Sari la conținut

Diferential autoblocant pentru Duster, amatori?

Postări Recomandate

Vorbeam doar de prezenta in sine a modului AUTO , nu comparam sisteme doar ca face acelasi lucru, cupleaza o punte aiurea.

Diferentialul autoblocant nu are distributie 50/50 el este un diferential ca oricare altul care insa transfera cuplul catre roata cu aderenta mai buna. pentru a transfera cuplu el nu se blocheaza pe 50/50.

Transferul de cuplu depinde de cuplul existent deja la roata cu aderenta scazuta, lucrul acesta se face fara smucituri sau zgomote, actiunea fina a diferentialelor de acest tip fiind foarte cunoscuta de cei care cunosc subiectul.

Prin interventia diferentialului fina se protejeaza si unitatea GKN electronica care cupleaza puntea spate , orice smucitura in transmisie fiind de nedorit in functionare.

Eu il consider cel mai prietenos si affordable diferential din lume pentru duster si nu numai.

Se adreseaza tuturor celor care doresc un upgrade decent al masinii, care o folosesc si pe drumuri neasfaltate, off road usor, o unitate similara de la detroit este undeva la 900 euro fara montaj, la noi in tara, insa ei nu au dusterul in lista de masini pentru care dezvolta acel diferential.

Pentru cei care fac off road si au roti mari sfatul meu e sa fie atenti cu acea unitate electrica de cuplare, diferentialul propus de noi e indestructibil in comparatie cu ea.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 395
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut ! Profitand de aceasta ocazie, iata parerea unui client de-al nostru, din Peru, referitor la acest produs, dupa instalare: I am very happy with the differential slip thanks to this I have impr

Ai un avertisment!

Bua ziua tuturor . Sper ca pina acum sa se fi calmat spiritele asa incat sa nu ma trezesc cu o alta polemica interminabila pe acest subiect . Fiind singurul care a testat LSD -ul in discutie, voi in

Posted Images

Nu vreau sa par tendentios dar, am o curiozitate si as vrea sa ne spui si noua cateva chestii:

- Ai condus vre-un Duster pana acum vre-odata?

Daca da, atunci (cu aproximatie):

- Cati km ai mers cu el pe asfalt?

- Cati km ai mers cu el pe zapada?

- Cati km ai mers cu el pe ploaie?

- Cati km ai mers cu el in Off?

Si mai e o chestie care ma roade! De ce faci referinta numai la zapada? De ce nu si la Off?

Eu pot spune ca poti sa ai si mama diferentialului (PENTRU ZAPADA) tot lanturile sunt cele care te scot din belea (si niste anvelope bune!).

Diferentialul este util pe suprafete alunecoase, daca ai suprafete nealunecoase el este inutil , poti folosi un diferential simplu, e deajuns.

Am mers cu duster stock, nu consider ca se poate face off road serios cu dusterica , fara sa adaug vreo ofensa cuiva, mie imi place masinuta.

Am observat ca este mai mult apreciata de cei care stiu cu adevarat ce este off-roadul pentru ca are farmecul ei , are lucruri care lipsesc unei masini de off-road cum ar fi manevrabilitatea si economia.

Link spre post

am mers cu duster stock, nu consider ca se poate face off road serios cu dusterica , fara sa adaug vreo ofensa cuiva, mie imi place masinuta.

am observat ca este mai mult apreciata de cei care stiu cu adevarat ce este off-roadul pentru ca are farmecul ei , are lucruri care lipsesc unei masini de off-road cum ar fi manevrabilitatea si economia.

Nu e vorba de ofensa si... nu stiu ce inseamna "serios" pt tine dar, eu spun ca daca a mers 2 ani la Open si 2 ani la Standard in Campionatul National de Off Road, se poate!

Este si respectata pentru ceea ce poate ea face... asa cum este!

Link spre post

Eu sant aici pentru a va ajuta sa imbunatatiti prestatia masinii, o masina de teren adevarata nu are nevoie de nici un gadget suplimentar pentru a i fi imbunatatita prestatia.

Dusterul are nevoie de unul sau doua diferentiale care sa il ajute in teren, orice om care foloseste masina pe drumuri neamenajate cunoaste acest aspect.

Diferentialul oferit de noi se pliaza perfect pe tipul de transmisie al masinii, ofera un raport pret/rezultate foarte bun, probabil nu este cel mai bun diferential pentru o masina in teren insa este singura solutie accesibila din piata, asta credem noi si va veti convinge si voi in scurt timp.

Link spre post

Dacia merge pe "atat este suficient" (gen "plafoniera cu doua becuri este suficient"), iar in alte tari unde se mai vinde masina a mai adaugat ceva la acest "suficient". Noi suntem liberi sa-i mai adaugam, schimbam, inbunatatim diverse, cum credem de cuvinta. Personal gasesc mult mai util diferentialul asta autoblocant decat, sa zicem, snorkelul, si nu prea inteleg de ce este privita cu atata neincredere posibilitatea existentei lui. Acum o sa credeti ca sunt prieten cu comanr :) A, comanr, din experienta, nu mai comenta despre Duster nimic care poate fi interpretat negativ, oamenii de pe aici sunt foarte atasati de ea :)

Link spre post

Nu inteleg de ce trebuie sa dam la cap cuiva care isi spune punctul de vedere? Daca omul considera ca dusterul nu e pentru off greu putem sa ii oferim argumente contra dar nu mi se pare potrivit interogatoriul care e mai dusterist decat celalalt.

Ne-a facut o oferta care pare interesanta si ne grabim sa-i tragem picioare in fund, cam in stilul in care am procedat de-a lungul timpului cu oricine ridica putin capul, de-aia a ajuns Brancusi, Ionescu, Coanda, Poenaru etc etc sa faca treaba la Paris nu la Bucuresti.

Hai sa vedem autoblocantul la treaba, sa vedem un test, sa vorbim cu cei de la 4X4 poate vor sa incerce smecheria si vom avea toti de castigat. Nu cred ca o atitudine exagerat patriotarda si negativista poate aduce progres.

Si din cate am inteles ofertantul nu obliga pe nimeni sa-i dea 500 de euro.

Argumentul cu siguranta rutiera nu tine. Nu vad cum poate periclita siguranta rutiera un torsenB stricat mai mult decat flanse la roti, modificat parametri de inaltime prin schimbarea suspensiei, folosirea anvelopelor mai mari decat cele recomandate de producator, montarea de leduri in ochii de pisica de pe bara, montare de xenoane neomologate, etc etc.

Personal imi doresc ca solutia propusa cu diferentialul blocabil sa fie una viabila. Am avea toti de castigat!

Link spre post

Buna seara

Choar daca inca nu a venit fierul tare as vrea sa stiu daca au schimbat ceva la diferentiale ( vechi cu nou ). Sincer macar blocant spate as vrea . Pentru fata ceva limited slip avem?

Am incercat sa parcurg tot topic-ul dar sincer m-am pierdut intre pareri pro si contra .

Incercati experiente cu si fara blocant chiar pe drept apoi spuneti-va parerea nu va contrati ! Aviz amatorilor cu scuzele de rigoare.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...