conteaza insa si programul de diagnoza (preferabil dedicat Dacia /Renault), statusul erorilor, contextul aparitiei, contextul actual, date complementare (numar aparitie defect, kilometraj ultima /prima aparitie defect, parcurs pana la aparitie), etc. … si este de apreciat daca oferi si un update, experienta ta putand sa fie de folos si altora :yes:

Link spre post
  • 2 weeks later...

Buna ziua,

Am fost la reprezentanta si am facut o diagnoza a erorilor. Mi s-au afisat urmatoarele:

1. DTC013611 – CC.0 – scurtcircuit la masa – circuit sonda oxigen aval – la 73650 km, este eroarea inregistrata pentru mesajul “verifica sistem antipoluare”, acum 2 saptamani.

2. DTC245329 – 2.DEF – semnal nevalid - senzor presiune dif. filtru de particule – la 73870 km, cred ca in cursul zilei de ieri, pentru ca acum am 73888 km, deci recent.

3. DTC007025 – 3.DEF – eroare forma de unda / stare sem… - circuit captor temperatura aer - la 73870 km, idem ca la pct.2.

Mi-au masurat si bateria - tensiune 12,13 V si amperaj 409 A in loc de 720 A capacitate.

Cei de la reprezentanta spun ca prima eroare a aparut datorita vremii, frigului, condensului.

Celelalte doua datorita frigului. Pana la proba contrarie, pot crede si asta.

Eu cred ca ar fi putut fi si din cauza bateriei - amperajului scazut, dupa ce am mai citit pe net.

Multumesc, o zi buna!

DTC-013611-73650km.jpg

DTC-007025-73870km.jpg

DTC-245329-73870km.jpg

Link spre post

Multumesc pentru acest update :thumbsup:, tinand cont de contextul in care aceste coduri de eroare au fost intregistrate plus “…A doua zi martorii s-au stins si nu a mai aparut nici un mesaj in bord. …” si “…Mi-au masurat si bateria - tensiune 12,13 V si amperaj 409 A in loc de 720 A capacitate. Cei de la reprezentanta spun ca prima eroare a aparut datorita vremii, frigului, condensului …” este bine ca nu a fost ceva grav si/sau mai greu de rezolvat.

Atasez totusi doar ca exemplu procedurile de diagnosticare ale acestor trei coduri de eroare pentru un Duster HJD motor H5H470 (fabricat in 09.04.2019) dar sunt valabile si pentru alte modele si motorizari, poate sunt de folos si altor colegi ce pot avea probleme (mai grave) cu acestea.

Captură ecran (13474).png

Captură ecran (13475).png

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...