Sari la conținut

Antifonare Aditionala Usi Duster (*cheder Adeziv)


Postări Recomandate

Salut Dusteristi,

 

Una din imbunatatirile care le aveam in plan era sa reduc zgomotul exterior in masina. Deasemenea ma interesa si o solutie simpla care sa nu implice demontari complexe.

 

Intrebarea evidenta era - pe unde se aude :) ??? analizand pe unde a venit Dacia cu al doilea cheder si observand cum a intrat apa odata la spalatorie am dedus ca spatiile mari din usa inca permit zgomote sa caviteze si aerul sa faca presiune slabind ermetizarea. Deasemenea praful adunat pe pragurile din spate imi dadea de inteles ca aerul inca circula bine pintre cele 2 chedere Dacia. Asa ca am decis sa adaug al 3-lea.

 

Am luat niste chedere negre de la tarabe cu adeziv (25 roni 4m dublii) si testat unde intra fara sa obtureze usile. Totul pare ok pe pozitiile respective.

 

Cat despre reducerea sunetului, pot sa zic ca aud motorul mai bine acum si simt lipsa in urechi a zgomotelor de fond de strada. Overall o reducere de 40% a zgomotelor laterale de strada si spate. Inca nu am reusit sa o testez la viteza sau sa vad cum se comporta pe ploaie. Deasemenea nu stiu cat vor tine. Cert e ca daca instalati asa ceva, si le dezlipiti, daca ramane lipici sa il extrageti cu o bucatica de cheder cu adezivul pe el, altfel il intindeti cu carpe. Cateva tamponari usoare si se lipeste inapoi pe cheder. Deasemenea sa le dati si cu niste silicon lubrifiant (spray) cu o carpa dupa instalarie.

 

Am mai detectat sunet ramas - venind de la roata din fata, ramane sa adaug cheder si pe totcul fata al usii si sa vad diferenta.

 

Revin cu ultimele modificari si deasemena o sa detaliez probleme, se mai dezlipesc ele pe la colturi, dar nu e grav.

 

Hope it helps,

Cheers

post-4805-0-21823500-1468415436_thumb.jpg

post-4805-0-00693500-1468415440_thumb.jpg

post-4805-0-04584700-1468415444_thumb.jpg

post-4805-0-50676800-1468415448_thumb.jpg

post-4805-0-76355300-1468415452_thumb.jpg

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 95
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Si pozele pt cine vrea sa isi faca mega-antifonare (*fara interior usi): Greutatea aditionala adaugata masinii e undeva la max 4 Kg overall.                       (*

Salut Dusteristi,   Una din imbunatatirile care le aveam in plan era sa reduc zgomotul exterior in masina. Deasemenea ma interesa si o solutie simpla care sa nu implice demontari complexe.   Intre

Când se reinventează roată, ai impresia că e nemaipoment. Ghinion, încă din 2014, la brazilieni e un cheder special ce blochează intrarea aerului în partea superioară a portierelor

Posted Images

Pentru antifonare zgomot anvelope am incercat o solutie de lipire pe plastic cu resturile de material avute. Fiind lipite pe plastic nu risc tabla si daca le zboara la spalatorie, macar am invatat ceva. Posibil iarna sa le smulga gheata. Vedem... cam 10 roni e metru partat.

 

Din ce observ zgomotul de anvelopa a scazut cu aproape 40%. Sunt mai suportabile ATurile la 60-70KM/h unde cavitau.

 

Well - vad ca sunt singurul interesat de antifonare :) revin pe topic doar cand mai sunt interesati si altii.

 

Pfffff - dhaaa - ar trebui puse pe spatele plasticelor. Bingo

post-4805-0-70675500-1468501517_thumb.jpg

post-4805-0-88464100-1468501522_thumb.jpg

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru chedere - sunt de cumpărat de fabrică, și nu sunt chiar scumpe...

 

De fabrica cu adeziv?.... ai un link?

Nici astea de taraba nu sunt rele pt ca poti sa le scoti usor... dar nici nu ma astept sa tina foarte mult.

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tu pune aici ce faci, ca oamenii se uita :) Nu stiu daca ajuta la antifonare buretele ala pus pe contra-aripa si nici ala de pe capota la motor. Cel putin la mine, mare parte din zgomot vine de fapt prin usi si pe la chedere, mi-am dat eu seama, si mai putin prin spate prin portbagaj. Adica m-am apucat sa-mi dau cu aluband in spate, sub bancheta si in portbagaj, si meh, nu este cine stie ce diferenta, cel putin pana acum, cand inca n-am montat plasticele la loc, dar o sa mai pun un strat, sa fie 2mm, ca alubandul asta este cam subtirel. Si in afara de asta, tot pe acolo as vrea sa mai pun si niste fonomin, sa stea pur si simplu. Pe urma, daca tot am desfacut plasticele alea, o sa le si mochetez pe dinafara, cum a facut colegul @bcmpst. Sincer, acum acum, cand sunt la mijloc cu lucrarea, recomand mai intai sa va ocupat de usi si pe urma de restul masinii, chiar daca tabla din portbagaj are locuri unde este suptire rau de tot, suna a conserva cand o ciocanesti. Plus ca la usi este mult mai simplu, doar fata trebuie demontata si aia ie.

 

A, da, ar fi interesant de unde putem lua chedere auto, in afara de chinezi.

Editat de Negura
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu pun, dar sa mai incerce si altii, ca ajuta. M-ar interesa cineva care sa cumpere un cheder adeziv auto nu o chinezarie de Obor ca mine.

Din testele mele - cel mai mult ajuta chederele adezive la usi pt ca cele din fabrica se lasa si au zone pe unde incepe aerul sa patrunda. Cat despre antifonul pe carena rotii, pot sa spun ca a scazut zgomotul de roata la acceptabil. Eu am BFG AT KO2 si la 60-70 Km faceau un vuiet ca sinele de tren.

 

In mod cert am sa dau carenajele jos si o sa le lipesc pe spate niste antifon din ala autocolant. In alte parti o sa dau cu Spray Nigrin cu Bitum.

Vbeam cu cei de la Mudster si i-am convins sa incercam si pe Mudsterul de competitie mai ales ca le intra apa in spate pe la usa cand intra cu el in apa mai adanc.

 

All in all - cu 100 de roni si munca ta, scapi de peste 50% din zgomot - chedere+antifon carenaj si un spray Nigrin Bitum. Chiar eram fericit azi la volan cand imi ciuleam urecile sa aud ceva trafic.

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...