Sari la conținut

Tractorasul Duster

Postări Recomandate

Nu e chiar asa, cefosii au intrat in rond de pe banda de obligatoriu dreapta. Cel ce filmeaza nu le-a taiat fata, cam asa duce banda lui, pentru ca Peugeot-ul nu avea ce cauta acolo. Practic, cel ce filmeaza a fost un pic mai mult inghesuit in rond de Peugeot, nu s-a lasat, cefosii l-au depasit si sicanat dupa intersectie.

Acum, mai e o problema. Nici cel ce a postat filmul pe facebook nu cred ca e autorul inregistrarii, doar cauta sa isi promoveze pagina. Eu imi amintesc ca am vazut filmarea aia undeva prin 2014.

100% de acord cu tine.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 546
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

No, buna ziua sa aveti ! Ieri dupa masa am ridicat masina. Deocamdata masina are la activ doar 110 km din care cca 100 sunt ai mei. In acesti km parcursi vreau sa va spun ca, desi am avut oarece emot

Taraaaammm.. ! Sper sa va placa ce a iesit, prieteni. Si daca aici, pentru a putea incarca, trebuie sa reduc mult de fiecare data dimensiunea pozelor, celor interesati sa le vada/descarce la dimensi

A fost ultima zi permisa traficului liber pe Transfagarasan. Natura in flacari. Soare, cald si peisaje de vis..O poza aici doar asa de pohta Restul le gasiti accesand linkul oferit   https://www.f

Posted Images

@Fnicolau (si cei care au dat "laic" parerii lui :) ) Realitatea este de multe ori alta decat cea care pare la prima vedere. Daca urmariti clipul mai cu atentie veti vedea ce semne de circulatie sunt marcate pe benzile care se apropie de sensul giratoriu. Tipul nu ia fatza nimanui. A fi luat fatza celor din dreapta doar daca ar fi virat spre dreapta ca sa iasa in acest mod din acel sens giratoriu. Insa el e incadrat pe cea mai in dreapta banda de intrare marcata "inainte" sensul giratoriu si isi continua rulare pe banda sa de mers prin sensul giratoriu si apoi iese din sensul giratoriu tot pe cea mai din dreapta banda. Deci nu el e melteanul ci aia sunt care, in loc sa o ia IMEDIAT la dreapta OBIGATORIU de pe banda unde erau incadrati, vor sa o ia inainte ca...asa e la noi la Romanika. Gresesc? :)

Editat de taz
Link spre post

:D Eu am inceput sa citesc primele reactii (la pag. 73) si nu am remarcat ca mai e o pagina de pareri ale altora. Abia dupa ce am postat am vazut ca mai sunt si altii care au postat ce vroiam eu sa scriu. No, lasa asa ca nu-i bai ;)

Nu stiu cat de vechi e clipul. Situatia in sine e inca foarte de actualitate caci, din pacate, eu vad asa atitudini fata de regulile de circulatie foarte des. Iar cacanari care provaca stari de acest gen pentru a obtine lovele sunt destui. Eu zic ca, in asemenea realitati, o camera video montata nu e neaparat un moft. La rusi parca e chiar obligatorie. :)

Editat de taz
Link spre post

Multumim pt semnalul de alarmă. Cred însă ca o camera nu ar ajuta prea mult, pt ca ar crea un (eu ma hazardez sa ii zic fals) sentiment de siguranta (cum ca ai dreptate si ai documentata treaba).

Zic asta pt ca am văzut destule clipuri pe trafictube.ro on care mi se pare ca soferii cu camera si-o cam cauta, poate sa aibă ce arata.

Concret toti avem parte zilnic de aceleasi străzi, modul cum le abordam face diferenta.

Din pacate nu trebuie neapărat sa pleci de la premiza ca toti vor respecta regulile... dupa părerea mea asta ar fi un principiu de baza in condusul preventiv.

Dar... E o părere. Nu tot timpul se aplica, desigur.

Grija mare si ochii-n patru la alții mai putin atenti... sau cu intentii mai putin bune ;)

Link spre post

... Zic asta pt ca am văzut destule clipuri pe trafictube.ro on care mi se pare ca soferii cu camera si-o cam cauta, poate sa aibă ce arata. Concret toti avem parte zilnic de aceleasi străzi, modul cum le abordam face diferenta.

Pai nu trebuie si tu sa faci ca ei. Eu am camera, am si cont acolo, dar nu cred ca poate sa zica cineva de mine ca mi-o caut ;)

Link spre post

Killer82 probabil ca exista si figuranti care si-o cauta singuri cu lumanarea sau ca sa epateze cu orice (inclusiv cu aceasta eventuala camera). Eu ma refer la chestiuni normale din partea unui sofer implicat fara voia sa in chestii anormale de catre altii pentru care prefera anormalitatea pe care ei o si considera ca ceva firesc si cotidian. Eu nu ma consider un sofer care conduce agresiv in trafic cu toate ca nu sunt nici un sofer care sa incurce traficul ruland incet. Imi adaptez stilul de condus in functie de realitatile traficului dar caut sa respect regulile de circulatie mai ales in prezenta altora. Cand ies din curtea mea pe strada in zona de capat inchis al ei unde 99,99999% din cazuri doar eu circul la orice ora din zi si din noapte nu mai semnalizez desi legea o cere, nu? Dar daca sunt undeva in o zona circulata (ca sa nu mai zic daca sunt si altii prezenti in trafic) in mod cert semnalizez. Adica vreau sa zic ca nu fac tapaj aiurea cu legea si nici nu imi bat joc de altii in trafic. Si totusi, in vara asta am avut o situatie care m-a convins ca trebuie sa am o astfel de camera (cel putin la drumurile mai lungi si, fara sa vreau sa supar pe unii colegi, mai ales spre zona sudica a tarii unde, dupa mine, se circula si extraurban mult mai haotic ca felul in care vad eu ca se circula in Ardeal). Rulam pe autostrada intre Ploiesti si Bucuresti pe o ploaie relativ lejera. Drumul era cvasiliber la ora aceea si la un moment dat, pe o zona cu trei benzi pe sens, avand niste tiruri in fata pe banda dreapta care, de la viteza si gabaritul lor si de la ploaie, creau niste perdele dese de apa in urma lor, am preferat sa trec de ele angajandu-ma pe banda cea mai din stanga (aia numita banda de viteza) desi banda din mijloc era libera. Nu am deranjat pe nimeni caci pe sectorul acela de drum eram doar noi. Am setat viteza de curs la 130 la ora si cu manevre largi am intrat pe banda aceea. In timp ce ajungeam din urma tirurile (care nici ele nu se taraiau) am remarcat in urma mea cum ma ajunge un SUV care a inceput sa imi dea flashuri insistente sa ma dau la o parte ca sa treaca. Eu aveam fix 130 la ora (maximul legal pe conditii de vreme buna..desi pe autostrada in conditii de ploaie acel maxim legal e mai mic) si cacanarul ala vroia probabil ca eu sa ma bag in perdeaua de apa (ce acoperea si banda din mijloc) de la tirurile de rulau in coloana pe banda extrema dreapta si sa ma fac mic ca el sa aiba inca o erectie de imbecil pentru faptul ca altii se dau la o parte din calea lui doar pentru ca asa a fost dorinta sa. Eu mi-am continuat rularea urmarit de cacanarul respectiv postat fix in spatele meu la foarte mica distanta care continua sa-mi dea flasuri intruna si sa claxoneze. Era o masina privata, avea doar soferul in ea si fara insemne luminoase care i-ar fi justificat intentiile. Imediat ce a putut el sa ruleze, fara sa riste sa fie "orbit" de perdelele de apa de la tiruri, pe banda din mijloc (dupa ce am trecut de tiruri) a trecut pe banda din mijloc, a accelerat si a ajuns in dreptul meu unde a ramas, in paralel cu mine, cateva zeci de secunde probabil ca sa studieze daca am vreo camera montata pe masina. Daca a vazut el ca nu am, a accelerat si brusc s-a bagat in fata mea si, desi a vazut ca eu sunt in masina cu familia (cu copil mic) a pus instant in fata mea o frana intentionata si nu una scurta. Era o situatie cu distanta foarte mica intre noi (apreciez caatuni cand s-a bagat in halul ala in fata mea intre noi erau maxim 3m si rulam la 130 km la ora si pe ploaie. Daca nu eram eu stapan pe reflexe si nu aveam prezenta de spirit intram in jegosul ala cu ochi si cine stie ce se putea intampla. Am reactionat tragand reflex de volan rapid spre dreapta ca sa intru pe banda din mijloc unde rapid am reintrat pe traiectoria normala dupa ce masina avusese o scurta oscilatie oarecumva necontrolata. Noroc ca pe banda din mijloc nu rula nimeni in care sa fi intrat eu brusc la manevra mea de evitare a rahatului ala pe care, daca as avea ocazia, l-as bate cu sete si acum. Am apucat sa arunc rapid o privire spre masina aluia care se indeparta rapid si am remarcat doar ca jegosul ala avea numar de Iflov si am cautat sa ma apropiu de el ca sa vad exact ce numar are sa il retin. Eram dornic sa sun la 112 asa cum nu am fost niciodata. Ratatul ala putea fi, dupa cum proceda, chiar si drogat si aflat la volan era in modul cel mai evident (cel putin pentru mine) un pericol public. Nu am putut, de la ploaie si de la trafic, sa ii vad numarul clar pana drumurile noastre s-au separat. Daca aveam camera montata pe masina as fi avut numarul lui inca de cand s-a bagat brusc in fata mea si toata situatia ar fi fost probata in fata organelor de control. Cu adevarat as fi oprit la prima posibilitate de a reclama pe imbecilul ala. Am prezentat situatia unei patrule de Politie (cand am oprit sa platim taxa la Cernavoda) si in afara de faptul ca trebuia sa nu rulez cu 130 la ora pe ploaie nu mi s-a spus ca nu am gresit eu cu ceva. Dimpotriva. Am intrebat si daca o camera m-ar fi ajutat sa documentez felul cum s-a intamplat si mi-au zis ca fara indoiala ca da si ca, la o situatie care ajunge in instanta, chiar si un judecator ar decide mai avizat vazand o proba de acest fel desi legea nu are prevederi clare privind argumentarea cu mijloace de inregistrare private. Poate spune oricine orice..eu la drumurile lungi imi montez camera (nu e nimic complicat..o asez si o fixez rapid pe soclul ei gata montat deja pe bordul masinii) si, la o adica, am argumente care sa aduca lumina in o eventuala disputa/coliziune cu un nespalat care se simte stapanul absolut al drumurilor tarii...Nu se intampla nimic? Sterg rapid cardul (mai ales daca drumul a fost neinteresant si nu am de ce sa retin ceva pentru amintire personala) si il utilizez la urmatoarea calatorie de acest gen. Pot exista astfel de situatii si la drumuri mai scurte. Acum decizia e a fiecaruia ca sa tina camera montata sau nu pe masina permanent. Eu acum apreciez asa. Poate voi avea o alta parere mai incolo. Dar stiu clar un lucru. Ca ceea ce fac eu cu asta e legal si nu incurca pe altii in trafic. Si ca, la o adica, am cu ce dovedi mizeria altuia. Cel putin ca sa nu platesc eu (caci pana si asigurarea creste daca acumulez puncte malus) din vina altuia.

Editat de taz
Link spre post

Eu zic ca se poate si cu un smartphone avand in vedere ca din cand in cand, periodic, dupa 300 de kn de exemplu se poate sterge inregistrarea anterioara pt a face loc uneia noi.

Link spre post

Capone banuiesc ca se poate si cu un "smarfon". Depinde cat de fidel filmeaza si cat de capabil e sa se adapteze la schimbari dese sau bruste de imagini si planuri de claritate. Si mai ales la conditii de iluminare scazuta unde inclusiv camerele video mai slabe "tusesc" la greu. Oricum, inca nu exista comparatie privind calitatea video intre camera unui mobil si una de aparat conceput si dedicat inregistrarii video (evident ca nu ma refer la pocnitorile video alea ieftine) si eu poate ajung si pe anumite drumuri deosebite (sau nimeresc anumite stari estetice..apusuri sau rasarituri de exceptie in decoruri similare) si poate vreau sa raman si cu oarece secvente de calitate mai ales pentru situatiile dificil (sau imposibil) de repetat. De accea prefer o camera video HD progresiv (din categoria celor mici dar "aspre" :D ) care chiar daca poate costa mai mult decat altele..imi ofera calitate mult peste acele "altele" :) Dar e o chestie de optiune personala si nu am multe de comentat ;)

Editat de taz
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...