Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

Franarea este suficienta, nu fabuloasa si nici eleganta, am calcat de vreo doua ori maximal si m-a scos din rahat. Aderenta se putea si mai bine, dar totusi sunt all-season. Aici o sa vezi ca o problema mai mare decat anvelopele este combinatia stock de arcuri / amortizoare. Una peste alta, si este f. adevarat si ce zice Daniel, dar pana la urma eu mi-am socotit ca ma dau cu masina majoritar in oras, plus ca este 4x4, plus ca este diesel la 110cp, deci io zic ca o sa fiu ok cu astea stock la iarna.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

plus ca este 4x4, plus ca este diesel la 110cp, deci io zic ca o sa fiu ok cu astea stock la iarna.

Am un prieten foarte bun care, acum vre-o 6 ani, si-a luat prima lui masina 4x4 (Mitsubishi L200). S-a apucat sa creada ca e mare si tare... ca, doar are 4x4! Nu mare ia fost mirarea cand, la o viteza redusa de cca 20-30 km/h, masina ia fugit (derapat, IARNA) pe un asfalt cu aprox 2-5 cm zapada si s-a proptit intr-un stalp. Nu s-a intamplat aproape nimic la masina dar, dupa experienta traita, omul s-a dus (la 2 ore dupa eveniment) si si-a incaltat masina cu anvelope de iarna. De-atunci n-a mai avut probleme, nici dupa ce-a schimbat-o cu un Pathfinder.

Acum, cine crede ca anvelopele Allseason sunt anvelope bune pentru toate anotimpurile, cred ca se inseala MAXIM. Defapt, ele nu sunt foarte bune pentru nici un anotimp. Eu cred ca... ne degeaba au fost create anvelope de vara, anvelope de ploaie, anvelope de zapada, anvelope pentru gheata, etc. Nu poate fi, un produs, bun la toate!

Link spre post

Pai hai sa ne intelegem. Daca ma bazez pe 4x4 ala, nu inseamna ca ma cred mare si tare, inseamna ca ma bazez si pe el sa nu raman cu troaca in zapada, prin oras, cum mai ramaneam cu turismu. Recapitulez, ma dau cu masina majoritar in oras. Nu cred ca prietenul tau mergea el asa drept si linistit, cuuuu viteza adaptaaaata la conditile de drum, si deodata i-a fugit cu..u de s-a lipit de stalp. Daca anvelopele astea allseason nu erau bune de nimic, nu crez ca se mai faceau, de fapt nu crez ca se mai vindeau, de unde rezulta ca nu se mai faceau. Evident, bunul simt ne zice ca allseason nu pot fi mai bune decat anvelopele specializate. Da' tot evident, astea allseason sunt mai bune decat alea de vara, cand zicem de zapada. Deci, adunand unde voi merge cu masina plus ce stie ea sa faca plus bugetul alocat, mie mi-a iesit ca astea allseason ar fi ok si mi-e greu sa cred ca ar fi chiar atat de de porc :) Da, ideal este anvelopa de zapada, anvelopa cu crampoane pt gheata, anvelopa offroad, slickuri, nu stiu ce, toate top of the line, si un depozit mare incalzit unde sa le tii pe toate :)

Link spre post
  • 2 weeks later...

Daca filmulete au vreo legatura cu ce am zis eu - vorbeam despre allseason, nu cele de vara. Oricum, chiar este nevoie de exemplificari, chiar si d-astea cam amatoricesti, ca sa ne dam seama ca cele de vara, din zilele noastre, sunt net inferioare pe zapada ? Tre' doar sa te uiti la profilul in cauza si iti dai seama :logik:

Link spre post

cele de iarna net suprioare diferenta o face profilul dar si mai mult consistenta cauciucului unde cel de vara se intareste iar cel de iarna ramane mai maleabil sa zic asa.si mai e o treaba de ce sa dai banii pe allseason cand poti lua de iarna?colegul care ai spus ca cu 4x4 cu anvelope de vara te descurci asa e dar pe asfalt uscat si sa nu fie ger ca in rest credema cu mama 4x4-ului nu te scoti :ahappy:

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...