Sari la conținut

ig2109

Members
 • Număr conținut

  37
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Reputație Comunitate

9 Neutral

Despre ig2109

 • Rang
  Dusterist

Informații profil

 • Oraș:
  Dublin IE/Bacău RO
 • Stare:
  Posesor de Duster
 • Motor:
  1.5 Blue dCi 115cp
 • An fabricație:
  2019

Vizitatori Recenți Profil

390 citiri profil
 1. 3 parole? Pentru test mode cere numai 2 - cum le folosești?
 2. Acum vreo 2 săptămâni am primit un mail de la Dacia cum că a apărut o nouă versiune - de-aia te-am întrebat dacă ai luat-o așa sau ai făcut update. Se pare că fiecare versiune are perechi diferite de coduri - mai așteaptă, deodată nu par să fi apărut pe net.
 3. Mi-a apărut în newsfeed-ul de pe Google: https://www.carwale.com/news/renault-duster-facelift-launched-what-else-can-you-buy/ Nu-mi dau seama - e noul Duster sau un facelift la noul Duster? La prima vedere, are niște chestii în plus...
 4. M-am lămurit - se pare că problema e numai pentru versiunea 4x2 Blue dCi. Mai exact - din cauza rezervorului de AdBlue, nu se poate monta kit-ul clasic, care există pe celelalte motorizări 4x2 (benzină și diesel fără AdBlue, 4x4 are deja roata de rezervă în portbagaj). Cei de la reprezentanțele din zona mea (Bacău și Piatra Neamț) nu știu să existe vreun astfel de kit - mai așteptăm până apare.
 5. Ai cumpărat mașina cu 1.0.13.2 - sau i-ai făcut tu update?
 6. Eu am doar UK, IE, Malta și Gibraltar - de RO nu știu să-ți spun... Am făcut update imediat ce am luat-o, în ianuarie - și la soft, și la hărți... mi s-a părut aiurea procedura, m-am dus cu laptop-ul în mașină într-un final... Parcă luna trecută am primit un mail cum că sunt disponibile noile hărți? Probabil ies pe trimestru (ian/apr/iul/oct)? La software-ul MediaNav ai update gratis, oricând... în schimb actualizarea gratuită la hărți trebuie să o faci în termen de 90 de zile... nu știu de când începe acel termen... poate de când ai cumpărat mașina? sau mai degrabă de când ai făcut cont pe Dacia Navi? Fă și tu update-ul in a 89-a zi, așa ești sigur că ai ultima versiune posibilă pentru tine.
 7. Niște idioți - de ce m-au chinuit ei pe mine nu știu... puteau să le activeze de la bun început, mai ales că sunt trecute și-n manual... Nu exagerez, 2 nopți am pierdut căutând pe net, cu Google Translate și altele... Bagă-ți piciorele în ele de hărți! Ai Google Maps, ai Waze - dacă te bagi, fă root la telefon și vezi că e un indian pe You Tube care a făcut mirroring complet Android Auto (sunt în concediu, la asta lucrez acum). După care îți recomand cu căldura Here Maps - super hărți, și gratuite pe deasupra! Am fost azi pe niște coclauri, la o fermă unde țin remorca - drum asfaltat, dar îngust, ca la țară... mi se părea că trage stânga volanul - dau repede pe 4WD - hopa, drum înclinat 3 grade spre stânga! O chestie mică - dar te-ncântă! N-o aveai, acum o ai... și-ai făcut-o singur! La sfârșitul săptămânii viitoare vin în țară - prin Germania, sunt niște porțiuni prin munți unde am observat o chestie ciudată: drumul pare că merge la vale (o vale lină, nu abruptă), dar de fapt urci un deal (simți cum trage mașina)... am citit pe net despre asta, e o iluzie optică... dealuri gravitaționale parcă se numesc... de-abia aștept să văd înclinarea!
 8. Cred că-ți ia mai puțin de 2 minute să le schimbi la loc... La tine cum erau AA și CP? ON sau OFF?
 9. Ia un stick USB, formatează-l FAT32. În rădăcină, creează un fișier text și redenumește-l "mcmtest_activate.ini" - introdu stick-ul în MediaNav. Mergi în meniu la ecranul unde arată versiunea software - fă schema cu cele 5 atingeri, bagă codurile (6835 primul, 9377 al doilea) - acum ar trebui să fie activat. PS Asta merge numai la v1.0.13.1 - pentru alte versiuni, fișierul are alt nume, deasemenea alte seturi de parole. Ecranul e puțin diferit la v1.0.13.1 - în mare sunt aceleași, dar mai sunt și altele în plus (culorile, sigla). Dacă n-aș face-o singur - unde-i farmecul? Ce-ar fi să nu mai încercăm nimic - și să mergem la service, în coloană, cuminți, capul plecat?! Culmea - am fost la service, atât în Irlanda cât și în România... mi-au zis sus și tare că NU SE POATE pune Android Auto sau CarPlay pe ce am eu, motivul fiind unitatea nu e compatibilă, doar mașinile construite după săptămâna nu știu care din 2018 au așa ceva, a mea e construită înainte de data respectivă, bla-bla, bla-bla... parcă recitau o poezie - aceeași, dar în limbi diferite! Acuma - ori sunt proști, ori sunt ticăloși - ori îi doare pur și simplu la bască! Cert e că, dacă stăteam cuminte, n-aveam. Acum am - și sunt chiar foarte mulțumit! Mai mult - am de gând să fac root și telefonului, ca să pot pune și alte aplicații pe Android Auto (gen YouTube, mirror complet, etc). PS Ai idee, pentru remote start, îi mai trebuie ceva (fizic) mașinii - sau e suficientă activarea din soft? În carte mai e descrisă și o procedură care trebuie făcută din card pentru a iniția funcția - nu am încercat-o încă... are vreo treabă?
 10. @Ramses4u: ce versiune de soft ai? ai introdus USB stick-ul în prealabil? @ElfStone: în mare, le cam știu - ce-am mai citit, ce-am mai ghicit, ce-am mai încercat... Multe (cele care nu au opțiuni selectabile) sunt configurații predefinite, pentru diferite mașini/echipări... din cele configurabile, puține merg pe Dacia... Oricum, în afară de meniul 4wd și schimbarea culorilor/siglei de start, nu mi se mai par chiar așa de interesante. Excepție ar fi RES - când e ON, apare meniul de Remote Start. Nu am reușit să fac mașina să pornească - probabil îi lipsește ceva pe partea de hardware? La fel HMI (la mine e OFF) - pare a fi senzor de parcare FAȚĂ... mai investighez. La tine cum erau AA și CP? ON sau OFF? Și ce versiune de soft? PS văd că nu ți-a mai fost teamă de garanție
 11. Sunt metode pentru a pune You Tube pe Android Auto - chiar mirroring complet al telefonului. Implică root.
 12. După multe ore de căutare pe net, am găsit în sfârșit soluția! Se pare că, pe un lot de mașini (cca mijloc 2018 până în ianuarie 2018) - deși echipat cu MedaNav v1.0.13.1 (sau upgrade de la 1.0.12.8) - Android Auto/Apple CarPlay nu funcționează (cazul mașinii mele). Motivul: funcțiile AA și CP trebuiesc ACTIVATE din Micom Manager, accesibil în modul TEST al MediaNav ului. După activare - totul merge perfect, atât pentru AA cât și pentru CP - culorile sunt cam șterse, în rest pare OK. Dacă tot am stat aseară târziu, m-am mai jucat cu Micom Manager - o groază de chestii se pot face acolo! Am activat meniul 4WD (eu am 2WD), am schimbat culorile pe tema Renault (separat, se poate schimba schimba inclusiv sigla ce apare la pornirea MediaNav-ului) - ba la un moment dat am reușit să fac să-mi apară un meniu de pornire temporizată a mașinii! Ce-i drept, nu a funcționat, probabil îi mai trebuie ceva fizic pe mașină? Mai multe aici https://www.daciaforum.co.uk/forum/topic/33674-new-duster-2018-and-android-autoapple-carplay/page-2 sau https://www.autohacking.net/viewtopic.php?t=188
 13. Modelul 4x4 vine cu roată de rezervă - e în portbagaj, are un loc special acolo. Modelul 4x2 nu vine cu roată de rezervă (ce-l puțin în Irlanda) - are doar cu kit reparație pană (un cpmăpresor + soluție de pus în caiciuc să astupe gaura). Ca și la Duster 1, pentru 4x2 există în schimb un kit de montaj roată de rezervă SUB mașină - kitul se comandă separat (la fel și roata în sine). Despre acest kit e vorba în topic - dacă-l are cineva, cât costă, se montează ușor... Eu am deja roata de rezervă de la vechiul Duster - e de 16, dar ca dimensiune exterioară e la fel cu cele de 17 (pe mașină am 17). Am montat-o de curiozitate zilele trecute și am mers prin oraș cu ea - nu simt nicio diferență. Am presupus că ai 4x2 - așa cum ai scris în descriere profil - dacă e așa, și ai nevoie de el, ar trebui sa-l comanzi. Cu ocazia asta, spune-mi și mie cât costă.
 14. Kitul NU vine cu mașina - trebuie comandat separat... de asta am deschis topicul... pe aci nu-l are nimeni, nici măcar pe comandă.
 15. @elfstone: văd că ai tot 4x2 - știi ceva de kitul de montare roată rezervă?
×
×
 • Creează nouă...