Sari la conținut

Intrebare legata de regenerarea DPF-ului

Postări Recomandate

@abc, erau vreo 2 topice diesel vs. benzina, se putea posta acolo...

Legat de DPF, am avut si eu nedumeririle mele (veneam de pe benzina) dar in timp te obisnuiesti sa o turezi cat trebuie, nu sa iasa pistoanele prin capota, sa realizezi in sezon rece, ca intai incalzesti motorul si apoi mergi un pic mai turat, ca si cu motorul rece mergi in turatia de cuplu sau un pic peste, dar cu acceleratii lente si fara exagerari, s.a.m.d.

Editat de vsebas
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 101
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am mai aflat niste informatii mai tehnice despre regenerarea DPF-ului la Duster. (Pentru pasionatii de DPF, daca exista asa ceva ) Regenerarea DPF-ului are 2 faze. 1. Faza pregatitoare In aceasta

Eu ma ghidez după o regulă simplă: motorina este mai ieftină decât injectoarele, turbina, egr, filtrul de particule și orice alt ungher ce s-ar putea îmbâcsi în urma mersului subturat   Trimis de p

Regenerarea automata o poti evita mergand turat cu masina sau scoasa la drum lung si mers la 3500 rpm. astfel eviti sa se apuce masina sa regenereze cand vrea ea

Posted Images

Cel mai important este sa alimentam cu motorina de calitate si sa rulam tot timpul, dar asta inseamna aproape in orice conditii peste 2000 rpm.

Mersul subturat dauneaza cel mai mult motorului.

Schimbati treapta de viteza la cel putin 2500 rpm si va fi OK.

Link spre post

Si daca diesel-ul are cuplul maxim la 1750 RPM si eu merg cu 1800 RPM, tot subturat e?

La asta adaug si ca, in modul ECO exista acel martor in bord care te anunta cand trebuie sa schimbi treapta (sus/jos) dupa nevoi, adica , daca "simte" ca este subturat te atentioneaza sa retrogadezi.

http://www.powertrain.renault.com/application/storage/upload/filemanager/brochure/brochure_engine_new/Brochure_1500_dCi_b_2014.pdf

Link spre post

Un mecanic "old-school" de la Dacia ti-ar zice ca da, mergi subturat, chiar daca GSI e multumit (doar nu o stii un beculet si un amarat de calculator mai bine ca el). Eu sunt de parere ca nu, cata vreme nu mergi cu GSI sa iti indice permanent sa schimbi in jos, nu esti subturat.

Si parerea mea e ca degeaba schimbi la 2500-3000 in oras, DPF-ul oricum nu are cand si unde sa isi faca regenerarea normal acolo. Si particolele oricum se aduna, sunt reziduuri normale arderii motorinei. Ba poate ca aduni mai multe mergand mai turat, deoarece arzi mai multa motorina (cel putin asa imi zice logica mea).

Asa ca poti conduce oricum in oras, daca nu iesi din cand in cand in afara unde sa mergi constant macar 15 min cu peste 2500 rpm, tot la regenerare fortata ajungi. Dar tot ce zic este cam teorie, eu avand benzinar acum :)

Link spre post

Si daca diesel-ul are cuplul maxim la 1750 RPM si eu merg cu 1800 RPM, tot subturat e?

La asta adaug si ca, in modul ECO exista acel martor in bord care te anunta cand trebuie sa schimbi treapta (sus/jos) dupa nevoi, adica , daca "simte" ca este subturat te atentioneaza sa retrogadezi.

http://www.powertrai..._dCi_b_2014.pdf

Ce-o avea cuplul cu mersul subturat... si cu regenerarea...?

Regenerarea nu se face la cuplu maxim!

Nu numai in modul ECO exista acel martor care te anunta schimbarea treptei! Merge chiar si fara ECO activat. Iar, daca analizezi complet modul de functionare a sistemului de avertizare a schimbului de viteze ai sa observi ca se modifica in functie de stilul de condus.

Suplimentar, analizeaza cand cobori o panta in frana de motor si-ti ajunge turatia undeva la 1400-1500 rpm, daca martorul pentru schimbarea treptei de viteza se aprinde si... 1400-1500 rpm se numeste subturat!

Link spre post

Eu merg cum am scris mai in fata la postul #81 si in ultimele 3 saptamani, doar oras.

Nu stiu daca "exterior" se pune si drum combinat - judetene/forestier/soft offroad. Pe judetene, am mers cu 70-80km/h si 2500-2800rpm.

In oras, acum cand e lumea in concediu, am 2 portiuni unde pot "alerga" 2-3 min. cu 80km/h si 3000rpm.

DPF-ul meu, de cand am masina (oct14) nu a cerut curatare ( nu evident cel putin, ca sa observ eu - fum alb sau turatie mare la relanti sau orice alte zgomote legate de curatare).

Editat de vsebas
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...