Sari la conținut

vladicon

Members
 • Număr conținut

  18
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  1

vladicon a câștigat ziua ultima dată pe 7 Martie

vladicon a avut cel mai apreciat conținut!

Reputație Comunitate

6 Neutral

Despre vladicon

 • Rang
  Membru
 • Dată Naștere 19.11.1967

Informații profil

 • Oraș:
  Bucuresti
 • Stare:
  Posesor de Duster
 • Motor:
  1.5 4x4 110cp
 • An fabricație:
  2017
 1. De ce sa ma supar? Este un sfat foarte bun si este legat si de subiectul topicului. Maine o sa ma duc cu masina in service sa imi rezolve problema.
 2. Tot nu ai inteles. In momentul in care computerul de bord este blocat, TOATE butoanele de pe volan functioneaza nu doar fac " tac "! Inclusiv cele doua butoane sus-jos aferente computerului de bord FUNCTIONEAZA. Reusesti cu butoanele sus-jos doar sa resetezi valorile din computerul de bord daca acesta a ramas blocat pe o functie resetabila sau kilometrajul partial in cazul ca a ramas blocat pe ecranul cu Kilometrajul total si Kilometrajul partial. Ce bine ar fi ca cei care posteaza sa inteleaga subiectul topicului si sa scrie ceva legat de problema dezbatuta acolo nu doar de dragul de a avea cat mai multe postari. Nu ar mai fi nevoie sa citesti o gramada de pagini si sa gasesti doar cateva postari utile.
 3. Daca a inteles e OK. Atunci inseamna ca a postat pe langa subiect: Computerul de bord se blocheaza dar Toate butoanele de pe volan functioneaza in continuare. Deci asa cum ai spus si tu rezolvarea problemei este schimbarea tabloului de bord.
 4. Deci este foarte clar, este o problema de soft a tabloului de bord care trebuie inlocuit de Dacia cu altul cu problema de soft rezolvata, cat mai repede.(Problema fiind reclamata de o luna) Daca Dacia vrea sa mai schimbe si volanul si scrumiera si presurile de cauciuc e treaba lor.
 5. t0rquemada din ce postat ultima data vad ca nu a reusit sa inteleaga care este problema dezbatuta in topicul asta si cum se manifesta ea la Noul Duster.
 6. Ce nu iti place la Dacia Duster?

  Se stie de problema de o luna si la VoceaClientului si la Service-ul agreat Dacia si nimic........
 7. Ce nu iti place la Dacia Duster?

  Mie la Noul Duster nu imi place ca, computerul de bord se blocheaza de fiecare data dupa ce mergi 1 ora - 1½ ora (la drumurile mai scurte nu se blocheaza) si nu isi mai revine decat daca lasi masina oprita cel putin 45 min-1 ora. ( daca o opresti, scoti cheia din contact, o inchizi si dupa aia in ordine inversa o pornesti nu se deblocheaza ).
 8. Si doua filmulete cu bord computerul meu blocat:
 9. Cred ca problema cu blocarea computerului de bord este la toate noile Duster indiferent de echipare. Poate putini o observa si poate din cei ce o observa nu toti o reclama la service. Vezi aici pe you tube un Duster Prestige cu aceeasi problema: intre minutul 11,45 si 13,45
 10. Nici un deranj, a fost o gluma . Normal ca am comanda nr. din data de in format hartie. Eroarea "Tabloul de bord neinitializat" a aparut pe computerul de diagnoza din service care era online cu dacia, deci toate erorile aparute la masina au fost salvate la ei, nu pe computerul de diagnoza din service. Eu nu aveam ce print screen sa le trimit celor de la VoceaClientului. Cei din service mi-au aratat pe computerul de diagnoza ca masina mea cu VIN nr...... este cu notata OLV, OLC,OLL...... nu mai tin minte exact, unde daca dadeai click la explicatii scria ca este monitorizata de fabrica si ca orice interventie asupra masinii se va face sub indrumarea lor. Probabil ca asa se intampla cu primele exemplare iesite din fabrica. Si reinitializarea tabloului de bord a fost facuta doar dupa ce a primit indicatia de la dacia. ( primul lucru pe care le-am spus si eu cand am dus masina la ei a fost sa "reinstaleze softul" ca poate i s-a incurcat creierul - mi-au zis ca nu o pot face decat cu acceptul dacia) .
 11. Ce hartie? Am trimis masina in service cu DHL-ul si cu soacra-mea de 85 de ani pe bancheta din spate. Ce intrebare e asta ? Normal ca e deschisa comanda in service cu data de 9 februarie 2018 ( format hartie ) E-mail trimis la VoceaClientului cu problemele nerezolvate in service cu data de 19 februarie 2018 ( format electronic)
 12. Din ce am vazut eu ( discutia dintre cei din service cu cei de la dacia s-a purtat pe e-mail in fata mea timp de cateva ore ) nu mai auzisera, nu stiau de asa ceva, se mirau si nu intelegeau. Pentru lamurire le-a fost trimis pe e-mail si un filmulet de cateva minute facut de mine cu computerul de bord blocat pe o functie. Probabil chestia cu schimbatul volanului ( a scrumierei, a presurilor poate ) e o tragere de timp, poate ne obisnuim cu "merge si asa" masina. Chestia cu ciocu' mic si......... mergea daca primeam masina cadou de la ei sau daca era platita cu bani trasi la xerox.
 13. dancolt79 daca acum cand e iarna se incalzeste cand bate aerul cald in volan, ce se va intampla la vara cand afara o sa fie 30-35°C si in masina gasesti la soare 50°C. Nu cred ca asta e motivul. Cred ca e o problema de soft, si nu se pricep sa ii dea de cap, sau nu ii intereseaza. Ultima data cand am fost in service mi-au spus ca fabrica a zis ca o sa imi schimbe volanul pt. ca problema e de la butoanele de pe volan.(butoanele de pe volan la mine functioneaza chiar cu computerul de bord blocat) Problema cu blocarea computerului de bord e reclamata de mine de o luna si in service si la Vocea Clientului!!! Probabil ca nu trebuie sa uitam ca este cea mai ieftina masina noua din clasa ei, lucru care se vede clar in absolut toate componentele deci inclusiv si in softuri.
 14. Se gaseste pe eBay la 40-60 euro un modul electronic (start&stop memory module) care tine minte care era pozitia butonului Start&Stop inainte sa opresti masina, si in momentul cand o pornesti dupa 2secunde "apasa" butonul daca functia Start&Stop era dezactivata la ultima oprire. Eu mi-am pus dar uneori "uita" la pornire sa imi dezactiveze Start&Stop-ul ( tot enervant ) asa ca l-am dat jos. Am recurs la metoda mufei de la inchiderea capotei motor: Se scoate mufa de la inchiderea capotei motor, se baga o lita (sarma) intre cele doua fire ale mufei si se pune mufa la loc. In felul asta masina "vede" ca, capota motor este deschisa si nu sunt indeplinite toate conditiile sa se activeze functia Start&Stop. (Conditia cu capota motor inchisa este o protectie ca sa nu opresti masina din Start&Stop in service si motorul sa pornesca singur dupa o perioada sa ii prinda degetele cuiva acolo ) Vrei sa folosesti din nou functia Start&Stop, scoti mufa, scoti lita si pui mufa la loc.
 15. Start/Stop automat

  La reprezentanta nu iti face nimeni asta. Gasesti pe eBay cu 40-60 euro un modul electronic (start&stop memory module) care tine minte care era pozitia butonului Start&Stop inainte sa opresti masina, si in momentul cand o pornesti dupa 2secunde "apasa" butonul daca functia Start&Stop era dezactivata la ultima oprire. Eu mi-am pus dar uneori "uita" la pornire sa imi dezactiveze Start&Stop-ul ( tot enervant ) asa ca l-am dat jos. Am recurs la metoda mufei de la inchiderea capotei motor: Se scoate mufa de la inchiderea capotei motor, se baga o lita (sarma) intre cele doua fire ale mufei si se pune mufa la loc. In felul asta masina "vede" ca, capota motor este deschisa si nu sunt indeplinite toate conditiile sa se activeze functia Start&Stop. (Conditia cu capota motor inchisa este o protectie ca sa nu opresti masina din Start&Stop in service si motorul sa pornesca singur dupa o perioada sa ii prinda degetele cuiva acolo ) Vrei sa folosesti din nou functia Start&Stop, scoti mufa, scoti lita si pui mufa la loc.
×