Sari la conținut

Sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri pe modelele Dacia?

Postări Recomandate

La Dusterul meu 4x4 dCI 115 HP Ph3 senzorul pt. pneuri a dat 4 alarme false in 12000 km. Culmea este că atunci când roata dreapta față era aproape "fleașcă" ( un cui în ea) nu s-au aprins nimic in bord.

"Vajnica" reprezentanța a cuplat testerul la priza OBD și a dat din umeri spunând că totul e ok... Cu alte cuvinte: " ai avut halucinații !"

Concluzie: O porcărie  care te induce în eroare. Mai bun este piciorul soferesc aplicat în pneu ! Cred că merită ca funcția să fie dezactivată.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 177
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Hmm,nu as baga mana in foc ca s cei mai priceputi

În principiu ar trebui să stie să învete un nou set ,dar pentru evitarea bătăilor de cap faci poze la senzorii noi (etichetă) și incearcă să notezi și pozitia lor pe mașina - te ajută o învațare forta

De doua ori mi s-a aprins si de fiecare data pe buna dreptate. Nu are nimic martorul, verificati-va mai bine presiunea din roti si o sa vedeti ca nu da gres.

Posted Images

În manual scrie ca sistemul poate sa nu functioneze daca pierderea presiunii este brusca. La mine recent chiar s-a aprins martorul de avertizare în circa 50 m după ce am plecat cu mașina. Am verificat la prima benzinărie si aveam presiunea la toate rotile 2,2 cu excepția celei din dreapta spate unde era 1,9. Deci sistemul e bun uneori dar nu te poți baza pe el în totalitate.

Link spre post

Sigur am rulat mult mai mult, poate chiar 2 zile întrucât dezumflarea s- a petrecut lent ca la orice pneu tubeless cu un cui pe banda de rulare. Am fost încrezător în acest "infailibil" sistem de avertizare și am remarcat abia când roata era aproape pe jantă (eram in offroad spre cabana Buta). Direcția electrică camuflează oarecum defecțiunea întrucât nu mai simți obișnuita "tragere".

Link spre post

Nu are treabă direcția electrică cu sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri. Recomand să îți pui un sistem de monitorizare real, cu senzor pe valva ( interior sau exterior ). 250 lei, AliExpress

Link spre post

Nu ai sesizat contextul pentru care am pomenit de SERVOdirecție... Șoferii mai bătrâni care au prins direcția cu "servo- mușchi" cred că înțeleg cum se simte la mâna o roată dezumflată.

Link spre post

Să mă scuzați că nu subînțeleg contextele din spatele tastaturii.

Revenind la subiect, fix asta se întâmplă când ai pretenții de la unele lucruri, fără să știi cum funcționează de fapt, urmând mai apoi critica "Mai bine era înainte, astea mai mult încurcă !". 

Șoferii aia bătrâni pe care îi menționați, știau exact ce poate să facă mașina pe care urmau să o conducă, care îi sunt limitările și la ce să fie atenți. Acuma, vă fac toți producătorii doar din denumiri să credeți că sistemul funcționează fără nici o restricție, gen "Senzor unghi mort". Și aici, dacă ați testa veți vedea că sistemul este complementar principiului de asigurare, nu îl înlocuiește.

De abia aștept să apară nemulțumirile legate de frânarea de urgență, în situații mai mult ca sigur ridicole, gen "Nu o știut proasta asta de mașină să frâneze la 150 km/h". 

Link spre post
  • 2 months later...

Revin cu informații noi referitoare la mesajul meu anterior:

După 15 mii km am invatat ca 215/60/R17 nu sunt același lucru cu 185/65/R15 (de pe logan) Am coborât presiunea la 2,3 bar sa mai protejez putin suspensia. (drumurile din Timisoara sunt pline de denivelari) Voi folosi 2,4 doar cu masina plină și drumuri lungi pe autostrada.

Nota: presiunea recomandata trecuta pe usa de producator este de 2,2 bar, presiunea de 2,3 bar este experimentul meu. :)

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...