Sari la conținut

1,2 Tce Zgomot La Accelerare

Postări Recomandate

In momentul de fata nu stiu sigur daca exista vreo legatura cu alte subiecte mai vechi legate de motorizarea in cauza.

La accelerare, atat in mers cat si in gol, se aude un fel de carait/zornait ciudat pe care am incercat sa-l captez in filmul de mai jos:

https://drive.google.com/file/d/0BxDd0Fzu4FDVVnM2Vzlxb25nWGM/view

In mers se aude clar atunci cand accelerez normal, mai ales in treptele a 2-a si a 3-a, la turatii intre 2000 si 3000 rpm.

Am sesizat zgomotul cam de cand masina avea cateva mii de kilometri si cand nivelul uleiului era peste mijlocul jojei. Acum masina are aproape un an, 11900 km iar nivelul uleiului e cam la un sfert intre minimul si maximul jojei. Cum ziceam la inceput, nu stiu daca zgomotul are vreo legatura cu consumul de ulei sau o fi de la altceva.

Mai e cineva cu 1,2 TCe care a sesizat acelasi zgomot?

Oricum, multumesc anticipat pentru orice opinie pertinenta.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 36
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

La mine, cand am avut problema consumului de ulei, zgomotul de la lantul de distributie se auzea in zona de 1600-1800 rpm. Si suna si altfel. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa mergi la reprezentanta

Nu suna bine?! E horror..   La mine deocamdata sunetul e mult mai friendly, are cu totul alta intensitate, tonalitate, ritmicitate si nu s-a modificat deloc dupa schimbarea uleiului si aducerea nive

@restul: Unii nu au aflat, după aproape 3ani, că motoarele TCe au distribuția pe lanț, lanț ce are întinzător hidraulic tot pe baza de ulei.   @Stef13 Zgomot de lanț lovind ușor în bloc, sugerez act

Posted Images

La mine, cand am avut problema consumului de ulei, zgomotul de la lantul de distributie se auzea in zona de 1600-1800 rpm. Si suna si altfel. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa mergi la reprezentanta, sa ii rogi si pe ei sa arunce o privire, sa inregistreze sunetul, sa completeze uleiul pana la nivel si sa vada daca se mai manifesta dupa aceea sau nu, si totodata sa ceri explicit sa se completeze in fisa service cati ml de ulei au fost necesari pentru aducerea la nivel si in cati km a fost consumata respectiva cantitate.

De asemenea, daca nu au facut-o deja, roaga-i ca dupa completarea uleiului sa "sigileze" busonul de golire ulei si sa faca bine sa mentioneze si asta, ca la x km uleiul a fost adus la nivel si s-a "sigiliat" motorul.

Si inca o data, nu iti spun sa te alarmez. Doar sa ai totul pregatit in caz de nevoie. Sa citez un prieten, hope for the best, prepare for less.

Link spre post

Probabil se aude lantul, ungerea lui se face cu uleiul din motor. Acum de ce iti scade uleiul? Asta nu cred ca ar trebui sa se intample.

Trimis de pe al meu Orange Neva 80 folosind Tapatalk

Link spre post

Si la mine face asa. Nu a facut la inceput insa cam de jumatate de an am sesizat aceasta caraiala cum ii spuneti voi. Nu face mereu, dar daca apas acceleratia brusc si trece de 2000 rpm se aude ca o coala de tabla pe care o misc/flutur. Daca apas insa progresiv si incet, chiar daca trece de 2000 rpm, nu mai sesizez zgomotul.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...