Sari la conținut

Eroare Grup Dacia Duster

Postări Recomandate

Buna ziua,

Dupa mai multe discutii si teste am aflat ca este necesar sa schimb grupul Duster-ului meu.Acum aprox. 3 luni s-a aprins eroarea in bord (bujia) moment in care nu mai cupla AUTO si 4x4 decat cand eroarea se stingea (cand dorea ea).Am fost la reprezentanta unde dupa ce au desfacut grupul,au scos apa din el,l-au curatat,au schimbat firele din interiorul acestuia si au schimbat uleiul (am inteles de la Mihai Petcu ca au folosit ulei de cutie nu de grup),insa nu au pus ulei si in interior ( am aflat recent ca si in interiorul grupului se pune un alt tip de ulei).

Dupa asta totul a functionat perfect pana cand am cuplat 4x4 si am urcat o rampa mai abrupta,moment in care eroarea a reaparut (si se stingea cand dorea ea).Cand s-au rupt crucile cardanice,pana sa schimb cardanul,eroarea nu se aprindea daca mergeam usor cu masina si schimbam pana-n 2500 rot.,se aprindea doar daca mergeam mai tare si acceleram peste 2500-3000 rot.Am schimbat cardanul si eroarea incontinuare se aprindea si se stingea cand dorea ea (cand se stinge pot activa 4x4).Cei de la reprezentanta au spus ca este necesar sa schimb grupul (am pus in attch codul erorii scos de tester),iar dupa cateva discutii cu Mihai Petcu am ajuns si cu el la aceasta concluzie.Am inteles ca daca ramane fara ulei la placile de frictiune unde se fac cuplajele hidrodinamice,se arde electromagnetul si cred ca asta am patit eu.

Acum sunt in cautare de grup SH,deoarece nou la reprezentanta ajunge la 7000 ron,bani de care momentan nu dispun.

Daca aveti idee de Duster-uri pe la centre de dezmembrari,va rog sa-mi dati de veste.

Nr. meu te telefon este 0752147568,sau vorbim aici pe forum .

Va multumesc!

post-2969-0-84489700-1421313397_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 81
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Draga dl. comanr,   Se pare ca iar ai prins ceva glas in a critica masinile pe care noi le avem. Sincer nu inteleg ce cauti pe acest forum ... doua topicuri diferite ... doua posturi in care criti

@capone, scrie in carte cand, cum si ce trebuie facut DACA te dai mai des prin vaduri de apa. Nu este precizat ceea ce vrei tu acolo... dar este precizat la cati km se face un schimb DACA te dai prin

se face o mica confuzie, grupul este ventilat,( o sa pun si o poza cu stutzul de ventilatie) dar ambreiajul electric nu este, putini stiu ca atunci cand vine vorba de cutii automate care au aceiasi co

Posted Images

Cei de la reprezentanta au spus ca este din cauza apei care a fost inauntru.Mihai Petcu de la Duster 4x4 everyoane a spus ca ei au avut apa insa nu au patit nimic si ca ar fi de la lipsa uleiului la placile de frictiune unde se face cuplajul hidrodinamic.

Link spre post

0761 610 099 - Dezmembrari Dacia. Au parcul undeva pe langa Bucuresti, langa Dragomiresti Vale. Incearca cu un telefon la ei. Eventual, poti incerca si la reprezentante, daca au vreo masina dauna totala lasata pe acolo pe care se pregatesc sa o caseze. Cauta si zilnic pe Google - "dezmembrez dacia duster", poate ai noroc asa. Succes! Si sorry pentru patania ta...

Link spre post

Ehe... draga @Robert Off.... Prietenul Mihai nu-ti spune el prea multe... ori ca nu vrea, ori ca a uitat (deh, momentele neplacute le dai repede uitarii). Dar hai sa te mai ajut si eu cu ce s-a intamplat cu masinile lor (asta este comparativ cu ceea ce ti s-a intamplat tie). Caci si eu m-am folosit de aceste informatii sa nu ajung acolo unde ai ajuns tu.

Tot-odata este bine ca sa descriem ce am facut cu masina sa se stie cum trebuie reactionat si in viitor (de catre alti utilizatori). Eu, de principiu stiu cam ce-ai facut tu cu masina... dar detaliaza tu mai mult.

1. La o etapa (Etapa de la Cluj 2012) unde au circulat si ei mult prin apa... li s-a intamplat si lor acelasi lucru cu grupul si l-au demontat pe drum... sunt poze pe FB.

2. In plimbarile facute de tine (cu baietii de la voi)... era si apa mare si sarata?

3. Studierea manualului duce clar spre informatia cum ca... DACA CIRCULATI DES PRIN VADURI DE APA, uleiul de la grup se schimba mult mai des.

4. ATENTIE ca acelasi lucru se poate intampla si cu modulul de intoarcere (Cutia de transfer)

5. Cu rabdare cred c-ai sa gasesti un grup... dar nu te axa neaparat numai pe cel de Duster. Obtine toate informatiile pentru ca eu am auzit din ceva discutii cum ca si cel de XTRAIL se potriveste... (fiind aceeasi transmisie...)

Link spre post

care este motivul pentru care trebuie schimbat uleiul mai des? sa nu se amestece cu apa? :)

inseamna ca intra apa in grup?

ce inseamna des? lunar? anual?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...