Sari la conținut

M-ar putea ajuta cineva cu un sfat, va rog frumos !!!

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Si pentru ca tot ati intrebat atasez cateva capturi cu pozitia sondei marsarier-neutru, schema electrica si pozitia sigurantelor, sper sa fie asa si pe masina si sa va fie de folos.

Ți-ai dat răspunsul singur aici : Cel mai probabil sondă marșarier-neutru defectă (pe cutie, se sede lângă planetara stânga față), sau cu probleme.   Completează corect profilul, în 20

@sorinvladÎnțeleg că ești nou pe forum, dar încearcă pe cât posibil să nu deschizi topicuri peste tot, iar postările să respecte regulamentul. Multumesc. Ai completat cu informațiile cu: Bun

Posted Images

Si pentru ca tot ati intrebat atasez cateva capturi cu pozitia sondei marsarier-neutru, schema electrica si pozitia sigurantelor, sper sa fie asa si pe masina si sa va fie de folos.

SondaMarsarier1.png

SondaMarsarier2.png

SchemaElectrica.png

Sigurante.png

• Like 2
  • Trist 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc din suflet stimate domn,  Gil 26,  am verificat, sigurantele sunt bune cred/sper ca mai mult ca sigur sa fie sonda de marsarier.... Va multumesc mult pentru amabilitatea si deschiderea de care am putut beneficia din partea Dvs !!!

Link spre post
La 31.01.2021 la 18:54, t0rquemada a spus:

F22 e pentru GEPDA (servodirecție hidraulică cu pompă electrică).

Stimate domnule Moderator,  tOrquemada imi cer mii de scuze ca va deranjez din nou dar poate veti mai avea bunavointa sa-mi mai dati un sfat in ceea ce priveste speta mea de mai sus : Am fost astazi la un service (in provincie) si am inlocuit acea sonda-neutru de mers inapoi si dupa cum ati spus si Dvs. o mare parte a fost rezolvata in sensul ca acum mi se aprinde lampa spate de marsarier si culmea mi s-a stins automat si becul din bord dar doar cel de ESP  in schimb in ceea ce priveste 4X4 acesta tot nu mi s-a deblocat adica, a ramas in continuare blocat pe 2WD neputandu-se comuta nici pe AUTO si nici pe 4x4 iar observand ca in bord mi-a ramas in continuare aprins pe fond galben martorul acela dreptunghiular cu dintii de fierastrau sau osciloscop, atunci i-am rugat pe cei de la service sa-mi faca si o diagnoza pe computer pentru a putea vedea de ce nu mi se stinge acel martor din bord si poate imi va zice si ceva legat de nefunctionarea 4X4..... iar cei de acolo mi-au aratat ca pe ecranul laptopului aparea o singura eroare care se referea la o defectiune in ceea ce priveste Unitatea de preincalzire bujii, cred.... acolo scria ''Preheating unit diagnostic connection; Fault alerted via the control unit;  -Permanent ''  Sens in care va adresez respectuos rugamintea sa-mi spuneti daca are vreo treaba acel releu de preincalzire a bujiilor cu faptul ca nu-mi merge 4X4 si cu faptul ca in continuare am inca aprins pe fond galben in bord al acelui martor cu dintii de fierastrau sau osciloscop..... Mii de scuze pentru indrazneala de a va deranja din nou cu un sfat !!!  Va multumesc frumos anticipat cu deosebit respect !!!

Link spre post

Preheating unit diagnostic connection; Fault alerted via the control unit;  -Permanent = una sau mai multe bujii incandescente e arsă, eroarea nu afectează transmisia 4X4.

Trebuiau șterse toate erorile și văzut pe diagnoză dacă calculatorul 4x4 vede corect  auto 2wd 4x4 ușura mult ghicitul.

În postul lui Gil26 ai poza cu cutia de siguranțe, verifică F03 din 260-2,  dacă e bună se poate suspecta grup întrupt (firele) dar asta genera eroare pe diagnoză

• Like 1
Link spre post

Despre bujiile (releul) de preincalzire s-a mai discutat pe acest forum, un topic cu destule detalii (schema electrica, locatie, demontare, diagnoza, etc.) ar fi:  https://forumduster.ro/topic/2618-schimbare-bujii-preincalzire-pentru-diesel/

Verificati si siguranta F6 din cutia de sigurante a motorului, conexiunile, mufele, etc. dar destul de probabil ca una sau mai multe bujii incandescente sa nu mai functioneze corespunzator, recomandat ar fi sa le schimbati pe toate daca aceasta este cauza erorii (tinand cont si ca masina este din 2015).

Despre comutarea 2WD-Auto-4x4 este greu de presupus cauza in urma detaliilor oferite, asa cum a scris si mult mai experimentatul coleg o diagnoza corect facuta si bine interpretata ar ajuta.

Sper sa rezolvati si aceste probleme cat mai usor. Toate cele bune!

• Trist 1
Link spre post

Daaaa, va multumesc frumos.... o sa ajung pete doua saptamani in Bucuresti sa fac o diagnoza ceva mai profesionala ca aici in provincie atat au putut face si astia de la singurul service de pe-aici.... iar bujiile le-am schimbat acum 2 ani.... o sa incerc in schimb maine sa verific sigurantele din compartimentul motor.... aceea F6.... Sper sa o gasesc ca as cam avea nevoie de 4x4 pe aici pe unde ma aflu acum....  Oricum va multumesc mult pentru sfaturile si indicatiile Dvs. O seara frumoasa in continuare !!!

Acum 2 ore, t0rquemada a spus:

Preheating unit diagnostic connection; Fault alerted via the control unit;  -Permanent = una sau mai multe bujii incandescente e arsă, eroarea nu afectează transmisia 4X4.

Trebuiau șterse toate erorile și văzut pe diagnoză dacă calculatorul 4x4 vede corect  auto 2wd 4x4 ușura mult ghicitul.

În postul lui Gil26 ai poza cu cutia de siguranțe, verifică F03 din 260-2,  dacă e bună se poate suspecta grup întrupt (firele) dar asta genera eroare pe diagnoză

Fiti amabil va rog, aceasta siguranta F03 din 260 - 2  se afla in cutia de sigurante din habitaclu de acolo din capatul bordului de la sofer sau din compartimentul motor ?!?

Editat de t0rquemada
Nu mai cita ultimul post (pct.11 Regulament), când vrei să răspunzi scrie direct fără a apăsa pe butonul citează
Link spre post
  • Mak locked this topic
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...