Sari la conținut

duster 2 computerul de bord se blocheaza

Postări Recomandate

Daca e cum spune tq, ca TdB nu se resofteaza in service ci vine gata configurat, schimbarea e solutia. Si-apoi n-au decat sa le taie din salariu aitistilor care l-au programat.

De volan nu cred ca are rost sa se atinga, nu sunt decat niste contacte si fire acolo. I-l schimba probabil lui dancolt79 fiindca deja i-au promis si au apucat sa-l comande, sau mai mult ca sa poata da omul drumul linistit la caldura in masina :)  Totusi am o presimtire ca n-or sa-l mai schimbe.

Editat de Stef13
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 209
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Vlade, aruncă te rog gunoiul ăla la mine-n curte 

Eh, gunoi... nici pe departe! Bine ca nu sunt alte probleme mai mari. Eu unul o consider best buy la banii astia, mai ales ca e fabricata la noi in tara. M-am uitat si la alte masini inainte

Nu va fi rechemare. Recall-urile se fac doar cand e amenintata siguranta. Vor remedia problema la prima intrare in service (daca se va rezolva doar din software) sau doar in urma reclamatiei clientulu

Posted Images

Filmuțele de mai sus au valoare 0: butoanele sunt filare, iar resul funcțiilor probate vin pe CAN e normal să meargă tot mai puțin butoanele, deci partea de citire filară e problema(soft/hard) mai puțin inportant

Pe scurt

Verificat pe diagnoză că se citesc butoanele de pe volan, atunci când eroarea e prezentă:

dacă da - schimbat TdB (Tablou de Bord)

dacă nu verificate butoane și traseele din spiră

Link spre post

Filmuțele de mai sus au valoare 0: butoanele sunt filare, iar resul funcțiilor probate vin pe CAN e normal să meargă tot mai puțin butoanele, deci partea de citire filară e problema(soft/hard) mai puțin inportant

Pe scurt

Verificat pe diagnoză că se citesc butoanele de pe volan, atunci când eroarea e prezentă:

dacă da - schimbat TdB (Tablou de Bord)

dacă nu verificate butoane și traseele din spiră

Link spre post

t0rquemada din ce postat ultima data vad ca nu a reusit sa inteleaga care este problema dezbatuta in topicul asta si cum se manifesta ea la Noul Duster.

Link spre post

Deci este foarte clar, este o problema de soft a tabloului de bord care trebuie inlocuit de Dacia cu altul  cu problema de soft rezolvata, cat mai repede.(Problema fiind reclamata de o luna)

Daca Dacia vrea sa mai schimbe si volanul si scrumiera si presurile de cauciuc e treaba lor. :))

Link spre post

Intelege si stie, doar ca tre sa tolerezi un stil usor caustic si sa te obisnuiesti cu un limbaj mai tehnic si ceva mai criptic. Practic a enuntat singurele cauze posibile si algoritmul de constatare.

Totusi, daca ar fi o problema de conectica sau de inginerie a materialelor, nu ar aparea/disparea cu atata regularitate. De asta si eu cred ca logica TdB-ului e de vina. Probleme de genul acesta sunt usor de rezolvat, trebuie putina rabdare.

Link spre post

Daca a inteles e OK. Atunci inseamna ca a postat pe langa subiect: Computerul de bord se blocheaza dar Toate butoanele de pe volan functioneaza in continuare.

Deci asa cum ai spus si tu rezolvarea problemei este schimbarea tabloului de bord.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...