Sari la conținut

Concediu Grecia - Corfu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca mergi pe la sârbi, singura porțiune cu probleme este o bucată de aproximativ 80km, unde se lucrează la autostradă și traficul este redirecționat pe drumuri obișnuite (nu sunt cozi sau semafoare,

.... sau poate se uitau doar ciudat ca nu mai intra nimeni cu masina acolo ?

Acum am ajuns acasa din Corfu. Am fost pe la PF1-Serbia-Macedonia-Grecia la fel si la retur. Drumul este bun, de la PF1 (Drobeta), primii 50-60 km de drum sunt mai valuriti, dar in rest ok. In Mace

Daca mergi pe la sârbi, singura porțiune cu probleme este o bucată de aproximativ 80km, unde se lucrează la autostradă și traficul este redirecționat pe drumuri obișnuite (nu sunt cozi sau semafoare, dar viteza medie de deplasare este undeva pe la 60km/h) - https://www.google.r...,22.3154703,10z

De asemenea, vei avea o porțiune un pic mai lentă în Macedonia, bucata fără autostradă de la ei - https://www.google.r....4800755,16.25z - viteza medie de deplasare acolo este pe la 70kmh, așa că trece repede.

În rest, drumul este ok. Ai autostradă până la Igoumenitsa. Practic autostrada se varsă pe puntea bac-ului ce traversează la Corfu. Să iei în calcul să ajungi la Igoumenitsa până în ora 20:00, să prinzi ultima cursă (altfel stai în port până a doua zi la 8:00 dimineața).

Înainte să ieși din Macedonia, alimentează (ai o benzinărie la nici 1 km de graniță : https://www.google.r...6dfbd7fe7030a52 ). Motorina este jignitor de ieftină la ei.

Și cu riscul de a-l supăra pe @stefanudrea, sfatul meu e să intrii pe la sârbi pe la Moravița (este mai rapid decât prin Drobeta, din Cluj până în Moravița drumul este excelen, cu porțiuni de autostradă pe traseu) și ajungi mult mai repede pe autostradă la sârbi, imediat după Smederevo. La sârbi motorina iar este cu mult mai ieftină decât la noi, așa că pentru a economisi niște €, poți alimenta imediat ce intrii la ei (și îți ajunge lejer până la ieșirea din Macedonia) și înainte de a ieși de la sârbi la întoarecerea în România. Alimentând așa, economisești cam 50€.

Editat de DonQuijote
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Și să nu uit. Verifică-ți RCA-ul (cartea verde) să aibe acoperire pe MK (în caz că nu știai și ai verificat deja). Carpactica, din câte îmi amintesc, nu are acoperire, și decartezi minim 50€ la macedoneni în vamă să îți faci acolo carte verde cu acoperire la ei.

Link spre post

Am fost anul trecut prin Macedonia, Serbia. Sincer, mai bine prin Bulgaria. Acum avem doua variante in plan, fie Calafat - Sofia - Kulata, fie Russe - Makaza. Cineva a fost recent pe Russe - Makaza sau Calafat - Sofia - Kulata ? Noi mergem mai la sud, dar parca ne-ar avantaja acest traseu, chiar daca este mai lung, intrucat avem mai multa autostrada....

In august avem programata vacanta in Thassos, iti spun atunci cum e traseul Ruse-Makaza.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...