Sari la conținut

t0rquemada

Members
 • Număr conținut

  1.386
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  140

Orice postat de t0rquemada

 1. La toate ai limită, conform normelor RNTR-6
 2. Au anticipat un drac, le-a dat în sistem OTS pe VIN-ul tău doar că, după intervenție, nu au marcat OTS-ul ca realizat pe VIN-ul tău. OTS = operație tehnică specială aka rechemare
 3. Deci.. been there done that Logan II ph1, Medianav gen3(9.1.3) + amplificator 4 canale + boxe focal* + subwoofer focal Ibus 2.0 + insonorizare totală = overkill (ca timp/bani/nervi), priceless pentru proprietar, boxele nu mai trebuiau amplificate. *difuzor + tweeter + filtru pe fiecare ușă E lăudabil că ai făcut tu ceva, dar, cum am mai scris, ai o soluție mai simplă, rezultatul fiind același (dpdv lăutari). E vorba de satelit de impact lateral, e unul în stâlpul B și mai era unul pe portieră - e scos de prin 2019
 4. Difuzoarele spate (Nissan) pe 165mm sunt aceleași de pe față de la Logan II, duc 15W RMS decent. În rest muncă inutilă, setul de la Focal e plug&play (mufe și nituri), nu ai nevoie de insonorizare, acustica e fix identică... dar poți da la maxim(4x45W RMS) Medianav-ul fără distorsiuni. P.S. Reduceri de costuri, pe ușa față (identică cu cea de Logan II) primele loturi de Duster ph3 aveau un satelit de impact.
 5. Zona crepusculară... /!\ Am scris încă din postul #3 că nu se poate, ce altceva mai trebuie scris ?!!
 6. Topicul e despre RES aka pornirea motorului doar cu ce există pe mașină nu despre ce alarmă cu pornire motor să instalez. Așa ca idee, primul model de generație II pe care instalat ceva aftermarket, a fost un Logan II lot 2012, primul model de pe Loganclub. - era vorba de un Viper 3904+ Dball2 - atunci a fost peste 2000ron Sunt soluții și mai ieftine, care merg la fel de bine - am câteva instalate, ideea e că se poate
 7. RES ține de partea de imobilizator iar astfel de informații nu sunt destinate publicului mai ales că forumul e citit de oricine. Pe de altă parte, dacă chiar te pasionează, te oprește cineva să faci reverse enginnering pe unul din card-urile tale ?
 8. Dacă nu ai buton RES pe telecomadă/card nu vei putea a activa(funcțional) nimic, indiferent de ce montezi pe mașină și de ce zice X sau Y pe youtube Starline și Pandora sunt rusești pentru piața rusească.
 9. La toate mărcile se lungește perioada între revizii: 30000km sau 2ani pentru schimb de ulei la Renault e mai bine? 30000km sau 2 ani la Seat(VAG) e mai bine? și lista poate continua.
 10. Momentan cei mai vocali sunt ăia care nu au Duster și/sau au primit mașina de la firmă (apropo de pufuleți) Dacia/Renault nu a forțat pe nimeni să-i cumpere modelul, cui nu-i place se poate reorienta către oricare altă marcă.
 11. Speri degeaba. Joaca va duce la platformă.
 12. "alta masina" înseamnă că acum masina e percepută ca un consumabil, de preferintă TG(termen de garanție) + 1min Cum toți de pe aici au dat niște bani munciți pe mașina lor (nu câștigați la pufuleți) sigur nu vor da cu piciorul la garanție - deci revizie în reprezentanță, reprezentanță care va răspunde de eventualele probleme apărute în TG. Nu faci o revizie în reprezentanță pierzi garanția deci TG = 0 și abia atunci devine problema clientului Un motor vechi pre 2018 va merge și cu RN07xx și cu RN17. Un motor după 2018 cere RN17, dacă se folosește RN07xx pot apare probleme, când ? Care vrea poate testa pe banii/timpul/nervii săi și apoi ne poate comunica rezultatul.
 13. Din păcate și fericire tractoarele sunt pe făraș (- intră hibridizarea), nu e problema producătorului ce face clientul după expirarea garanției - așa că problema e a clientului să-și găsească uleiul recomandat motorului său după terminarea garanției/ sau altă mașină Trendul actual e să se lanseze un produs, apoi un termen de x ani de la data fabricației toate piesele/consumabilele facute de X și Y să fie disponibile doar în reprezentanță, producătorul având interdicție de comercializare a respectivelor repere altor terți pentru x ani.
 14. Nimic nou, s-a mai discutat trebuia doar căutat: https://forumduster.ro/search/?q=RES&quick=1 Pornirea la distanta(RES) nu exista la variantele pentru Romania... La Duster ph2/Logan II lipsește hardware-ul aici intră și cheia cu 3 butoane(RES) La duster ph3 lipsește configurarea și cheia cu 3 butoane/cardul cu buton RES Atenție la data postărilor !
 15. Interesant e că, pe hârtie, noile motoare(H4D, H5H) proiectate pentru RN17 sunt incompatibile cu normele vechi RN0710.
 16. Pe forumduster întrebăm despre Logan II... răspund pentru că e același TdB și pe Duster ph2 Informațiile pentru: - pozitii, ceață față, ceață spate, fază scurtă, fază lungă, martori semnalizare vin pe CAN nu filar, deci problema e în altă parte
 17. t0rquemada

  Duster

  0. 2014 = Euro5, adică 100% K4M. Există 1,6 16v 114cp dar în declinarea euro 5 (H4M4xx) nu s-a montat pe Duster de ROmânia, la noi au fost doar H4M 7xx. 1. GEPDA cere curent și injecția nu poate să compenseze suficient de rapid : baterie sau motor(celebra problemă cu aer fals la k4m) 2. joc în planetare ?
 18. Am scris asta: adică ECO mode egal/este/înseamnă reducere de consum electric adică/este/înseamnă reducere de consum de carburat adică/este/înseamnă ECOnomic și ECOlogic După care, în stilul caracteristic, ai început să bați câmpii cu grație Întrebarea era ECO înseamnă ECOnomic sau ECOlogic, nu cât de ECOnomic ECOlogic
 19. Ca de obicei răspunzi off topic (capturi pentru alt model/normă euro) producătorul descrie funcția ECO mode la lansarea generației II (Logan II, Duster ph2, Lodgy /Dokker), în cazul de față înaintea lansării Duster ph2, cu niște rezultate, bune rele alea definesc funcția nu exemplificarea cu "mașina mia" (care nici măcar nu e Duster) nu ține. Euro 5 are ECO nu și S&S Euro 6 are ECO și S&S dar sunt redundante Euro6d nu mai are ECO dar are S&S Consumurile de carte se fac cu toți consumatorii electrici opriți, cea mai mare treaptă de viteză la 80Km/h constant
 20. Asta zicea producătorul la lansarea generației II... dar evident trebuie să apară câte un gică contra care știe el mai bine.
 21. ECO mode= reducere de consum electric = reducere de consum de carburat = ECOnomic și ECOlogic
 22. Nu chiar. Astea cu adblue sunt mai sensibile, calculatorul de adblue e alimentat permanent și face ce vrea el când vrea el (încălzire, recirculare adblue): - calculatorul de adblue are o eroare = check injection - bateria e încărcată insuficient = S&S indisponibil și posibil check antipolution (nu își face rutinele adblue-ul și dă eroare)
 23. Comanda vocală pe Medianav gen 2 sau 3 (versiune sistem între 5.2.7 - 9.1.3) merge doar pe Iphone, iar dacă mege are lag de 5-10sec. Conectarea prin BT e alt subiect, în mare : ștergere, restart, resync și dacă nu merge testarea și altor telefoane (altă marcă/model)
 24. Primul post în care am comentat situația e destul de clar De unde reiese că te duci în service pentru schimb baterie ?!
×
×
 • Creează nouă...