Sari la conținut

Ai fost la test drive cu Dacia Duster? Scrie aici!

Postări Recomandate

In urma testarii in conditii destul de dure cu Duster 4x4 dci 100 cp am tras urmatoarele concluzii:

1. arata mai bine decat in poze

2. motorul trage exceptional (11 - 12 sec pana la 100 kmph fiind ok la un SUV)

3. este cea mai silentioasa din gama Dacia atat la interior cat si la exterior

4. vizibilitatea este optima, cu ceva minusuri in spate unde ar fi necesari senzori

5. nu am observat tendinte subviratoare sau supraviratoare

6. in gropi mari cu volanul virat la viteze peste 100 kmph sunt transmise socurile in volan destul de dur

7. pe macadam nu se simte absolut nimic la interior senzatia fiind ca si pe asfalt

8. pantele sunt abordate fara nici un fel de grija, pozitia inalta creand senzatia de suprematie ca intr-un 4x4 de clasa

9. nu troncane si nu se simte torsionarea chiar si cu o roata ridicata peste 50 de cm de la pamant

10. in namol se descurca admirabil dar poate ajunge la limita daca nu este dotata cu cauciucuri speciale

11. cutia este foarte bine etajata

12. in apa a carui nivel depaseste pragurile masina nu intampina nici o greutate la inaintare

13. filtrul de aer/admisie este foarte bine pozitionat nepermitand apei sa intre chiar daca apa a trecut peste capota

14. pantele care le poate urca sunt mai mari decat cele date de producator (unghiul de atac este mai mare)

15. idem la coborare (unghiul de degajare)

16. interiorul nu este foarte evoluat fata de logan dar este acceptabil

17. pacat, mare pacat ca nu exista pilot automat si climatronic desi clima nu inseamna mare lucru dar pentru mofturosi va conta la vanzare

18. cele 5 brate/articulatii existente pe fiecare punte din spate (in total 10 articulatii) nu dau impresia de rezistenta "la tavaleala" - ramane de verificat in timp dupa ceva kilometri.

19. la un test de peste 1 ora in conditii grele numai pe drumuri cu gropi, namoale, balti, 5 persoane adulte in masina (3 au coborat de frica in cateva situatii) consumul era 9,8 l/100 km. Masina avea la bord 980 de km efectuati.

20.

21.

22.

23. garda la sol este de invidiat - cum scriu majoritatea revistelor doar LAND ROVER se poate masura cu Duster

24. gata ma opresc sa nu fiu banuit de subiectivism

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 67
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dupa vreo cateva luni de cautat inlocuitor SH pentru batranul Golf 4 m-am gandit sa ma uit si la o Dacie noua. Cautam un motor pe benzina simplu dar cu ceva cai asa ca am trecut peste Sandero si am aj

Stefanudrea, era doar scoaterea in evidenta a preferintelor aia cu blonda. Ex: Mie mi-e draga Charlize Theron de as lua-o acasa. Zilnic. Ca sa revenim la oile noastre: 1.2 Tce e perfecta asa cum e. Cu

si 4x2 si cu motor de ascutitoare. (tu ai cautat-o, nu m-am putut abtine)

Posted Images

am incercat duster 4x4 motorina dar doar pe soseaua din fata dacoserv preciziei .... sincer am ramas impresionat ...pe o scara de la 1 la 10 as da 10 la aspectul exterior si la izolarea fonica dar as da un 7 la interior...puteau fi mai multe schimbari fata de interiorul loganului...

Link spre post
  • 2 weeks later...

Am fost in urma cu ceva timp la un test si surprinzator am ramas fffffff uimit,de ce pt ca exteriorul , sincer nu e dacie ,la interior eeee aicceaa e ......... Si o spun sincer nu am mai avut dacie ,dar am condus,dar am fost surprins placut,si surpriza am comandat-o,apropos testu l-am facut in Austria,e placut si sistemul 4wd dar cea comandata e 2wd,de ce pai nu am ferma,nu stau in zona de munte ,dar e buna garda mare la sol ,rotiile dstul de mari ,pozitia buna la volan ,astept sa vina peste 2 luni

Link spre post

Salutare tuturor,

In urma cu o luna am testat si eu Dacia Duster varianta 1.5dci 85cp. Din pacate, cred ca am mers maxim 10 minute si 3 km. Testul s-a facut la Adrasul din Dr Taberei de langa Billa.

Ce mi-a placut:

-designul. Arata chiar bine masina, daca ar fi sa-mi iau, mi-as lua pe negru;

-stau mai confortabil ca intr-un Logan, am loc la picioare si imi pot sprijini piciorul drept de consola centrala, ceea ce la Sandero si Logan nu prea e cazul;

-reglarea scaunului si volanului;

-motorul, mi s-a parut ca trage bine, cred ca varianta de 110cp ar fi chiar de ajuns;

-nu e rigida, suspensiile sunt destul de potrivite pentru drumurile noastre;

-senzatia pe care ti-o da in trafic, adica o siguranta sporita datorita gabaritului (eu fiind obisnuit cu o masina mica);

-cum se inchid usile. Surprinzator, insa imi place zgomotul facut, este un zgomot care iti lasa impresia de soliditate si etanseitate;

-manerul usilor, ma bucur ca nu are acel... buzunar (sa-i spunem) orizontal in portiera cum am vazut la Logan sau la unele marci/modele straine;

-volanul imbracat in piele, e ok, desi se putea mai bine;

-oglinzile mari, desi puteau sa faca portiunea dinspre exterior cu arie mai larga de vedere (stiti la ce ma refer, la linia aceea punctata trasata vertical. In acel spatiu cat un sfert din oglinda se pot vedea masini care sunt oarecum in punctul mort);

-modelul jantelor (acelea din otel mai lucios) este reusit, chiar aduc a jante de aluminiu;

-rotile, garda la sol, senzatia pe care o ai cand te gandesti ca vezi intr-o dimineata de iarna cat a nins si tu poti iesi cu Dusterul fara probleme din parcare sau poti intra pe stradutele inzapezite dintre blocuri (dezavantaj: gasirea unui loc de parcare);

Ce nu mi-a placut:

-interiorul lasa de dorit, miroase a low-low-cost;

-ca tot am spus de miros, nu-mi place nici mirosul de nou, total diferit de o masina noua straina;

-aerul conditionat manual (sa zicem ca n-ar fi totusi un capat de drum);

-consola centrala si butoanele sunt oribile, nu-mi place designul lor, iar brunul acela lucios nu mi l-as pune niciodata;

-zgomotul din bord al semnalizatoarelor, specific Logan, ma zgarie pe creier, ar fi fost bine sa modifice acel sunet;

-claxonul amplasat "pe batz";

-in stanga pedalei de ambreiaj, ar fi trebuit sa faca dom'le ca lumea acel loc pt odihnit piciorul, sa-l faca solid, nu sa puna niste mocheta moale cu denivelari. Chiar ma intreb ce-o fi sub mocheta aia?!;

-butoanele geamurilor electrice spate sunt amplasate ca nuca-n perete. Mai bine dau la manivela;

-faptul ca nu exista o varianta de top cu trapa, scaune incalzite si alte dotari care ofera confort sporit;

-cand deschizi capota ai impresia ca toate sunt puse alandala.

Sambata trecuta am reusit sa testez si un Duster 4x4 1.5dci 110cp versiunea full, cu piele la Dacoserv Preciziei. Dupa drivetestul cu motorul de 85 cai, am fost si mai incantat de aceasta versiune mai puternica. Tapiseria din piele nu este deloc rea si cu siguranta as opta pentru ea, mai ales ca pretul nu e asa de mare.

Ce pot sa spun este ca masina s-a comportat excelent pe bd Preciziei, care era tot raschetat in vederea asfaltarii. Pe tot bulevardul am mers destul de repede, fara sa menajez masina la diferentele de nivel, canale etc. Dupa acest test, sunt 90% convins sa iau masina, versiunea testata, insa 4x2, pt ca n-am ce face cu 4x4. Ce nu mi-a placut asa mult la 4x4 a fost cursa ambreiajului, care era prea lunga pana cupla (prea lunga pentru gusturile mele).

De ce mi-as lua Duster?

Pentru ca e mare, imi da senzatia de siguranta in trafic, pot sa merg pe coclauri, as trece mai lejer peste liniile ferate, gropile n-ar mai fi o problema, iarna cred ca garda la sol va face diferenta, masina este noua, are garantie, intretinere ieftina (impozite, casco, rca etc).

Link spre post
  • 3 weeks later...

Astazi am testat un Duster dCi 110 CP 4x4 la Dacoserv Preciziei. Am fost placut surprins de:

Calitatea asamblarii, masina se simte bine legata

Motorul foarte fasnet, vioi, in comparatie cu alte masini pe care le conduc frecvent : Kia Ceed 1.4 110CP, Renault Scenic 1.5 dCi 100 CP. VW Polo 1.4 TDI, care de asemenea sunt destul de agile.

Inauntru nu mai miroase a ultra ieftin, masina are un miros mai premium, posibil si din cauza tapiteriei de piele.

Spatiul este generos, eu am 1.85 si stau comod in orice loc din Duster

Imi place de asemenea ideea ca iarna viitoare nu voi mai ramane cu masina in zapada, cu cauciucuri de iarna pe Duster, cred ca nu as avea nicio problema iarna.

Nu mi a placut:

Faptul ca nu are cotiera decat cea optionala pusa la dealer.

In rest masina este onesta, la un pret execelent, si as opta pentru prelungirea garantiei pana la 5 ani.

O masina foarte buna!

Link spre post
  • 1 month later...

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...