Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

da, in limita posibilitatilor, deci in conditii de zapada , gheata oricum conduc foartre preventiv

de ex. cu Daihatsu in 4x4 urcam pe la Gilau in panta pe banda interioara cu 50-60 km/h pe zapada virgina de cca. 5 cm, pe cand pe banda exterioara coloana de masini / camioane avansa cu 10-20 km/h in urmele de roti "curatate" de masinile care circulau - nici urma de unitate de deszapezire. Drumul are multe curbe, dar nu simtem ca masina sa patineze. Nu are ESP, nici macar ABS sau alte tehnici moderne de stabilitate a mersului.

un exemplu similar pe portinuea de autostrada dintre Gilau - Campia Turzii pe banda exterioara avansau masinile in coloana cu 50-60 km/h pe urmele batatorite de ei, pe cand eu cu Daihatsu pe banda interioara acoperita de zapada de cca. 5-10 cm mergeam cu 90-100 km/h, fara sa simt nici cea mai vaga indicatie a unei patinari. Anvelopele BFG aruncau zapada dupa masina la inaltime mai mare decat masina, deci peste 1.7 m. Se vedea in oglinda retrovizoare.

Editat de OffWhite
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

.....Daca insa faci plimbari regulate off-road atunci e mai bine sa ai niste gume mai rezistente la stancile/pietrele ascutite, crengile etc. AT-urile sunt perfecte pentru asa ceva. In schimb pe noroi extrem exista o diferenta semnificativa in favoarea MT-urilor. Insa - cum spune si @danielcojocar - daca noroiul este si mai extrem, nici MT-urile nu te mai ajuta...

Daca nu trebuie sa mergi mult cu ele pe asfalt (se tocesc repede, sunt zgomotoase) sau nu te deranjeaza sa le schimbi des atunci MT-urile sunt alegerea mai buna. Cu AT-uri e indicat sa nu te aventurezi in noroaie ca dupa ce se incarca (in functie si de tipul de noroi) nu te vor ajuta mai mult decat niste cauciucuri stock...

Poti folosi AT-uri ptr 90% din teren... ptr situatiile "maro" pui lanturile pe roti si faci pisu cu bolta pe orice MT (as paria ca dai fum si la Simex-uri). In felul asta ai gume ranforsate, decente pe asfalt, decente in teren, decente pe pietris, decente pe zapada si in caz de nevoie treci si prin noroaie grave ..... cu investitii minime..

Evident ca lanturile le poti pune si pe gume de oras, dar ai emotii cu taiatul gumelor prin pietre/cioate. Stie @vsebas , ca o taiat o guma.... poate pune poza...

Evident ca lanturile nu se iubesc cu bucsele de pe masina .... dar folosite pe pamant/noroi nu jeneaza.... dar cineva trebuie sa le puna... :whistle: ....in principiu sa le puna inainte de a intra in kk, ca dup-aia oricum nu se prea mai poate. @vsebas pune si poza aia cu "rahatul" prin care ai trecut cu lanturi....

Nu stiu cat e de cunoscut faptul ca daca se coboara presiunea (in loc de 2.2-2.4 cobori la 1.5-1.7atm) se imbunatateste semnificativ tractiunea in teren, de asemenea creste confortul (nu scutura) Si nici nu faci muci bucsele. Un alt avantaj ar fi ca anvelopa se muleaza pe colturi/muchii ascutite, si scade riscul de a taia/intepa guma. Atentie nu coborati prea tare presiunea ca exista riscul de dejantare, pe langa asta o presiune prea scazuta inseamna si o garda la sol mai scazuta.

Ptr a iesi din rahat, sau ptr a trece portiuni (scurte) accidentate, se pot folosi "sandplates" . Exista de plastic, usoare, compacte..... scumpe... dar sunt utile. Vedeti demo la Ironman ...

Editat de kidu79
Link spre post

De Barum Polaris 3 ce parere aveti? Le-am gasit la pret bun iar review-urile sunt satisfacatoare...

Si eu ma uitam la ele, inainte sa aleg Falken HS449. Chiar le aveam salvate la bookmarks :)

Am vazut review-uri bune la ele.. Sunt speciale pentru 4x4, au un profil destul de ok, multe lamele, daca sunt si la un pret bun... Ia-le!

Eu am avut Barum de vara pe un Peugeot, si am fost foarte multumit de ele muuulti km.

In plus, gandeste-te mereu pentru ce le cumperi. Daca vrei sa te aventurezi pe cine stie ce poteci nebatute in mijlocul iernii, iti iei ceva dublu ca pret si ca performante. Daca vrei sa nu ai probleme cand te misti de colo colo in oras si pe DNuri iarna, sunt excelente.

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...