Sari la conținut

Manual service Dacia Duster

Postări Recomandate

În primul post din acest topic ai manualul de service pentru Duster ph1 (x79ph1). Și cum Duster ph2(x79ph2) e doar un upgrade , multe chestii se potrivesc.

Pentru Duster ph3 (HJD) și HJD ph2(2021+), documentația e online - s-a mai discutat și reiterarea nu are rost.

PS. Duster 2 nu există și când va exista codul e x1310 nu HJD și nici X79

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 142
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Știu foarte bine ce am scris, unii au citit și printre rânduri și au înțeles mesajul restul nu au făcut diferența între 1+1 =10 sau 1+1=2  Ca funcție sistemul 4x4( antrenare diferențial și punte

Informațiile trebuie să fie publice, și sunt doar că nu gratis și nu pentru oricine. Mai nou e doar online cu abonament  

Era foarte bine când a apărut toată documentația despre Logan I pe net iar Logan I nici nu se lansase, nu. Ce meșteri suntem noi ăștia de dăm gratis dar nu suntem dispuși să plătim, dar nu ne tre

Posted Images

da, Marite, asa stiam (tot de la tine). De asta am fost intrigat de ce a postat colegul.

Scuze - se poate sterge ce am postat, my bad!credeam ca a apartul ceva nou.

Stima!

Link spre post
Acum 11 minute, t0rquemada a spus:

PS. Duster 2 nu există și când va exista codul e x1310 nu HJD și nici X79

Stiu ca nu exista Duster 2, decat in campaniile de marketing, la fel cum nici Logan 2 sau 3 nu exista din punctul meu de vedere. Sunt aceleasi platforme tehnice antice, la care au fost schimbate doar motorizarile pe benzina si look-ul interior/ exterior. Daca ridici pe elevator un Duster 2011 si unul 2021 si te uiti dedesubtul masinii,  diferentele incep sa dispara... Valabil si pentru Logan

Link spre post

Nu te contrazic(desi personal am ridicat 2 dustere - 2010 si 2020:) ). desi seamna..nu rasare, cum e vorba aia.

Cred ca nu pot comanda piese de schimb( exemplu banal - parti de suspensie) pe modelul din 2010 .

Acum sunt interesat sa vad cum este timoneria (vestita cu probleme) - sanse mici sa mi foloseasca datele din versiunea veche.Cand am cautat carlig de  remorcare - tot gaseam pe modelul de la care ai pus link insa pt cel din 2020, nimic.

Link spre post
Acum 4 ore, tynn23 a spus:

Pentru cei ca mine, care cautau si se rugau cu disperare pe daciaforum sa intre in posesia amaratului de manual service Duster in format pdf, il gasiti aici gratuit:

https://procarmanuals.com/pdf-online-renault-duster-workshop-manual/

Cand ai cerut manualul de service pe celalalt forum l-ai primit imediat pentru masina ta Duster 4x4 2015 cat si extrase din schemele electrice plus un altul pentru un motor K9K856 (pe care l-am urcat si in urma cu cateva posturi) dar ai preferat sa oferi link-ul cu cel din 2009 care asa cum bine si corect s-a scris a fost oferit si in primul post, ti-am explicat si ca pentru modelele mai noi nu mai sunt pe capitole (ex intretinere, motor, transmisie, sasiu, etc.) ci pe operatii sau subansambluri individuale. Orice alte comentarii cred ca sunt inutile....

• Like 1
  • Trist 2
Link spre post

Iar cu ingaduinta moderatorilor daca tot le am si (re)gasit (unele le-am mai sters) si le-am extras (unele au durat si cateva ore) le urc din nou pe:  https://gofile.io/d/N5TeEZ

PS: cu cat sunt mai multe vizualizari\descarcari cu atat “vor sta” mai mult acolo. Sper sa fie de folos, toate cele bune!

Link spre post
Acum 10 ore, Gil26 a spus:

Cand ai cerut manualul de service pe celalalt forum l-ai primit imediat pentru masina ta Duster 4x4 2015 cat si extrase din schemele electrice plus un altul pentru un motor K9K856 (pe care l-am urcat si in urma cu cateva posturi) dar ai preferat sa oferi link-ul cu cel din 2009 care asa cum bine si corect s-a scris a fost oferit si in primul post, ti-am explicat si ca pentru modelele mai noi nu mai sunt pe capitole (ex intretinere, motor, transmisie, sasiu, etc.) ci pe operatii sau subansambluri individuale. Orice alte comentarii cred ca sunt inutile....

Imi pare rau ca te-ai ofensat inutil... Eu iti sunt recunoscator si ti-am multumit frumos pentru materialele trimise si nu la tine faceam referire cand aduceam in discutie formul daciaclub.ro, populat de o gramada de marlani, care au sarit la gatul meu, ca am tupeul sa cer un document care pana la urma l-am gasit free pe net. Manualul din primul post nu merge descarcat, BTW, sau poate decat daca te abonezi la acel site si nu toti au card bancar sau poate nu sunt dispusi sa se riste sa-si bage datele pe-acolo... Ce am postat eu este accesibil printr-un simplu click si e util chiar si pentru cei cu ultima generatie de Duster, cu conditia sa inteleaga ceva pe-acolo si sa aiba abilitatile si pasiunea sa mestereasca singuri la masina. Eu unul, de mai bine de 20 de ani fac chestia asta cu placere!

Uitati dedesubt si cateva exemple ale altor membrii care au esuat ca si mine in descarcarea materialului din prima postare.

Gabi68 ''Acest fișier nu există.Probabil a expirat up-load-ul'' - postare din 10 oct

Adi73 ''Nici eu nu am reușit să le descarc. Același mesaj „fișierul nu există”. - postare din 11 oct

P.S. Pacat ca si pe acest forum membrii mai vechi se ''inflameaza''  rapid si tin neaparat sa te traga de urechi daca nu le convine o postare. Eu unul, inca ma amageam ca ideea unui forum este de  intrajutorare, in niciun caz de a-ti umfla egoul ranit...

Editat de tynn23
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...