Sari la conținut

addyuzzu

Erori de sub si supratensiune Duster 2015

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am cumparat de curand un Duster 1.5 Dci, 4x4, an 2015 cu 23.000 km la bord, din Bucuresti, Romania ( 10.300 euro pentru cei curiosi :) )

Masina totusi fiind "ca noua" am urmatoarele probleme:

Functia Start&Stop nu funtioneaza.  Apare un semn A taiat, in dreapta jos langa nivel combustibil.

La drum lung, de fiecare data cand ating si depasesc viteza de 120 km /ora, apare in bord martorul galben de bujii ( o spirala ), insa masina merge perfect normal ( trage normal ).

Imediat cum viteza scade la 119 km/ora, martorul se stinge.

Zilele acestea, 3 zile la rand, dimineata nu functiona deloc servodirectia si in bord apare martoul acela rosu ( malfunction ).

In schimb, dupa ce ajungeam la servici, o opream si peste ceva timp daca ii dadeam o cheie, servodirectia functiona perfect, fara martori in bord.

Intr-una din zile, dupa ce am parcat mirosea destul de puternic a incins ( a cabluri incinse ).

Tin sa precizez ca am facut diagnoza si cica au fost memorate niste erori cu supraternsiune si subtensiune.

Am verificat absolut tot: baterie, alternator, sigurante etc. si totul functioneaza in parametri. ( bateria este buna, alternatorul incarca in parametri ).

Nu stiu ce problema poate fi.

M-am uitat la 3 Dustere tot din anul 2015 si am observat ca au alt tip de alternator.

Al meu este un Valeo SG12B105.

Din ce am vazut la alte Dustere si din ce mi au spus cei de la piese auto, eu ar trebuie sa am un alternator Valeo FG15T057. ( un electrician insa, a spus ca nu pare sa se fi umblat la el  ).

Este posibil oare sa fi schimbat cineva alternatorul si din cauza asta sa am probleme cu partea electrica?

Sau poate alte cauze?

Va multumesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Anumiti parametri trebuie indepliniti ca SS sa intre in functionare.Nici la mine nu porneste toata ziua,mai ales ca nu circul zilnic.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Conditii Stop&Start, aici

Legat de martorul bujii incandescente, incearca mai intai sa schimbi filtrul de motorina.

Mirosul de incins sigur era de izolatie/ebonita si nu de metal incins (regenerare DPF)?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am mai citit pe undeva ca ar putea fi filtrul de motorina pentru martorul acela aprins. Il voi schimba cat de repede.

Conditiile de Start si Stop le stiu, doar ca pe bateria mea ( care eu zic e originala a masinii )  nu scrie ca ar fi speciala de start stop sau alte chestii. E o baterie obisnuita Dacia de 70 A, cu 720 mAh. Cei de la service au spus ca e 99% incarcata si ca e buna. 

Azi dimineata iar nu a pornit servo si ce e ciudat e ca face figuri doar cand e f frig afara. ( azi erau -9 si in celelalte zile cand nu a pornit erau -4 sau -5 grade )

Legat de miros, e posibil sa fie de la regenerare DPF, dar inainte de Duster -ul asta  am mai avut unul din 2012 si la ala nu a mirosit niciodata asa in 3 ani de zile.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca e originala e ceea ce trebuie.Sau inainte de vanzare au inlocuit diverse piese,dar asta ar fi prea de tot.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O fi originala, dar poate nu pentru masina asta. O baterie speciala cu functie Start&Stop e dublu la pret si poate cineva s-a gandit sa o schimbe.

Nu poti fi niciodata sigur 100% ce cumperi cand vine vorba de o masina SH. Orice e posibil la noi

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
15 hours ago, addyuzzu said:

Buna ziua,

Am cumparat de curand un Duster 1.5 Dci, 4x4, an 2015 cu 23.000 km la bord, din Bucuresti, Romania ( 10.300 euro pentru cei curiosi :) )

Masina totusi fiind "ca noua" am urmatoarele probleme:

Functia Start&Stop nu funtioneaza.  Apare un semn A taiat, in dreapta jos langa nivel combustibil.

La drum lung, de fiecare data cand ating si depasesc viteza de 120 km /ora, apare in bord martorul galben de bujii ( o spirala ), insa masina merge perfect normal ( trage normal ).

Imediat cum viteza scade la 119 km/ora, martorul se stinge.

Zilele acestea, 3 zile la rand, dimineata nu functiona deloc servodirectia si in bord apare martoul acela rosu ( malfunction ).

In schimb, dupa ce ajungeam la servici, o opream si peste ceva timp daca ii dadeam o cheie, servodirectia functiona perfect, fara martori in bord.

Intr-una din zile, dupa ce am parcat mirosea destul de puternic a incins ( a cabluri incinse ).

Tin sa precizez ca am facut diagnoza si cica au fost memorate niste erori cu supraternsiune si subtensiune.

Am verificat absolut tot: baterie, alternator, sigurante etc. si totul functioneaza in parametri. ( bateria este buna, alternatorul incarca in parametri ).

Nu stiu ce problema poate fi.

M-am uitat la 3 Dustere tot din anul 2015 si am observat ca au alt tip de alternator.

Al meu este un Valeo SG12B105.

Din ce am vazut la alte Dustere si din ce mi au spus cei de la piese auto, eu ar trebuie sa am un alternator Valeo FG15T057. ( un electrician insa, a spus ca nu pare sa se fi umblat la el  ).

Este posibil oare sa fi schimbat cineva alternatorul si din cauza asta sa am probleme cu partea electrica?

Sau poate alte cauze?

Va multumesc

Posibil să fie activată alarma de supraviteză, la peste 120km/h aprindea un martor ce e în loc de spiră

Bateria trebuia să fie L3(nivel 3) 70A 710Ah (nu mili Ah).

Trebuie să ai senzor de curent pe borna minus (vezi să fie și cuplat) prin care se citește necesarul de curent și se pilotează încărcarea - nu ai permanent 14,4V ci numai cât și când trebuie

Alternatorul trebuie să aibă un gros de + și încă o mufă cu 1 fir, atât. Cel original are calculator și e pilotat, vezi mai sus

Valeo SG12B105 - e pentru Duster ph1

Valeo FG15T057 - e cu calculator, pentru Duster ph2

Acolo trebuie o diagnoză la sânge, cine știe ce mai iese la suprafață

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

e foarte posibil sa aiba dauna . fa o verificare la servis 

eu caut o masina mica in perioada asta pe olx si de 2 luni nu gasesc niciuna de la prim proprietar sau macar de la unu care sa nu minta.

 

  • Trist 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×