Sari la conținut

M-ar putea ajuta cineva cu un sfat, va rog frumos !!!

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Si pentru ca tot ati intrebat atasez cateva capturi cu pozitia sondei marsarier-neutru, schema electrica si pozitia sigurantelor, sper sa fie asa si pe masina si sa va fie de folos.

Ți-ai dat răspunsul singur aici : Cel mai probabil sondă marșarier-neutru defectă (pe cutie, se sede lângă planetara stânga față), sau cu probleme.   Completează corect profilul, în 20

@sorinvladÎnțeleg că ești nou pe forum, dar încearcă pe cât posibil să nu deschizi topicuri peste tot, iar postările să respecte regulamentul. Multumesc. Ai completat cu informațiile cu: Bun

Posted Images

Am gasit-o pe F03 din 260-2 ..... mai ramane sa o identific pe aceea din compartimentul motor 

Daca ati avea amabilitatea sa-mi mai dati o schema cum mi-ati dat ieri cu sigurantele din capatul bordului astfel incat daca mi-ati mai da ceva asemanator si pentru cutia de sigurante de la compartimentul motor astfel incat sa o pot identifica mai usor unde se afla amplasata siguranta F 6 .... m-ar ajuta foarte mult.... sau daca nu poate mi-ati putea spune macar cam a cata siguranta este si de pe care rand.... de la dreapta la stanga.... Multumesc frumos anticipat !!!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Siguranta F6 din compartimentul motor este pentru unitatea de preincalzire, locatia ei doar ce am detaliat-o in topicul dedicat (linkul l-am dat anterior, il pun din nou Link siguranta bujii\releu preincalzire ), sunt lucruri diferite.

Asa cum bine s-a scris  pentru problema cu 4x4 ar putea sa fie siguranta F03 de 5A din cutia de sigurante compartiment pasager (260-2 si atasat), o puteti verifica, cablajele, mufele, modulul, etc., dar o diagnoza ar fi indicata.

SigurantaF3-1.png

SigurantaF3-2.png

ComputerCupluFataSpate.png

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post

Scuze, ma duc acum sa caut la pasager..... nu am stiut ca mai sunt si acolo sigurante.....

Editat de Mak
NU CITA ULTIMUL MESAJ!
Link spre post

@sorinvlad Încearcă să nu mai repeți aceleași informații în n-șpe posturi, am înțeles cu toții, din prima, ce vroiai să zici.

Nu știu cum ai verificat siguranțele (sper că via ochiometru, ohmmetru și voltmetru) , dar încearcă să nu scoți aiurea siguranțe poți genera alte erori /probleme.

Aștept rezultatul diagnozei specializate.

• Like 2
Link spre post
Acum 5 ore, Gil26 a spus:

Siguranta F6 din compartimentul motor este pentru unitatea de preincalzire, locatia ei doar ce am detaliat-o in topicul dedicat (linkul l-am dat anterior, il pun din nou Link siguranta bujii\releu preincalzire ), sunt lucruri diferite.

Asa cum bine s-a scris  pentru problema cu 4x4 ar putea sa fie siguranta F03 de 5A din cutia de sigurante compartiment pasager (260-2 si atasat), o puteti verifica, cablajele, mufele, modulul, etc., dar o diagnoza ar fi indicata.

SigurantaF3-1.png

SigurantaF3-2.png

ComputerCupluFataSpate.png

Fiti va rog amabil ce reprezinta aceasta ultima fotografie cu bordul Dusterului in zona pasagerului  si ce reprezinta reperul indicat de Dvs. notat cu 2017  ?!?  Probabil ca daca m-as dumiri ca ar mai putea exista si o alta pista privind remedierea functionarii 4X4 probabil ca s-ar putea sa-mi fie de ajutor . Va multumesc frumos anticipat !!!

Link spre post

Asa cum am subliniat in a treia captura 2017 este calculatorul distributie cuplu fata-spate pentru 4x4. Martorul osciloscop (dinti de fierastrau sau cum se dorste sa se numeasca) este multifunctional pentru mai multe defectiuni electrice, este greu de identificat (ghicit) de la distanta de ce ramane aprins in culoarea galbena (bine ca nu este rosie) si de aceea s-a insistat pe rezultatul unei diagnozei specializate, nu se stie cum si cu ce s-a facut precedenta diagnoza, ar ajuta in gasirea\eliminarea potentialelor cauze (desi uneori aprinderea acestuia nu implica neaparat si generarea unor erori se pot verifica si anumiti parametrii\stari\setari).

Iar faptul ca nu functioneaza 4x4 la fel, anumite cauze se pot gasi destul de simplu si usor, altele necesita o investigare specializata. Daca doriti sa verificati dumneavoastra mai atasez cateva capturi, poate sunt de folos si altora, am detaliat si calculatoarele plus codurile de eroare pentru transmisia 4x4 (dintr-un document mai vechi).

PS: nu doresc sa ”abuzez” cu aceste atasamente, am incercat doar sa ajut atat cat pot si cat stiu, daca moderatorii considera acestea se pot sterge, cu scuzele de rigoare, si voi avea mai multa grija pe viitor). Toate cele bune!

4x4-1.png

4x4-2.png

4x4-3.png

4x4-4.png

4x4-5.png

• Like 1
  • Trist 1
Link spre post

Va multumesc frumos pentru aceste foto explicative care m-au ajutat sa inteleg cat de cat.... v-am intrebat asta pentru ca eu acea siguranta F 03  care in mod normal trebuia sa fie de 5 A, eu am gasit-o acolo probabil inlocuita de fostul proprietar al masinii mele de-acum 2 ani cu o siguranta de 15 A (albastra) bineinteles ca eu aseara am inlocuit-o si am pus una de 5 A cum era normal insa ma duce gandul ca daca pe traseu mai exista si o alta siguranta in afara de F 03 probabil ca s-a ars aceea datorita faptului ca siguranta aceasta primara ca sa-i zic asa fusese pusa de fostul proprietar cu o valoare atat de mare, respectiv 15 Ain loc de 5 A cum era normal sa fie iar daca mai exista si o alta siguranta dupa cum vad eu din fotografiile Dvs. din zona bordului catre pasager, atunci posibil sa se fi ars aceea din cauza faptului ca siguranta F03 fusese schimbata de fostul proprietar cu o valoare mult mai mare.... respectiv, 15 A in loc de 5 A, IAR EU CHIAR ASTA MA CHINUI ACUM SA IDENTIFIC LOCATIA  CELEI DE-A DOUA SIGURANTE IN AFARA DE F 03 .... nu de alta dar pana ajung eu in Bucuresti chiar as avea nevoie de 4x4 prin noroaiele si dealurile astea de unde ma aflu eu acum..... asa ca voi incerca sa caut sub partea dreapta a bordului daca considerati ca este cazul.....

Link spre post
  • Mak locked this topic
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...