Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 822
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Cateva poze, destule de slabute ce-i drept, cu face-liftul meu (ma rog, al masinii:)))) ) ........

Uite raspunsul oficial de la Vocea Clientului:   Buna ziua Stimate domnule Corcoveanu,   Referitor la solicitarea dumneavoastra, va comunicam ca toate versiunile noului Duster sunt echipate cu Hi

Multam fain G  

Posted Images

Testdrive, impresii (personale, deci subiective):

1. Farurile si grila cromata arata semnificativ mai bine in realitate decat in poze - mi-au placut desi nu sunt adeptul cromarii

2. Stopurile sunt ok dar nimic extraordinar, spatele in general este un pic mai ok decat inainte

3. Noile sine de plafon longitudinale arata mai bine in POZE decat in realitate, cred ca s-a exagerat un pic cu grosimea lor

4. Interiorul per total este un mare pas inainte. Nu mi-am luat ph1 pentru ca vroiam dci110/4x4 neaparat dar la acel pret pur si simplu nu ma impacam cu materialele si ergonomia din inetrior. Ei, nu mai exista acest impediment. (desi in secret speram la si mai mult in ceea ce priveste plasticul la pipait si la finisaje... dar totusi e mult mai bine)

5. Din pacate are si un mare minus la ergonomie - mult ravnitul panou de comanda de pe usa soferului pentru geamurile electrice... il citez pe un alt coleg de pe care a sintetizat foarte bine esentialul: "Am scapat de datul cu genunchiul drept in consola centrala si ne-am apucat de dat cu genunchiul stang in portiera la cutia cu butoane pentru deschis geamul. Aici meciul este indecis intre cele doua variante." (dacian, tg-mures) - corect, din pacate - si sa nu uitam ca acea cutie este la fel de incomoda si pentru pasagerul din dreapta... Iar pasagerii din spate n-au nici o sansa sa ajunga la priopriile butoane, acestea fiind plasate undeva la nivelul cotului si nicidecum la indemana - noul sistem NU ESTE ergonomic, poate nici atat cat era inainte si din pacate nici designul nu-l ajuta sa para mai simpatic...

6. Alt subiect intens dezbatut: pozitia medinavul-ui - eu am 185 inaltime si mi s-a parut foarte comod de manevrat, luminozitate suficienta in plina soare, unghiul de vizibilitate foarte bun. INSA, daca vorbim de navigatie, atunci cred ca o pozitionare ideala ar fi fost mai sus cu vreo 10 cm - dar merge si asa. Nu cred ca este mai periculos, decat sa-ti casti ochii la un gps sau smartphone pozitionat mai in campul vizual al soferului dar cu ecran mult mai mic si comenzi minuscule. In schimb este foarte deranjant si enervant sa butoneze pasagerul cat timp tu incerci sa schimbi viteze...

7. Scaune: mai bune decat la ph1, dar si aici speram un pic mai mult. Forma scaunului e ok, dar marginile nu te tin suficient. Lumea critica lungimea sezutului, eu nu am sesizat nimic in neregula, ce-i drept nici nu am stat ore-n sir la volan... Mai prost decat la Logan ph1 nu are cum sa fie, si nici mai bun decat la Mondeo - eu personal nu am distins mare diferenta intre aceste doua. Dupa vreo 2 ore de stat la volan n-ai cum sa nu te simti incomod...

8. Capac portbagaj- frumos, da masinii un aer mai serios, dar te si limiteaza: nu este usor de scos si de depozitat cand vrei sa transporti ceva mai inalt...

9. Zgomot la rulare: nu sunt posesor de duster ph1 deci nu pot sa compar zgomotul ph1 vs facelift, dar la 130km/h cat am reusit sa prind la test, zgomotul nu mi s-a parut deloc deranjant. Pana la 100 se aude doar motorul, dar in limite normale, la 100 incepe sa se auda vantul, iar la 130 nu mai distinzi care e zgopmotul de la vant si care de la motor, dar nu este deranjant. Interesant, nu puteam sa destind zgomotul rotilor, e drept, am rulat pe asfalt neted, si nu stiu ce gume avea masina... Sigur la viteze mai mari se schimba situatia dar nu avem autostrada pe aici :( deci n-aveam cum sa testez. Per total am fost multumit, la 130 chiar m-a surprins, mergea muzica incet, si noi discutam cu repul pe un ton normal...

10. usile chiar suna mai bine la inchedere, dar nu sunt suficient de grele sa se inchida daca nu le dai impulsul potrivit...

Concluzie: impresie pozitiva, fara surprize mari, o singura dezamagire (ce-i drept, uriasa) - comenzile pt geamuri, in mod clar un facelift reusit, cu imbunatatiri reale, mai ales ca pretul nu s-a modificat (mult), asa ca din punctul meu de vedere s-a apropiat simtitor de valoarea reala a masinii. Mai ales ca pretul corect in Ungaria pentru versiunea full-full nu trece de 17000 eur. Aviz celor interesati, mai ales daca vor sa cumpere pe firma. Pretul net este si mai mic pentru ca se scad 27% cat este TVA-ul la ei (cel mai mare din lume de altfel :) )

S-a mai discutat intr-un alt topic: http://forumduster.r...u/page__st__330

Toate bune.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

dusterul este o masina frumusica dar unele facelifturi o fac chinuitoare,

nu am comentat acel compromis .... cu amplasarea comenzilor pentru geamuri electrice

pe usile fata, stanga dreapta, ele vin de la renault simbol, cel facut in turcia.

ele nu suporta nici un comentariu, dupa parerea mea......

mai bine le lasau asa cum erau sau le relocau mecanice.....

este principala nemultumire referitor la fecelitf.

restul de modificari sunt super....

Link spre post

Totusi cred ca butoanele de pe geamuri nu vin de pe renault simbol ci de pe renault duster care are interiorul asta (fara medianav) de la inceput. Dacia nu a facut decat sa preia interiorul de la aceasta masina si a adaptat medianavul. Din acest motiv ecranul este montat mai jos decat era necesar: existau deja tuburile pentru aerisitoare (sau cum le zice).

Eu sunt curios de faceliftul de pe renault duster caci asa pot sa-mi fac o idee despre cum va arata dacia duster peste 5 ani cand o voi schimba pe actuala.

Pana la urma dusterul e dacie sau renault? Poate era mai intelept ca la noi sa se vanda sub denumirea de mercedes duster sau bmw duster sau audi Q duster. Succes garantat.

Inca tot nu inteleg nebunia asta cu butoanele pe usa. Orice am incercat mie mi se par mai usor de folosit cele de pe consola centrala.

Link spre post

Am intrat de ieri in posesia Faceliftului. Cum au afirmat multi inaintea mea, dupa aprox 100 km parcursi, ceea ce m-a surprins, este izolatia fonica. Intra-adevar aici s-a lucrat, masina pare mult mai silentioaza, mai bine izolata.

Media Navul parca este putin prea jos, dar pe mine sub nici o forma nu ma deranjeaza (am 180). Ca si functionalitate, chiar este ok, contine tot ceea ce ii trebuie, este usor de manevrat si setat. Vara asta am facut un drum de aprox. 3500 km cu un VW Multivan din 2012, cu sistem media nav. Vreau sa spun ca nici cel original VW nu a avut mult in plus, fata de ceea ce arata/ofera dusterul facelift.

De ceea ce m-am "temut", au fost tocmai comenzile montate pe usa, mi s-au parut destul de in fata montate, insa va spun sincer, ca nu e cazul. Inainte la VW Bora pe care l-am avut, cam la aceeasi distanta erau butoanele. Trebuia sa ma intinm cativa centimetri sa-i ating. Acum la fel. Oricum, aici se mai poate "lucra" prin reglarea scaunului.

Cand o conduci, In interior, are un aer de masina mai scumpa, straina, fara exagerare. Sunt foarte multe mici modificari, care fac diferenta. Cea mai mare problema dupa parerea mea este ca acest media nav nu are cd player. Pe mine personal nu ma deranjeaza, caci ascult radio mereu, dar eu zic ca la pretul asta, ar fi trebuit sa-l includa.....

Ceea ce nu am reusit sub nici o forma inca, sa ma conectez cu telefonul meu la blue-t. Alt telefon am testat, merge super, dar al meu nu ii place, sau am eu pe telefon ceva setari de securitate si nu imi dau seama. De sunat pot suna, pot fi sunat, functioneaza, dar nu imi transfera numerele din agenda. Ar putea sa-mi dea cineva un sfat oare ?

ps: apropo ce zicea Dacian, am vazut o emisiune, masina a fost testata de catre jurnalistii din Ungaria. Concluzia finala a fost, ca, daca masina se comercializa cu sigla Nissan sau Renault, ar avea un succes fenomenal......

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...