Sari la conținut

Intrebare legata de regenerarea DPF-ului

Postări Recomandate

Am duster-ul de 4,5 ani aproape...mai mereu am schimbat undeva intre 1800 si 2000 si nu am avut probleme cu filtrul de particule...

Intre 1800 si 2000 schimbi viteza sau in acest interval de turatie ajungi DUPA ce schimbi viteza?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 101
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am mai aflat niste informatii mai tehnice despre regenerarea DPF-ului la Duster. (Pentru pasionatii de DPF, daca exista asa ceva ) Regenerarea DPF-ului are 2 faze. 1. Faza pregatitoare In aceasta

Eu ma ghidez după o regulă simplă: motorina este mai ieftină decât injectoarele, turbina, egr, filtrul de particule și orice alt ungher ce s-ar putea îmbâcsi în urma mersului subturat   Trimis de p

Regenerarea automata o poti evita mergand turat cu masina sau scoasa la drum lung si mers la 3500 rpm. astfel eviti sa se apuce masina sa regenereze cand vrea ea

Posted Images

E... colegul @melcu are partial dreptate... da' in feluli lui de a merge "batraneste" cu masina personala... As vrea sa-l aud (citesc) cand vorbeste si despre mersul cu Dusterul de serviciu...

Tu vorbesti despre schimbari (mers constant) in zona lu' 1800-2000 rpm... producatorul scrie la carte o alta turatie pentru regenerarea DPF...

Link spre post

In concluzie DPF se regenereaza la un mers de peste 10 min.(?) la peste 2000rot/min. Mersul in oras nu favorizeaza un mers constant si eu am inteles ca cei care mergeti mai turat, mergeti in 3000rot/min si asigurati oarecum acest regim.

Editat de vsebas
Link spre post
  • 3 months later...

Fiind proaspat posesor de Duster diesel, caut informatii referitoare la functionarea si autoregenerarea filtrului de particule.

Cei mai in masura pentru informatii sunt posesorii de Duster diesel!

De aceea, am rugamintea sa postati informatiie de care am nevoie!

Multumesc!

Link spre post

quote name='danielcojocar' timestamp='1399392960' post='24242'

....

Regenerarea filtrului de particule se face cu ajutorul celui de-al 5-lea injector care pulverizeaza motorina direct in filtru.

Regenerarea se face, in mers, la o viteza constanta cu o turatie mai mare de 2500 rpm.

Nu exista nici un risc ca uleiul sa fie contaminat cu motorina

quote name='danielcojocar' timestamp='1399401722' post='24246'

Calculatorul ştie concret când trebuie sa facă regenerarea. Condiţia că el sa facă regenerarea este sa aibe o plajă de mers constant peste 2500 rpm. Dacă scăzut sub 2500 in timpul regenerarii nu e o problema. Problema, pentru filtru, este atunci când se opreşte motorul in timpul regenerarii. Dar asta se întâmplă extrem de rar...

quote name='huskyuk' timestamp='1414168019' post='30428'

Wow.. Azi am avut parte de regenerare si s-a manifestat destul de agresiv. Aveam fluctuatii de putere foarte mari, "dadea in nas", lucru pe care nu l-a mai facut. Parca mergea in 3, sau turbo dadea rateuri. Am vazut ca relantiul e constant ,aproape de 1000, deci DPF. Dupa 5-6 km de mers constant cu 3500 rot. si-a revenit complet. Ideea e ca a inceput brusc dupa ce s-au aprins 4 pavele la temp motor. In ultima perioada masina a stat 11 zile si apoi a avut parte doar de trafic de Bucuresti, bara la bara.

...........

quote name='ToranagaSama' timestamp='1414241876' post='30456'

Regenerarea automata o poti evita mergand turat cu masina sau scoasa la drum lung si mers la 3500 rpm. astfel eviti sa se apuce masina sa regenereze cand vrea ea :P

quote name='danielcojocar' timestamp='1415796771' post='31283'

...

Urmarind titlul topicului... si discutand despre regenerarea DPF... turatiile in care se face regenerarea (mai bine) sunt mai ridicate (peste 2500 rpm) decat zona de cuplu.

cam astea mi-au sarit mie in ochi dupa 8 pagini :)

Editat de vsebas
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...