Sari la conținut

Diferential autoblocant pentru Duster, amatori?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 395
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut ! Profitand de aceasta ocazie, iata parerea unui client de-al nostru, din Peru, referitor la acest produs, dupa instalare: I am very happy with the differential slip thanks to this I have impr

Bua ziua tuturor . Sper ca pina acum sa se fi calmat spiritele asa incat sa nu ma trezesc cu o alta polemica interminabila pe acest subiect . Fiind singurul care a testat LSD -ul in discutie, voi in

Ai un avertisment!

Posted Images

computerul de esp are 2 functii - la esp on are fuctia de esp, iar la esp off are functia de diferential blocant electronic. dusterele care nu au esp nu au nici aceasta functie de diferetial blocant electronic. acese fuctii sunt descrise destul de bine in manualul masinii. unde s-a vorbit mai sus de esp s-a vorbit de fapt despre acea functie de diferential electronic, disponibila pe modelele de esp, functie despre care cu totii suntem curiosi cat e de eficienta comparativ cu blocantele disponibile pentru duster

Corect, chiar in acest weekend am avut ocazia sa observ diferenta intre masina colegului @CristianD (ph1 fara ESP) si Dusterul meu (ph2 cu ESP). Ne-am dat cateva ore bune intr-un poligon de antrenament pt motocross si diferentele s-au vazut. Tind sa cred ca acest sistem (modul off-road al ESP, cand el este oprit din buton) chiar functioneaza in teren si te ajuta sa treci mai usor. In timp ce el avea nevoie de fiecare data de un pic de elan ca sa treaca, eu puteam sa trec fara sa am dificultati, iar ceilalti imi ziceau ca se vedea clar cum se bloca ritmic roata spate care se invartea in gol, timp in care o parte din cuplu era transmis la cealalta roata... Data viitoare poate facem o iesire tematica pe acest subiect si o sa filmam din acelasi unghi trecerile celor doua masini in zonele cu incrucisari. Ar fi si mai concludent testul comparativ daca am avea cu noi si un coleg cu diferential autoblocant montat :)...

Editat de timekruzer
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Atasez un paragraf din versiunea in engleza a manualului de utilizare ( acelasi lucru scrie si in cel in lb. romana)

post-3261-0-67151200-1415620512_thumb.jpg

daca inteleg eu bine, la dezactivare ESP cand esti in 4WD, roata care se invarte mai usor, e blocata si se transfera cuplu spre cealalta roata care are aderenta. Adica ESP - OFF, din buton, becul e aprins in bord si 4WDLOCK, bec aprins in bord.

Link spre post

Da, oarecum improprie este exprimarea esp on/off, insa asa a fost aleasa.

Din ce am inteles eu, cand esti in modul esp on, de fapt ai ESP On, ASR On, EDL Off, adica daca se detecteaza ca o roata patineaza se iau masurile ca ea sa nu mai patineze, se franeaza roata si se reduce turatia motorului. Deci de fapt nu te lasa sa ai roti care se invart in gol prin a nu te lasa sa turezi motorul, lucru care poate duce de fapt la imposibilitatea atacarii de pante mai mari sau iesirea din noroi, de ex.

In modul Esp Off, si Esp Off, ASR Off si EDL On, franeaza roata care pierde aderenta dar te lasa sa turezi motorul.

Din ce am mai citit din carte, in esp off parca si abs-ul functioneaza diferit (nu stiu daca trebuie sa fii si in lock), adica permite blocarea succesiva a rotilor pentru mai mult timp ca sa ajute la franarea pe suprafete alunecoase.

Niste informatii generale utile

https://en.wikipedia.org/wiki/Traction_control_system

http://www.awdwiki.com/en/edl/

https://en.wikipedia.org/wiki/Locking_differential

Link spre post

L-ai pus si in Lock, sau doar Esp-off ?

Sunt curios daca pentru functionarea optima a diferentialului electronic e obligatoriu de pus Lock, sau e suficient Esp off...

Am avut 4WD LOCK si ESP OFF. Era interesant sa facem un test si pe AUTO dar era mai complicat sa comutam intre LOCK si AUTO pe parcurs... Erau 3 urcari care nu se puteau face pe AUTO.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...