Sari la conținut

Snorkel Dacia Duster - o posibila solutie

Postări Recomandate

Parte din proiectul Mudster , vindem snorkel ( cu montaj inclus ) - vedeti poza de mai jos

Se poate si cu varianta de cap snorkel tip Cyclone

Am si eu o intrebare!

De ce nu ati incercat o varianta de scoatere a tubulaturii de Snorkel pe sub Capota pe la baza stalpului? Acolo trebuiau facute ceva mici modificari dar, cred ca era mult mai bine pazit decat varianta pe aripa care, intr-o padure, este posibil sa fie mult mai usor de agatat in crengi!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 41
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut ,   Spatiul respectiv nu permite tubulatura de 60mm ( cat are nevoie Dusterul ) iar una mai mica in diametru nu ar permite fluxul de aer pe care il cere . Mai mult , snorkelul facut de noi es

Chestia cu numarul... au patit-o multi... (si eu!) sar asta pe motiv ca suportul de numere e prins in doua amarate de holtzsuruburi. In materie de faruri (proiectoare, ca alea-s de sticla) sunt multe

Am gasit pe net o solutie de addaptare a unui snorkel pe Dacia Duster, priviti imaginile si clipul.   Mie mi se pare interesanta abordare       https://www.dropbox.com/s/cx2cn49615vk6av/Desmont

Posted Images

Salut ,

Spatiul respectiv nu permite tubulatura de 60mm ( cat are nevoie Dusterul ) iar una mai mica in diametru nu ar permite fluxul de aer pe care il cere .

Mai mult , snorkelul facut de noi este metalic - cred ca mai curand se smulge cu tot cu aripa decat sa cada de acolo ;)

Link spre post
  • 8 months later...

toata lumea vorbeste de snorkel si abordat ape mai adanci... :hmm:

eu , la o masina gen Duster, si la genul de offroad adoptat de 99,99% din utilizatorii de Duster de pe acest (si nu numai), consider ca snorkelul are un singur avantaj real: ajuta motorul sa traga aer rece/curat.

pana la a intra aer in admisie, mai grava e problema apei care ajunge prin diverse electronice (senzori, computere, relee, sigurante, etc...)

In loc sa traga un aer cald de sub capota, eventual si cu ceva praf ridicat de masina din fata sau chiar de propriile roti, daca ai snorkel tragi un aer rece si posibil/probabil mai curat. Un aer rece pe admise e de dorit....doar aveti intercooler, care asta face, raceste aerul din admisie :blush: ... zic si eu.... am si eu snorkel, pe o masina la care incepe parbrizul pe unde se termina la Duster, deci sanse mici sa ajung sa bag aer in admisie si fara snorkel... ptr mine snorkelul doar ajuta motorul sa ia aer curat. atat.... in veci nu o sa fiu dispus sa intru cu masina mea intr-o apa atat de adanca incat sa se justifice nevoia de snorkel.Iar daca voi fi vreodata nevoit sa intru intr-o astfel de apa, inseamna ca situatia e atata de "maro" incat nu mai conteaza daca intra sau nu apa in masina... eu asa vad lucrurile.

PS; in caz ca nu ai snorkel, si e musai, da musai rau sa traversezi o apa adanca, iei un sac de gunoi sau o prelata, o intinzi frumos pe capota pana in fata la grila radiator, chiar petrecuta putin pe sub bara fata si apoi ii dai talpa, treci constant prin apa, nu opresti. folia/prelata nu va lasa sa intre apa in compartimentul motor atat de usor, aerul de sub capota ii va fi suficient o vreme la motor. Daca inaintezi constant se creeaza valul ala in fata, apa e impinsa si nu intra la motor, sau cel putin nu atat de repede.... era ceva filmulet pe youtube cu chestia asta, ceva australieni o demonstrau...nu gasesc acu linkul, revin.

Link spre post

Aci nu se pot edita post-uri ?

Uitati aci poze cu prelata pe botul masinii :

post-154-0-10300800-1416466769_thumb.jpeg

post-154-0-93589800-1416467736_thumb.jpeg

Aaaa....si am uitat, pe Duster este catalizator, turbina e destul de jos....inainte de a intra in apa, luati o pauza cu capota ridicata, sa aibe timp turbina sa se raceasca oleaca, la fel si catalizatorul....ne cred ca ar fi prea fericite ca dupa o forja pe urcare undeva sa le scufundati intr-o apa rece de munte. O zi buna va doresc ! Ma duc si eu la servici :frantics:

Editat de kidu79
Link spre post

.....

Aaaa....si am uitat, pe Duster este catalizator, turbina e destul de jos....inainte de a intra in apa, luati o pauza cu capota ridicata, sa aibe timp turbina sa se raceasca oleaca, la fel si catalizatorul....ne cred ca ar fi prea fericite ca dupa o forja pe urcare undeva sa le scufundati intr-o apa rece de munte. O zi buna va doresc ! Ma duc si eu la servici :frantics:

Asta chiar nu o stiam si nici nu m-as fi gandit....

Multumim de observatie

Totusi, chiar crezi ca ar putea fi o problema?

Link spre post
...

Totusi, chiar crezi ca ar putea fi o problema?

nu stiu ce scrie in manualul de utilizator de la Duster, nu am Duster, dar in manualul de la masina mea scrie clar, negru pe alb (in engleza e drept), ca in cazul in care tractezi ceva dupa tine, sau dupa drumuri in care turbina e folosita intens (urcari, viteza mare, etc...) sa nu opresc imediat motorul cand ajung la destinatie, ci sa-l las mergand la relanti, astfel incat turbina sa apuce sa se raceasca.

Daca oamenii aia galbeni, care fac de multi ani masini de teren, scriu asa ceva in manualul utilizatorului, si tinand cont ca vorbim de oprit motorul la temperatura mediului, am eu o senzatie ca o scufundare in apa semnificativ mai rece decat temperatura ambianta n-are cum sa faca turbina sa se simta mai bine .... despre catalizator nu scrie nimic in manualul meu...ca n-am asa ceva :blush: dar si la catalizator, din cunostintele mele acesta functioneaza la temperaturi destul de mari, un soc termic s-ar putea sa nu-i faca prea bine.

de altfel, din acelasi motiv (temperatura crescuta si soc termic la scufundare in apa rece), cu toate ca dau bine in poze :hyper: , proiectoarele de ceata (si nici chiar farurile) nu e indicat sa le bagi aprinse in apa...

ghicitoare: ghiciti ce a patit Dusterul din poza de mai jos dupa ce a trecut prin apa???...prima oara a fost OK, a2a oara cand o trecut (ca o fost fain prima oara si am repetat figura sa iasa bine pozele :ahappy: ) s-o intamplat intamplarea...

post-154-0-59827100-1416472745_thumb.jpg

e colegul @vsebas in poza... pe undeva pe la capatul Lacului Secu (Caras Severin) ... sa zica el ce o fost problema

acelasi lucru l-am patit si eu mai tarziu, undeva prin Tarcu cand faceam si eu pe "manechinul" ptr niste poze....

indiciu: nu a fost o defectiune tehnica, dar la mine s-a soldat cu o taxa de 50RON platita la Politia Romana (dupa ce am ajuns acasa)... @vsebas a fost mai norocos....

Editat de kidu79
Link spre post

bine, nu va mai tin in suspans...

@vsebas a pierdut numarul din fata...din cauza ca o intrat cu avant in apa... norocul lui a fost ca l-a gasit pe mal...eu nu l-am mai gasit :fear:

Editat de kidu79
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...