Sari la conținut

Postări Recomandate

Al meu se putea comanda si cu cel de 13 pini dar era mai scump cu vreo 100 ron - eu oricum nu eram interesat. Cel cu 7 pini e de ajuns pentru semnalizare, stopuri, pozitii, iluminare nr si un circuit de priza auto. Nu stiu de ce as mai avea nevoie de inca 6 pini...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 51
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Plagiez si eu de pe forumul de rulote...   01 - Galben - Semnalizare stanga; 02 - Albastru - Lampa de ceata; 03 - Alb - Masa (impamantare, cum vreti s-o denumiti); 04 - Verde - Semnalizare d

@bmcpst vad ca esti putin in ceata in ceece priveste numarul de pini...nu am inteles pana la urma ce vei tracta...remorca sau rulota...sau ambele...in orice caz, sfatul meu este sa montezi priza cu 7

Îmi cer scuze că intervin oarecum off topic, dar cred că există unele aspecte care merită a fi expuse. În primul rănd, trebuie avut grijă cu instalația electrică pentru Duster PH2 întrucăt sistemul el

Posted Images

Cred ca 7 pini dar nu sunt sigur, nu ai unele functii destul e necesare pentru rulota, cum ar fi lampa de mers inapoi, lampa de ceata, alimentarile pentru prizele de 12 V inclusiv separat 12 V frigider. Si parca stiam ca din instalatia electrica cu 7 pini degeaba vii cu adaptor de 13 pini daca nu exista aceste functionalitati . In fine eu am in vedere sa-mi pun carlig pentru remorca si e posibil ca in viitor sa achizitionez o rulota. Deocamdata este numai plan.

Editat de bmcpst
Link spre post

Si pe 7 pini ai utilitatile... numai ca necesita niste mici artificii.

Frigiderul este (in mod normal) legat pe firul de ceata... Da' e putin cam aiurea sa mergi cu ceata ca sa-ti mearga frigiderul. Restul de prize pe 12 v nu sunt legate. si chiar nu sunt necesare in timpul mersului (cu rulota).

Nici chiar la priza de 13 pini nu ai toate conexiunile legate. Din cate stiu eu... la priza cu 13 pini sunt legate doar 11 fire (sau... cel putin asa am vazut eu la o rulota englezeasca din 2008 cand i-am refacut priza). Nu-i asa @Vali Panait?

Link spre post

Plagiez si eu de pe forumul de rulote... :fear:

•  

01 - Galben - Semnalizare stanga;

02 - Albastru - Lampa de ceata;

03 - Alb - Masa (impamantare, cum vreti s-o denumiti);

04 - Verde - Semnalizare dreapta;

05 - Maro - Lumina de pozitie + lampa numar inmatriculare dreapta;

06 - Rosu - Frana;

07 - Negru - Lumina de pozitie + lampa numar inmatriculare stanga;

08 - Galben - Lampa mers inapoi;

09 - Verde - Alimentare +12V permanent;

10 - Albastru - Alimentare frigider (dupa cunostintele mele, +12V dupa cheia de contact);

11 - Rosu - Masa (impamantare) pentru frigider (pinul 10);

12 - Maro - Liber;

13 - Alb - Masa (impamantare) pentru pinul 09.

post-3124-0-24473300-1425997371_thumb.jpg

Eu la rulota am cu 7 pini si functioneaza toate cele...inclusiv frigiderul(dar neeficient pe 12v)...discutiile pe aceasta tema sunt destul de lungi...daca cineva doreste pot trimite in privat link-ul cu forumul de rulote, este bine reprezentat la capitolul tehnic.

Link spre post

@bmcpst vad ca esti putin in ceata in ceece priveste numarul de pini...nu am inteles pana la urma ce vei tracta...remorca sau rulota...sau ambele...in orice caz, sfatul meu este sa montezi priza cu 7 pini...cele mai multe rulote au tot 7 pini...remorcile au 7...in eventualitatea ca vei cumpara si o rulota si aceasta are 13 pini exista adaptoare.

In general priza cu 13 era folosita mai ales la rulotele englezesti(fugi de ele ca de dracu...sunt pline de infiltratii) pentru functionarea in mers a frigiderului dar acesta este ineficient pe 12v asa ca marea majoritate a producatorilor de rulote au ales varianta 7 pini...varianta care permite si functionarea frigiderului in mers la 12v actionand luminile de ceata, acestea nu se aprind efectiv(la autoturism), ci doar se trimite curent in rulota, cel putin in cazul meu care nu am lampa ceata la rulota.

Daca mai ai nelamuriri, intreaba si in masura cunostintelor raspund.

Link spre post

continui putin cu offtopic'ul: da, sunt sanse foarte mari ca rulotele englezesti venite in romania sa fie infiltrate, adica geana mare daca-ti iei una, ca sunt mai sensibiloase si au stat si in vremea aia cacacioasa din anglia. Bine, tre sa fii geana la orice rulota sh pe care o iei, mai ales din romania :D Ce este misto la astea englezesti este ca sunt super elegante si incomparabil mai comode decat astea europene :). In rest, ce zisa Vali cu priza este perfect adevarat, priza de 7 este suficienta, d-asta am si eu, combinata cu rulota englezeasca :) Mi se pare mie sau frigiderului la 12v ii merge doar ventilatia, gen lazile alea frigorifice simple, de masina ?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...