Sari la conținut

Postări Recomandate

Îmi cer scuze că intervin oarecum off topic, dar cred că există unele aspecte care merită a fi expuse. În primul rănd, trebuie avut grijă cu instalația electrică pentru Duster PH2 întrucăt sistemul electric periferic al masinii nu mai acceptă alți consumatori în plus datorită noilor setări din calculator. De aceea, este nevoie de cablu special cu transfer de date care să corespundă cerințelor producătorului, așa încăt acesta ar fi bine să fie de origine și recomandat de Dacia-Renault. Acesta se montează foarte repede prin intermediul unor cuple de plastic, dar este mai scump. Mai bine vă informați din timp de la colegii de pe ori dealeri Dacia, în asa fel încât să nu aduceți modificări ireversibile la instalația electrică.

Pentru cârligul/atelajul de proveniență Dacia-Renault, povestea este cam asemănătoare, șasiul noului Duster fiind ușor modificat în zona de montaj. Atelajul de proveniență mie mi se pare cam cu 5 cm mai jos decât ar fi normal, tocmai pentru a nu afecta senzori de parcare, dar are efect asupra înclinării mari spre față a rulotei. De asemenea, sunt două feluri de atelaje, cu sau fără decuparea spoilerului spate. În ceea ce privește cupla cu 13 pini, mare atentie, după anul 2000-2001 nu se mai fabrică în Europa rulote cu 7 pini, tocmai datorită facilităților și elementelor de comfort cu care sunt dotate. 7 pini în prezent echivalează cu mai puțin comfort. Eu sunt de principiu că de la mai mult poți să faci mai puțin, invers este mai greu. Există adaptoare și de 13 la 7 pini, prețul fiind similar, deci aș opta pentru instalație de 13 pini. De toate aceste lucruri m-am lovit și eu, iar soluțiile existente pe piață m-au forțat să optez pentru piesele de origine, care, deși mai sigure, au fost mai scumpe.

PS: pe 12 volți frigiderul este ineficent pe trasee scurte, de 3-4 ore, dar eu pot să spun că am călătorit 3 zile cu o cutie de 1 kg. de înghețată în congelatorul rulotei plus alte alimente în frigider și nu au fost probleme de loc.

Editat de spiritdevacanta
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 51
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Plagiez si eu de pe forumul de rulote...   01 - Galben - Semnalizare stanga; 02 - Albastru - Lampa de ceata; 03 - Alb - Masa (impamantare, cum vreti s-o denumiti); 04 - Verde - Semnalizare d

@bmcpst vad ca esti putin in ceata in ceece priveste numarul de pini...nu am inteles pana la urma ce vei tracta...remorca sau rulota...sau ambele...in orice caz, sfatul meu este sa montezi priza cu 7

Îmi cer scuze că intervin oarecum off topic, dar cred că există unele aspecte care merită a fi expuse. În primul rănd, trebuie avut grijă cu instalația electrică pentru Duster PH2 întrucăt sistemul el

Posted Images

Pai tocmai ti s-a raspuns mai sus - ca mai bine pui la masina direct priza de 13 pini... si daca chiar s-o nimeri sa gasesti rulota doar cu 7 pini, atunci gasesti un adaptor cu usurinta.

Multumiri colegului de mai sus pentru detaliile foarte clare pe care le-a adaugat aici !

Link spre post

Am citit postarea de mai sus. am fost putin derutat cand colegii de forum au confirmat ca este mai bine cu 7 pini , poate pentru ca asa au ei. Evident ca nu este rau nici cu 7, dar cred ca voi alege cu 13. Azi am fost la un servici sa analizez ofertele, dar pentru ca aveau multi clienti a ramas pe luni. Ma uitasem pe niste tutoriale de montaj carlig + instalatia electrica aferenta. Pare destul de simplu, insa din pacate de data asta sunt nevoit sa merg la sevice pentru ca primesc direct TUV la montaj. Precizez ca si la carlig trebuie sa am verificare tehnica. Mda, asta e.

Link spre post

Din cate am inteles eu, difera putin gaurile de prindere pe caroserie. Asa ca nu ar fi potrivire 100% ci trebuie putin bricolaj..... Dar poate stiu altii mai bine, parca daduse cineva detalii mai precise pe aici.

Link spre post
  • 4 months later...

Am tot amanat momentul montarii unui carlig pana cand s-a dovedit prea tarziu. Fortat de situatie, m-am hotarat sa cumpar carligul de la westfalia fara instalatia electrica a producatorului care este cam scumpa. Am gasit insa tot instalatie cu 13 pini noua dar pentru Duster Ph 1. Intrebarea mea este daca se potriveste si la Ph 2?

aici este pdf-ul....

MVG 13 pol.pdf

Editat de bmcpst
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...