Sari la conținut

Postări Recomandate

Mutumesc pentru raspunsuri torquemada si gil26! 

Este clar ca cel care a facut diagnoza a facut-o la modul superficial, iar verdictul cu cele 2 injectoare defecte este pe masura.

O sa o iau intai eu la mici verificari, sa dau cu spray de contact la toate mufele componentelor sistemului de injectie , sa verific rezistenta interna a injectoarelor daca corespunde cu valorile de referinta din tabelul postat de gil26, o sa fac si un test de baterie la un service de acumulatori si vad ce iese in prima faza. La Dacia nu mai merg deocamdata, fiindca abordarea lor nu a fost deloc profi...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 404
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Senzor supraalimentare turbo, ăsta te interesează, restul nu contează. E motor K9K658.

Din păcate unii confundă forumul cu grupurile de feisbuc, postând cu un total dezinteres pentru regulament și etichetă (profil, topic prezentare ), așteptând să li se repare mașina singură sau să repa

Am rezolvat dupa mai multe incercari si chiar si test la Dacia. La ei aparea eroarea DF054, dar a trebuit luata problema prin testare. Initial inlocuit traductorul de presiune EGR, apoi se depistase

Posted Images

Buna ziua !!! Am o problema in sensul ca dintr-o data circuland cu Dacia mea Duster 4x4 , 1,5 dci, din 2015, pe o  vreme ploioasa si trecand si prin cateva balti pe autostrada, mi s-a aprins dintr-o data in bord acel martor asa zis ''dinti de fierastrau''  sau osciloscop.... problema este ca ajungand in zona muntoasa  trebuia sa urc o panta foarte abrupta sens in care am incercat sa cuplez 4x4 si am constatat ca functia de 4x4 nu imi mai functiona absolut deloc atata timp cat acel martor ''dinti de fierastrau'' era aprins.... am lasat masina jos si am urcat pe jos nefiind de urcat decat circa 150 de metri.... la plecare ploaia s-a oprit si acel martor ''dinti de fierastrau''  mi s-a stins.... am pobat 4x4 si acesta imi functiona normal.... dneavand nevoie de el am trecut pe modul 2w..... dupa care pe autostrada am dat din nou de o zona ploioasa cu foarte mare umiditate intrucat bura destul de intens iar carosabilul abunda de apa.... si mi s-a aprins din nou acel martor  ''dinti de fierastrau'' .... si aceeasi problema nu-mi mai functiona 4x4 .... dupa care din nou s-a stins singur in mers..... Va rog frumos poate m-ar putea ajuta cineva cu un sfat .... exceptand bineinteles  trimiterea la o diagnoza  la care sincer am mai fost  fara niciun rezultat  mai ales  ca in zona in care ma aflu din anumite motive  nu pot ajunge la o reprezentanta super performanta....  Va multumesc frumos anticipat, cu deosebit respect astept sprijinul  bazat pe experientele Dvs. !!!

Link spre post

Nu ai cum să faci diagnosticare la o mașină fără a pune diagnoza pe ea. 

Cel mai probabil ai o problemă electrică, din moment ce ai spus că se manifestă anomalia la umiditate, iar diagnoza ți-ar spune care trasee/contacte ar trebui luate spre verificare. Și mai exact, ar trebui verificate firele/conexiunile senzorilor de la fiecare roată, mai exact sistemul ce ține de ABS.

Personal aș începe cu roțile din spate.

Link spre post
Acum 2 ore, PufarinaUcigasa a spus:

Nu ai cum să faci diagnosticare la o mașină fără a pune diagnoza pe ea. 

Cel mai probabil ai o problemă electrică, din moment ce ai spus că se manifestă anomalia la umiditate, iar diagnoza ți-ar spune care trasee/contacte ar trebui luate spre verificare. Și mai exact, ar trebui verificate firele/conexiunile senzorilor de la fiecare roată, mai exact sistemul ce ține de ABS.

Personal aș începe cu roțile din spate.

Va multumesc frumos pentru sfatul Dvs. am sa merg la un service apropiat si eventual am sa schimb senzorii de pe spate. daca in urma verificarilor nu se vor constata contacte imperfecte sau altceva.

@ t0rquemada 

Va multumesc frumos pentru sfatul Dvs. dar mi-ati putea spune ceva mai multe despre .... ''grupul spate''

Link spre post
  • Mak changed the title to Martor "dinti fierastrau " aprins in bord.

Cine stie de unde sare iepurele...? Ma uitam mai devreme pe daciaforum.co.uk si  am vazut cu deznadejde ca sunt vreo 5 topicuri deschise pe aceasta problema, unul din ele fiind acesta: https://www.daciaforum.co.uk/threads/electric-fault-and-esp-lights-come-and-go.35074/. Multi proprietari de PH2 cu o problema identica cu a mea, masina brusc zvacneste in timpul deplasarii pe autostrada, concomitent cu aprinderea martorilor ESP + alte defecte electrice si functionarea defectuoasa a motorului. Si, din pacate, toti sunt disperati fiindca cei din service ridica din umeri si problema reapare in mod aleatoriu.

Daca in acest topic mi-au dat sperante vreo 2 norocosi care au rezolvat problema prin inlocuirea pompei de inalta sau a bateriei, in cele 5 topicuri de pe forumul din UK nu am vazut ca nimeni sa fii rezolvat problema...

Acum poate empatizezi putin si realizezi ca nu postez din plictiseala, ci fiindca sper sa gasesc cauza unei probleme care vad ca este destul de frecventa la posesorii de PH2 4wd Dci  euro 5

Link spre post

Problemele care aprind martorii descrisi de tine sunt foarte multe si in zone diferite cateodata. Insa, cand se pune diagnoza oficiala, nu porcarii generice, multimarca, chiar daca eroarea pare ca nu are treaba, ea indica locul unde de fapt este "prinsa" eroarea. Ea poate fi fix in locul indicat sau daca nu, inainte de locul indicat, urmand "circuitul/traseul" ce vine la piesa respectiva. De asta la unii problemele s-au rezolvat prin diferite inlocuiri de piese. Oricum e la mintea cocosului ca prima data se fac verificari, teste, interpretari si mai apoi se schimba piesa daca este necesar si nu poate fi reparata. Niciodata, nu se schimba piesa din start, fara un test in prealabil. 

Foarte rar este ca un martor in bord sa aiba DOAR o singura posibila cauza, deci diagnosticarea asta de la distanta la care visati multi este aproape imposibila.

Iar problema de care mentionezi nu este frecventa pentru moment, pentru ca inca nu ai identificat-o. Martorii sunt si atat.

In incheiere, te rog pe viitor sa postezi DOAR AICI, pentru a nu imparti informatia in 2 locuri.

Link spre post
  • Mak pinned this topic
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...