Sari la conținut

t0rquemada

Moderators
 • Număr conținut

  1.699
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  225

Orice postat de t0rquemada

 1. În poză pare M6x30, pentru M8 trebuie de obicei cheie de 13 sau 14 (piulite pe inchi, adică 13,ceva ). Mai degrabă e marcaj 8.8 (property class)
 2. Prima intervenție trebuia să fie o diagnoză, abia apoi restul (înlocuirea aleatorie de piese)
 3. În principiu cam 0,3 bari, dar la indirect ține cont și de temperatura exterioară și compensează în calcule
 4. Nu învârte sau învârte și nu pornește ?
 5. Ce treabă are accesul în MICOM (unde oricum nu ai ce căuta) cu funcționarea USB-ului ? Niciuna Medianav-ul stock (indiferent de versiune) nu citește formate video, deci le folosim degeaba - asta dacă nu cumva Medianav-ul nu este stock și informațiile furnizate sunt incomplete. Acolo e o problemă software (o rezolvare aveai în service dacia cu un reset dat via diagnoză) sau hardware mufă USB cu probleme (se înlocuiește mufa) sau cip alimentare USB. Ca să nu existe discuții: Medianav stock = fix cum a ieșit pe poarta fabricii, dacă s-a activat ceva pe el nu mai e stock.
 6. Primul pas, e copierea acelui stick pe un PC, formatare full FAT 32, copiate doar niste fișiere audio verificate pe PC și abia apoi vorbim de port usb defect. Soluția se aplică doar unui Medianav stock sau cu firmware Menavrus/Menaco
 7. Mașina aia nu mai are garanție ? Bateria schimbată era la fel , tot pentru Stop&Start (EFB) 70Ah cu 720A curent pornire ? Alternatorul se verifică via diagnoză (tensiune, sarcină putere) și în paralel cu măsurători la bornele bateriei/alternatorului (funcție de posibilități)
 8. În paralel cu inlocuirea de piese s-a pus și o diagnoză pentru a urmări temperatura citită de injecție ? Cu motorul cald( rulat macar 15minute) furtunele spre radiator și calorifer sunt calde? Termostatele probate au/aveau temperatura de deschidere de x grade C ?
 9. În stânga, sub bord. Gaura e dată în dreapta lămpii de număr din dreapta.
 10. Senzori de parcare din fabrică = buton de oprire senzori sub medianav în dreapta. Mufa de deasupra UCH-ului, suplimentar trebuie să ai gaură pentru cameră în tabla hayonului
 11. Duster ph2 nu are cablaj complet (adică o parte de mașină avea pregătire pentru cameră dar restul mașinii nu) pentru cameră marșarier (decât dacă avea senzori de parcare spate), e inutil să cauți mufe în haion.
 12. Problema nu cred că s-a rezolvat, cel mai probabil respectivul a făcut trecerea de la radio/medianav la ceva aftermarket și speră să lege joystick-ul direct - exclus, trebuie adaptor.
 13. La mașina aia doar via diagnoză. Nu ai ce activa, la primul interval atins(km sau zile) ai avertizare pe display apoi și prin martor.
 14. Funcționarea butoanelor de pe volan nu are treabă cu resetarea CB (datelor din computerul de bord). E o problemă cu citirea lor și mai apoi cu interpretarea - fix de asta e scos OTS-ul(rechemare) cu reprogramarea TdB-ului(tabloului de bord). Când face, direct în service și fără a opri mașina să pună testerul și să vadă dacă TdB-ul vede când apeși butoanele de pe volan - vor fi surprize.
 15. Ai senzori de turație pe fiecare roată (informația ajunge în blocul ABS pentru ABS ,ESP, TPMS ) și un senzor unghi volan în servodirecție care e pe coloana de direcție.
 16. Întrebarea corectă e : Ce a făcut Gigel/Dorel/Vasilică la vulcanizare de a reușit să-ți dea (și ție, că nu ești singurul) eroare pe servodirecție, respectiv să o facă să piardă niște calibrări/setări ?
 17. Eu am dat o soluție, o aplici doar dacă vrei. Dacă mergi pe calea garanției vezi cum/dacă explici apariția problemei. Te rog să anunți aici , dacă poți și vrei, rezultatul. (Nu ești primul cu roți schimbate și bătut în roți)
 18. Mai poți face o singură încercare (dacă vrei și nu dorești să apelezi la garanție)* : - deblochezi capota, apoi te dai jos din mașină (uși închise) și o lași să intre în sleep (5-15minute). - deconectezi bornele bateriei pentru 30minute. - recuplezi bornele, apoi intri în mașină o pornești refaci învătarea și dai o tură de cartier. * E foarte posibil ca acțiunile de la vulcanizare să se lase cu piese stricate, dar asta se vede doar pe diagnoză
 19. Dacă procedura respectivă (reînvatare unghi volan, vezi postul meu din linkul de mai sus) nu a fost realizată atunci nu ai ESC activ (mașina va derapa dacă condițiile sunt îndeplinite) pentru că ESC nu are disponibilă informația unghi volan și implicit, nu știe ce vrea soferul.
 20. Conform semnăturii ai 4x4 deci ar trebui să ai senzori de presiune, iar martorii menționați duc către un senzor defect/lipsă. Suierat pe accelerare+alte defecțiuni electrice + lipsă putere = furtun spart senzor presiune diferențială filtru de particule.
 21. Ok. Indiferent de model, Duster ph1, ph2, ph3 circuitul aerului e același: Exterior/recirculare--ventilator-- filtru habitaclu*--vaporizator**--volet rece/cald--calorifer--voleti dirijare * aici pulverizezi dacă scoți filtrul, pct. 2 de mai sus ** aici ajungi pe sub mașină, prin scurgerea de condens (se bagă cât intră tubul primit cu spray-ul, apoi pulverizezi concomitent cu extragerea acelului furtun) pct. 4 de mai sus După etapele * și ** aștepți cam 2-5 minute apoi pornești ventilația pe exterior/recirculare și AC pentru vreo 10minute. Se repetă până când eș
 22. Despre ce mașină vorbim ? 1. Da. 2. Ochiometric, să acoperi tot vaporizatorul. 3. La Duster ph3 (II) ai capac detașabil, pe care îl pui la loc. La Duster ph1/2 capacul e corp comun cu filtrul de habitaclu - de aia am scris rupi filtrul de pe capac 4. Pulverizezi până începe să iasă afară (cu mici pauze de observare !)
 23. În procedura descrisă, am presupus că se subîntelege faptul că, trebuie folosit cablul original al telefonului măcar la prima împerechere (la conectarea cablului sare AA și te conectează automat și pe bluetooth).
×
×
 • Creează nouă...