Sari la conținut

Probleme indicator consum

Postări Recomandate

Eu unu daca am dubii in privinta afisajului de combustibil, intru in meniul secret care iti spune exact cati litri de benzina mai ai in rezervor si deasemenea liniutele care apar corect de data asta.

(Pentru cei care nu stiu sa se uite, se tine apasat butonul de pe ceasuri si se pune contact. Se ridica degetul abia atunci cand acele ceasurilor incep sa miste apoi se apasa succesiv pe buton pana cand se indica nivelul din rezervor respectivi litri)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 393
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Defapt ai făcut ceva, ai consumat din carburantul din rezervor - suficient cât să facă recalibrarea singur.

Eu la toate masinile detinute in peste 33 de ani am alimentat pana la primul “click” al pompei si nu am vazut “becul rosu”, lucru valabil si la masina actuala: alimentare pana la primul click si cand

Dacă în loc de L/100km ai km/L atunci: a) cineva s-a jucat aiurea b) mașina e de afară, dintr-o tară cu km/L - cam greu e teritoriul european   Se rezolvă din diagnoză.

Posted Images

• 4 weeks later...
Am schimbat si eu, pe garantie, tabloul de bord si sonda de combustibil,

partea buna e ca am 0km pe bord, ramane sa vad cum va afisa dupa diferite inclinari.

Problema este ca tot eronat va indica daca este masina inclinata. Problema rezolvata cu noua sonda litro si TdB nou este ca la asezarea pe orizontala a masinii se transmit datele de la sonda mai rapid. De fapt si inainte de schimbare sonda si TdB se face o astfel de determinare de catre reprezentant US . Daca nu se confirma si in 3 minute ( dupa asezarea pe plan inclinat si apoi repunere pe suprafata orizontala)apare informatia buna nu se schimba in md normal. Doar poate cu pile ca de...suntem in Ro. :arrow:

Link spre post
  • 2 weeks later...
Am schimbat si eu, pe garantie, tabloul de bord si sonda de combustibil,

partea buna e ca am 0km pe bord, ramane sa vad cum va afisa dupa diferite inclinari.

Problema este ca tot eronat va indica daca este masina inclinata. Problema rezolvata cu noua sonda litro si TdB nou este ca la asezarea pe orizontala a masinii se transmit datele de la sonda mai rapid. De fapt si inainte de schimbare sonda si TdB se face o astfel de determinare de catre reprezentant US . Daca nu se confirma si in 3 minute ( dupa asezarea pe plan inclinat si apoi repunere pe suprafata orizontala)apare informatia buna nu se schimba in md normal. Doar poate cu pile ca de...suntem in Ro. :shock:

Nu incerc sa contrazic cu nimic, scriu pentru persoane care poate au aceasta problema si sunt interesati de solutii.

Am urcat de 2 ori la babele plus drum peste 1000 km si am observat ca indicatorul de carburant nu mai joaca sus/jos ca inainte de a fi schimbat TdB si sonda, a scazut constant in functie de cat se consuma, indiferent daca urcam sau coboram.

Acum nu pot sa afirm cat de precis e marcajul afisat, doar ca nu mai e frustrant sa vezi cum urca nivelul in timp ce mergi.

Link spre post

Am avut si eu acesta problema cu indicatorul de carburant. La revizia de 15000 km am solicitat rezolvarea problemei si cei de la Mavexim Targoviste au demarat procedurile de comanda. Solicitarea trebuie facuta pe un formular special de la Dacia. Se comanda piesele (plansa de bord si senzorul) in valoare de 580 lei, pret suportat de Dacia.

Link spre post
  • 2 months later...

Sa ma tavalesc pe jos de ras...abia ce am intrat in casa ...vin de afara unde m-am ''tavalit'' pe sub masina cum a facut si WildPuppy in cautarea ''gaurii'' din rezervor caci alta explicatie nu gaseam.......abia dupa aceea am citit postarea lui. Atata lipsa de precizie nu am intalnit la nici un model de masina si credeti-ma ca mi-au trecut ceva prin mana....nu am parcurs decat 40 km dupa ce am alimentat pana a dat afara la propriu....am parcat , e drept , destul de inclinat pentru 2 minute cat sa deschid portile , iar apoi erau 3 ( trei ) liniute goale.

Link spre post
  • Mak changed the title to Probleme indicator consum
  • Mak pinned this topic
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...