Sari la conținut

Postări Recomandate

Salut!

Avem in familie un Duster din 2013 care are ~14 000km facuti predominant in oras. Stim ca la diesel acum indicatia este ca revizia sa se faca la 20 000km, dar, din experiena celor care au Duster si au trecut de prima revizie, cam care ar fi recomandarea: sa se astepte cei 20 000km sau sa se faca mai inainte?? Ma gandesc in primul rand la filtrul de aer.... Ce alte neplaceri ati descoperit la prima revizie de care ar trebui sa tina cont cei neexperimentati?

Pentru Constanta ati putea recomada un service cu costuri rezonabile pentru revizie (considerand varianta service autorizat...pt a nu perde garantia) si eventual unul in care face schimbul de ulei prin vacuum....

Merci!!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 311
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

[/th][th]Pentru Romania Pentru Romania Alte tari Alte tari [/td][td]Diesel Benzina Diesel Benzina Revizii / filtru ulei 15 000 km sau 1 an 20 000 km sau 1 an 30 000 km sau 2 ani 30 000 km sau 2 an

Am facut si eu revizia saptamana trecuta - masina: 1.5 dci, 110 hp, 4X4 din 2010 avand putin peste 80.000 km.  Toate filtrele, ulei + cea mai mare parte a pieselor de mai jos luate de la colegul

Atasez fisierul pentru 1.5dCi 110 CP Aramis, asta cautai tu ?. 

Posted Images

In carte scrie 20.000 Km sau un an. Deci revizia trebuie facuta la maxim un an sau la maxim 20.000 Km. Depinde care se indeplineste prima dintre cele doua cerinte.

Link spre post

Eu am facut revizia la an si nu la kilometri parcursi si recomand ca revizia sa se faca la 15000. De fiecare data dupa schimbul de ulei si filtre masina merge brici. Dupa 10000 se simte ca masina parca trage mai greu dupa ce parcurg la un drum mai mai mult de 20-30 km. Mentionez ca zilnic merg cam 20 km dus intors numai in oras si in aglomeratie.

Link spre post

La cei care folosesc masina mult in orase aglomerate e recomandat asa ceva. Daca mergi mult in oras nu faci multi Km dar motorul merge mult in plus fata de Km de la bord. Motorul merge mult la relanti dar Km nu se inregistreaza. La Fordul care l-am avut inainte scria in carte ca trebuie schimbate cele necesare (ulei, filtre, curele, etc) la intervale mai mici daca masina este folosita in conditii "grele" (mers preponderent in oras aglomerat, distributie din poarta in poarta, regim de taxi). Si este normal asa ceva. Revizii la intervale mai mici.

Editat de afaco
Link spre post

Multumesc. Intr-adevar doar asa s-ar explica astfel de diferente la revizii, dar mi se pare ca sunt bani aruncati pe fereastra, sa faci o distributie la 24.000km, cat am eu in momentul de fata, chiar daca au trecut 4 ani de la achizitionarea masinii...

Poate ne lamureste totusi cineva de la Dacia daca se folosesc alte consumabile pe masinile livrate la export...oricum, asa, vizual, cureaua de la alternator pare in regula.

Salut,

Si eu am schimbat distributia in vara, la o reprezentanta in Bucuresti, masina avand 32000km aprox si 4 ani. (Departe de 90.000)

Am zis ca daca asa recomanda producatorul, asa fac. Ei au facut testele de anduranta motorului si stiu ce zic, nu eu.

Dupa ce au scos cureaua, am vrut sa-i vad starea. Nu paraia cand o "storceai", nu avea niciun semn de degradare.

Cei de la mecanica au zis ca "mai mergea" minim un an, dar si ca au vazut destule Dustere cu distributia sarita, asa ca mai bine fac la timp, ca sa merg linistit.

Acuma concluziile le trage fiecare in functie de cat vrea sa tina masina si ce buget are.

Eu merg pe principiul profilaxiei, mai bine prevenim decat sa tratam. O distributie sarita face "damage" motorului de vreo 6-7 ori minim! costul unui schimb de distributie.

Valabil la mine si pentru cureaua de accesorii, ulei filtre samd. Revizia e revizie, si toata lumea, inclusiv un potential cumparator al masinii va aprecia o masina intretinuta "ca la carte".

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...