Sari la conținut

Sfaturi Si Informatii Despre Circulatia In Afara Tarii

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut, Mi-a placut specificatia lui "itoader", citez:". Pe autostrada fara proiectoare daca nu e ceata, iar in functie de conditiile meteo (ploaie, ceata...) sa respecti limitele de viteza." ca la no

Motivul real al folosirii lămpilor de ceata sau al proiectoarelor când nu este necesar îl regăsești în semnătura mea!

Mersi frumos.

se discuta mai mult de Austria, dar @mugur merge doar pana la Budapesta si inapoi

intrebase altcineva si de Austria, de aceea veni vorba..

Un site unde se pot gasi suficiente informatii http://www.tolls.eu/

Deasemenea, un tabel actualizat zilnic cu preturile la combustibil privite comparativ pe tari, usor de sortat dupa mai multe criterii, daca se doreste: http://www.fuel-prices-europe.info/

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Și pe Austria se cumpără vigneta si atât.

În Germania nu îți trebuie nimic, în Italia, Spania si Franța se plătește la fiecare tronson de autostradă. La sârbi, croati, și macedoneni la fel, se plătesc tronsoanele de autostradă.

La greci aproape tot e la liber, doar anumite secțiuni sunt cu taxă. Nici la ei nu îți trebuie vigneta.

La vecinii bulgari cumperi vigneta.

De alții nu stiu.

Trimis de pe al meu Huawei P8 Lite folosind Tapatalk.

Link spre post

Mare atentie pe unde opresti!Nu lasa la vedere nimic care sa atraga atentia !Eu si suportul de la gps il demontez din parbriz daca sunt nevoit sa opresc la unguri.Pe drumul catre Nadlac gasesti de vanzare vigneta de Ungaria .

Drum bun!

Link spre post

Asta-i buna... Pai si ungurii aveau ceva semne de circulatie cu unu care schimba roata si altu care ii fura valiza din portbagaj... Erau amplasate înainte de granita cu RO...

Faza cu "nu îți lăsa nimic la vedere" e valabila oriunde, in orice tara, la orice ora. Hoti exista peste tot.

Editat de Killer82
Link spre post

Salut,

Mi-a placut specificatia lui "itoader", citez:". Pe autostrada fara proiectoare daca nu e ceata, iar in functie de conditiile meteo (ploaie, ceata...) sa respecti limitele de viteza." ca la noi sclipesc stelele pe cer de senin si merg baietii cu ceata aprinsa (si pe spate) de zici ca nu se vede la 10 mt. Cat despre viteza legala cel mai mult imi place in Romania, cand, pe sectoare de drum cu limita de 100km/h eu merg de obicei cu 110km/h si ma chinui la tricotat de Mertzane si BMW uri care merg cu 90 iar in localitate o las la 60/59km/h (fara nici un risc) sau maxim 68/70/km/h risc minim 2 pct. si ma depasesc toti ca ei tot cu 90 merg si pe colo.

Nu stiu cand o sa ne civilizam?!

Drumuri bune si nu utati, proiectoarele se folosesc doar pe ceata!

Link spre post
  • 2 months later...

Daca ai aprinse proiectoarele de ceata daca nu e ceata,te opresc doar in Ungaria mai mult pentru a lua ceva spaga,dar pe autostrada nu mai ai treaba pana la iesirea din Ungaria spre Austria sau Slovenia,locuri unde iar e foarte probabil sa te opreasca la un control aiurea si sa-ti caute nod in papura politistii de frontiera. In Ungaria cand esti oprit de obicei ii intereseaza talonul si verificarea tehnica sa fie valabile,iar daca sunt persoane pe bancheta din spate,sa aiba centurile puse obligatoriu! In Austria sau Slovenia pana acum nu am fost oprit in ultimii zece ani,pentru proiectoarele de ceata aprinse pe timp de zi sau noapte fara a fi ceata,dar nu stiu sigur cum sta treaba,in schimb in Italia e la moda, poti merge cu proiectoarele de ceata aprinse cand ai chef,sa nu mai spun de xenon-uri,leduri sau faruri reglate aiurea!

In Italia daca nu te intreaba nimeni de trusa medicala sau stingator,pe langa documentele in regula trebuie stat atent cu viteza pe autostrada pentru ca au sistemul tutor,sistem care iti calculeaza viteza medie pe tronsonul parcurs,dar si pe portiunile de drum unde sunt lucrari si au impusa o limita de viteza,pentru ca acolo sunt amplasate de obicei radarele!Pentru radarele fixe in It ai nevoie doar de un navigator Tom Tom sau un detector,ambele avertizeaza foarte bine.

Apropo,atentie mare noaptea In benzinariile de la iesirea din Ungaria spre Austria sau Slovenia,dupa ce alimentati in momentul in cand mergeti sa platiti,lasati tot timpul pe cineva care sa fie atent langa sau in masina,iar daca vreti sa va odihniti,atunci alegeti locuri mai la lumina nu colturi intunecate!

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• E 1,3TCe cu GPF, deci mai trebuie executate niște proceduri după înlocuirea fizică, nu doar șters erori. De înlocuit doar după verificare cablaj (cu schema în față), preferabil cu unul nou (eventual SH) nu aftermarket.  
    • Buna ziua,  Am depistat exact de la ce vine eroarea: de la senzorul de presiune diferentiala filtru de particule (cod 227707094R). El este amplasat destul de accesibil. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: ce probleme ar putea aparea daca schimb eu acest senzor? E vorba de un surub si doua coliere de desfacut. In afara de resetare erori dupa schimbare, mai trebuie facut ceva? Multumesc 
    • Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
  • Creează nouă...