Sari la conținut

Postări Recomandate

La 19.06.2025 la 6:22, Gil26 a spus:

Iar pe langa codurile de eroare se pot monitoriza via diagnoza si corectiile injectoarelor, limitele oferite de Dacia pentru ex un motor K9K858 sunt de 0.2-1.8, este bine ca acestea sa fie cat mai aproape de nominal ex intre 0.8 si 1.2, se poate vedea daca si pe care injector sau injectoare sunt probleme.

Oare merg citite corectiile injectoarelor si cu ELM327 pe BT si aplicatia Torque de pe android?

Sau are cineva alta recomandare cu ceva aplicatie pe telefon?

Merci!

Editat de emilian_rks
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 404
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Senzor supraalimentare turbo, ăsta te interesează, restul nu contează. E motor K9K658.

Din păcate unii confundă forumul cu grupurile de feisbuc, postând cu un total dezinteres pentru regulament și etichetă (profil, topic prezentare ), așteptând să li se repare mașina singură sau să repa

Am rezolvat dupa mai multe incercari si chiar si test la Dacia. La ei aparea eroarea DF054, dar a trebuit luata problema prin testare. Initial inlocuit traductorul de presiune EGR, apoi se depistase

Posted Images

Salut @emilian_rks , corectiile injectoarelor pot sa fie monitorizate si cu aplicatia Torque dar trebuie create PID-urile necesare (le pot face rapid daca am detaliile injectiei) sau chiar cu o alta aplicatie ex Car Scanner.

Eu insa as recomanda sa se foloseasca un program dedicat Dacia /Renault pentru Android. Pe langa corectiile injectoarelor se poate diagnostica (parametri, stari, coduri de eroare, etc.) mult mai bine si corect masina comparativ cu aplicatiile generice multimarca. Iar daca doresti putem sa discutam pe PM detaliile.

LE: doar ca exemplu acestea sunt formulele pentru Torgue la ex un Duster H79 ph2 2016 1.5 dCi 4x4 (cod motor K9K658):

name,ShortName,ModeAndPID,Equation,Min Value,Max Value,Units,Header

"CORECŢIE CILINDRU 1","PR364","22FD07","(1.0*((A*256+B)))/32786.88","0","0","","7E0"

"CORECŢIE CILINDRU 3","PR406","22FD09","(1.0*((A*256+B)))/32786.88","0","0","","7E0"

"CORECŢIE CILINDRU 4","PR365","22FD0A","(1.0*((A*256+B)))/32786.88","0","0","","7E0"

"CORECŢIE CILINDRU 2","PR405","22FD08","(1.0*((A*256+B)))/32786.88","0","0","","7E0"

Link spre post

Se pot modifica denumirile name si ShortName (pentru a fi mai scurte) iar adresele si formulele sunt corecte dar trebuie create in mod conform PID-urile necesare in Torque, sunt colegi pe care i-am ajutat si au reusit, altii din pacate nu, iar orice feed-back este de apreciat. :thumbsup:

Asa cum am scris o alta aplicatie multimarca este ex si Car Scanner ELM OBD2 dezvolatata de OvZ, versiunile sunt cu si fara plata la fel ca si Torque dar aceasta are “integrate” mai multe lucruri inclusiv corectiile injectoarelor, exemplu si atasat pentru un alt model (dar repet, eu sugerez sa se foloseasca programe dedicate Dacia /Reanult, inclusiv pentru citire coduri de eroare)

Screenshot_com.ovz.carscanner.jpg

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...