Sari la conținut

M-ar putea ajuta cineva cu un sfat, va rog frumos !!!

Postări Recomandate

Hmmm, pusa o siguranta mult mai mare fara a rezolva cauza....Conform schemei mai este siguranta F07 de 5A pentru modulul de comanda 4x4, dar nu stiu ce sa zic, nu am 4x4 (nici macar Duster), poate ceilalti colegi va pot ajuta mai concret (asa cum bine s-a scris nu este indicat sa se modifice ceva fara a lua in considerare si efectele)...Ar fi interesanta cauza acestei probleme, si mai ales rezolvarea ei.

• Trist 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 30
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Si pentru ca tot ati intrebat atasez cateva capturi cu pozitia sondei marsarier-neutru, schema electrica si pozitia sigurantelor, sper sa fie asa si pe masina si sa va fie de folos.

Ți-ai dat răspunsul singur aici : Cel mai probabil sondă marșarier-neutru defectă (pe cutie, se sede lângă planetara stânga față), sau cu probleme.   Completează corect profilul, în 20

@sorinvladÎnțeleg că ești nou pe forum, dar încearcă pe cât posibil să nu deschizi topicuri peste tot, iar postările să respecte regulamentul. Multumesc. Ai completat cu informațiile cu: Bun

Posted Images

NU CITA ULTIMUL MESAJ! E GREU  SA INTELEGI ASA CEVA?

Adresez rugaminte celor care au cunostinta despre amplasarea sigurantei F06 si F07 sa-mi spuna si mie deoarece eu in zona 260 - 2   nu am decat niste locuri libere fara sigurante dar si fara sloturi de introducere a sigurantelor adica F 01 ..........F06, F07, F08, F09, SI F10  (doar F02, F03, F04 si FO5 sunt prevazute cu sloturi si sigurante fuzibile)   Va multumesc frumos anticipat cu respect !!!

Editat de Mak
Link spre post

Functie de model\nivel  echipare unele sigurante pot lipsi, in tabelul pe care l-am atasat pentru 260-2 scrie clar ca F06...F10 nu sunt folosite, asa cum bine s-a scris nu ar trebui puse\scoase sigurante fara rost, asa ca eu ma opresc aici....

PS: nu am acum acces la schemele electrice, probabil F07 pentru modulul control 4x4 se afla in acesta (si nici nu stiu care ar putea sa fie cauza problemei cu 4x4).

Editat de Gil26
Link spre post

Siguranța pomenită de Gil26, F6 70A e pentru bujiile incadescente și e evident în compartimentul de siguranțe motor

O găsești după schema din acest post

Dar nu acea siguranță e problema ta.

F07 din cutia de siguranțe habitaclu 260-1 e pentru lumini poziție dreapta, cel mult să zici că nu se aprinde selectorul de 2wd/auto/4x4 dar asta înseamnă că nu ai mufa cuplată la el lucru infirmat de diagnoza pe care zici că ai făcut-o și care nu a dat erori pe 4x4.

• Like 2
Link spre post
Acum 7 ore, sorinvlad a spus:

Daaaaa, si atunci F 07 pentru 4x4 unde o fi oare ?!?

Mii de scuze !! Nu v-as fi obosit atat daca nu ma aflam in noroaiele astea si pe dealurile astea pline de noroi si fara 4x4 nici nu prea mai pot iesi de pe aici usor.... iar la singurul service de unde sunt eu acum la cuca macaii .... atat au fost in stare si ei.... mai mult de atat nici nu le-as fi putut cere.... eu inteleg ca nu e bine sa pui sigurante de aiurea dar in situatia mea as pune si un rahat.... doar ca ce sigurante sa pun in niste locasuri goale care nu sunt prevazute nici cu acele gherute metalice in care sa poti infige sigurantele.... pur si simplu sunt doar niste locasuri goale de plastic  iar eu sincer chiar as dori sa ajung la acea siguranta F 6 SI F 7 , doar ca habar nu am unde sunt amplasate..... de-asta as avea rugamintea ca in situatia in care cineva are cunostinta despre asa ceva il rog din suflet sa ma ajute.... macar sa rezolv problema asta cu.... functionalitatea 4x4 care mergea foarte bine inainte de a mi se defecta acea sonda-neutru de mers inapoi pe care intre timp am si inlocuit-o  doar ca 4x4 tot nu-mi functioneaza !!!   Va multumesc frumos anticipat pentru absolut orice sfat pe care mi-l veti da !!!

Daaaaa, aveti perfecta dreptate numai ca nu asta cu bujiile pe care le-am mai schimbat odata acum 2 ani cand am achizitionat masina ma intereseaza pe mina acum, ci chestia asta cum as putea rezolva defectiunea asta cu 4x4 pe care nici cei de aici de la acest service din provincie nu au stiut cum sa o rezolve mai ales ca din cate am inteles de la ei nici macar nu aveau un computer de diagnoza specializat sau mai bine zis adecvat pentru renault.... pe mine m-ar interesa sa rezolv intr-un fel chestia asta cu 4x4, dar nici nu as vrea sa va mai enervez pe dvs sau pe alte persoane de pe forum asa ca n-am sa mai intreb nimic !!!

Plus ca masina pleaca la sfert de cheie aici in munti chiar si la - 10 grade doar ca de cand am avut problema cu sonda de marsarier nu mi-a mai mers nici 4x4.... apoi am inlocuit sonda dar 4x4 nu si-a mai revenit.... iar pe computer lor nu le-a aparut nicio alta eroare decat cea cu preincalzirea bujiilor.... iar in ceea ce priveste 4x4 nu au stiut ce sa-mi spuna.... doar au verificat si ei F03 iar eu in speranta ca poate cine stie.... am si inlocuit siguranta veche de la F03 cu una noua si la valoarea corespunzatoare ca sa fiu mai sigur doar ca 4x4 tot nu-mi functioneaza..... V multumesc frumos pentru timpul acordat !!!

Link spre post

Nu există siguranță F07 pentru 4x4, în schema pusă de Gil26, prin acea siguranță F07 se asigură iluminarea selectorului 2wd/auto/4x4 când aprinzi pozițiile !

Ce mai poți face e să arunci un ochi pe sub mașină:

- în zona de îmbinare a fiecărei planetare cu fuzeta și să vezi dacă e noroi acumulat, care poate bloca senzorii ABS deci afectează ESP și 4x4.

- cablul fiecărui senzor ABS e la locul lui.

• Like 2
Link spre post
  • Mak locked this topic
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...