adailton

Martor preincalzire Bujie incadescenta aprins in timpul mersului

Postări Recomandate

Salut,

Astazi la intoarcere spre casa, am avut neplacuta surpriza, la plecarea de pe loc, de la un semafor, sa constat ca masina, a inceput sa mearga in "zvacuri", iar dupa cativa metri martorul luminos pentru preincalzirea bujiilor incadescente sa se aprinda. Am facut o tura de cartier si defectul a persistat. Luni o sa "fug" la service, dar pana atunci astept parerile voastre.

1500 dci, 110 cp, 42000 km

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca economist, intrevad o defectiune, defect la senzorul de temperatura al motorului si/sau cabluri pina la unitatea electronica care in functie de senzor comanda cuplarea sau ne cuplarea bujiilor incandescente.

Daca n-ar fi o eroare care persista aparuta in mers, as fi spus ca ai dat prea repede peste cap cheia de contact.

La motor nu poti avea probleme doar ca functioneaza supra incalzit.

La Fiat la pornire cu semnalul preincalzirii care nu se stinge recomanda: incercati si alte chei contact din dotare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Din pacate, intre timp, am mai cautat pe net si toata lumea o da pe defectiune la injectoare. E drept ca pe alte forumuri, pentru alte firme de masini. Ma cam sperie.

.....Dar, cum naiba, ieri si alaltaieri am fost de la Tg Mures-Bacau, alimentat cu motorina "scumpa" de la Mol, pot spune ca de obicei, masina a mers perfect, ca intotdeauna. Astazi am mers pana la Auchan Tg Mures, a mers perfect, am venit spre garaj, la fel perfect, pana la semafor, nu am oprit motorul, dar cand las ambreiajul sa plec, masina incepe sa danseze anormal si becul se aprinde. Asta nu pot intelege.

In fine, pana luni o sa am ce astepta.

Apropo, motorul la "relanti" functioneaza OK!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citeste in manualul tehnic. Am impresia ca scrie ca daca se aprinde semnul ala inseamna defectiune electrica. Mi s-a intamplat si mie chestia asta. De fapt mi s-a aprins tot bordul ca pomul de craciun cu defectiune electrica, defectiune mecanica, stop urgenta si mi s-a decuplat 4x4 cu un poc destul de sonor. Apoi nu mai mergea deloc 4x4. Am fost la service, le-am aratat si film cu ce s-a intamplat dar au ridicat din umeri. La momentul cand am fost imi mergea 4x4. Mi-au zis sa revin cand se mai intampla, sa vada si ei becurile aprinse, alea de pe film nu i-au convins :!:)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Revin,

Dupa o noapte "agitata":!:, de dimineta am descins la garaj, unde totul a fost normal. Pornire normala, demaraj "OK", fara pierderi de turatie, bineinteles ca martorul nu s-a mai aprins. Am iesit din oras, catre Sighisoara, unde pe cateva portiuni de urcare, i-am dat "blana"....ce mai, totul a fost ok, ca alaltaieri:).

Luni o sa ma duc la service, deoarece, cred, ca nu functioneaza corect un senzor, citeste eronat ceva sau undeva, pe partea electrica este vreo problema. Sper, numai, sa nu fie "bai" cu vreun injector,.......cu toate ca, nepricemandu-ma , manifestarile nu sunt cele normale.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.