Sari la conținut

Conditii Recall

Postări Recomandate

Postez aici pentru ca cred ca ar trebui lamurita o mare confuzie intre problema unuia si problema tuturor. Intrebarea mea este urmatoarea: care sunt conditiile in care un producator auto poate decide un recall pentru o anumita problema tehnica descoperita la anumite componente?

Trimis de pe al meu Lenovo K33a48 folosind Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 42
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

@stefanudrea, daca nu ai fi atat de agresiv peste tot, daca nu ai posta doar aberatii doar ca sa ai ce posta si daca nu ai tine tot timpul sa ai ultimul cuvant, poate ca nu ti-ar mai da nimeni "cate u

Consider ca neaprinderea senzorului de presiune ulei (nici nu mai discut despre neconectatul senzor de nivel ulei) este o chestiune de siguranta care poate determina un recall atata timp cat in multe

În clip la 1.09 zice I've got an oil warning light on, iar Ștefan îți zice că senzorul de presiune zero ulei nu te avertizează că ai presiune 0, lucru care se poate petrece în mers și fără martor apr

Din cate stiu, recall se face atunci cand defectul sau eroarea de proiectare pune in pericol siguranta oamenilor ori incalca legislatia privind protectia mediului.

Pentru restul problemelor tehnice ce afecteaza un lot de masini, producatorii deschid "simple" actiuni service, care se fac la reclamatia clientului sau la prima vizita a acestuia in reprezentanta si care se supun unor clauze si conditii.

Link spre post

Eu am beneficiat de un recall pentru schimbarea arcurilor de pe spate. Era un lot de cateva sute de masini (din Romania) dintr-o perioada de cateva luni din 2014 care aveau un arcurile de la un producator care nu indeplinea standardele de calitate si se pare ca au fost masini la care aceste arcuri s-au rupt. Deci, cum spunea colegul @Stef13 era o problema de siguranta.

Link spre post
  • 3 weeks later...

Consider ca neaprinderea senzorului de presiune ulei (nici nu mai discut despre neconectatul senzor de nivel ulei) este o chestiune de siguranta care poate determina un recall atata timp cat in multe cazuri utilizatorul se trezeste cu motorul complet compromis desi nu avea avertizare in bord! Inchipuiti-va ca faceti o excursie cu intreaga familie si va pica motorul pe Rucar Bran, nu mai vorbesc de Trans...oricare din ele! La cine apelati sa va recupereze in miez de noapte cand masina pica pur si simplu in moarte clinica? Si nu am putine exemple de acest gen!

Link spre post

La Dacia Asistenta. Daca defectiunea este acoperita de garantie reparatia pe loc si/sau serviciile de tractare sunt gratuite. Cam de asta se recomanda/este bine ca in perioada de garantie sa nu se efectueze interventii neautorizate asupra pieselor/subansamblelor esentiale.

Link spre post

Si daca e vorba de piese afectate din conceptia autoturismului care afecteaza toate autoturismele cu acel tip de motor? Nu mai insista pe garantie din moment ce inca sunt persoane in garantie care se roaga de Dacia/Renault sa le ofere o solutie finala si nu o primesc! Chiar nu vreau sa revenim la polemica cu garantia! Vine imediat Dacia Asistenta pe Transbucegi cand motorul isi da duhul uscat de ulei pentru ca senzorul de presiune ulei nu anunta ca nu mai exista presiune! Bai fratilor, chiar trebuie sa ma vanati peste tot? Cand veti pricepe ca este vorba de ceva foarte grav si ca anumite piese sunt praf din start iar pe partea de soft sunt probleme grave ce nu au inca solutie?

Editat de stefanudrea
Link spre post

La siguranta voiam sa ajung, la faptul ca anumite piese ale motorului au coduri interne Renault de probleme. Asa cum am zis pe topicul meu, voi reveni cu detalii la momentul potrivit! Va tot rog sa nu va mai luati de garantie pentru ca din cate stiu eu recall nu are legatura cu garantia!

Link spre post

Facem un execițiu

Ai un Duster ph1 1,6 16v, pe care ai pus alte becuri de far, eventual alt radio și eventual o stație. Tocmai după ce le-ai pus începi să ai probleme cu încărcarea. Te duci în reprezentață și cei de acolo:

a) te trimit la plimbare că e din cauza becurilor/ consumatorilor suplimentari

b ) aplică OTS 5097A(02/2015) pentru STARTING - CHARGING

Customer complaint

– Metallic or whistling noise from the engine compartment.

– Battery warning light comes on.

– OBD warning light/audible message comes on: with fault.

– Engine does not start again.

Possible cause

– Non-compliance of the alternator pulley.

Check the application conditions:

– Consult the application flow chart.

– Vehicle outside contractual warranty.

– Vehicle less than 5 years old.

– Vehicle mileage below 110 000 km (70 000 miles).

– Vehicle affected by OTS 0BUB.

Editat de t0rquemada
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...