Sari la conținut

Parbriz Duster pe timp de iarna

Postări Recomandate

Fratilor... Io vorbesc de gheata, nu de abur :D

Aburul se formeaza pe toate geamurile (indiferent de marca, daca vorbim de geamuri auto).

Problema mea e ca in jumatatea inferioara a geamurilor din spate (la pasageri), pe interior, e gheata, nu abur. Ca si cum undeva pe la geam intra un curent de aer foarte rece (minus multe grade) si aburul de pe geam se transforma in gheata.

Gheata la tine nu este dupa ce a fost (intai) abur? Eu ma gandesc ca "nimic" nu ingheata, doar aburul ingheata!!!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 55
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Alți producători au ales încălzirea parbrizului în zona de staționare a ștergătoarelor…

Nu incerca cu 4 deloc ca n-are nici un efect! Singura ta problema este legata de faptul ca, probabil, circuli scurt! 20 min, si o oprire de alte 15 min, rezulta gheata si tot ce vrei fara posibilitat

Subsemnatul a avut Ford Mondeo pana acu doua luni (cu parbriz incalzit).   Am trecut prin vreo 6 ierni cu el (unele cu zapezi si viscol mai grele decat ce se intampla acu) si pot sa va spun ca, pe v

Posted Images

@Negura: Nu stiu cum insa cand m-am apucat sa scriu postul, al tau nu era afisat. Ar fi o explicatie insa problema a aparut la mine dupa aproximativ o ora de mers prin oras iar in masina era cald bine. Eram doar eu si fiica-mea (adica doar doi producatori de abur).

Pana la urma asta e. Ma obisnuiesc eu :)

Link spre post

@Daniel: Evident ca a fost mai intai abur insa nu aburul ma deranjeaza (pe asta l-am avut la toate masinile) ci faptul ca ingheata. Sunt constient (si impacat) ca aburul poate persista mult timp insa faptul ca ingheata pe interior e ciudat. Pana la urma, asa cum spuneam, o sa incerc sa ma obisnuiesc.

Link spre post

@Daniel: Evident ca a fost mai intai abur insa nu aburul ma deranjeaza (pe asta l-am avut la toate masinile) ci faptul ca ingheata. Sunt constient (si impacat) ca aburul poate persista mult timp insa faptul ca ingheata pe interior e ciudat. Pana la urma, asa cum spuneam, o sa incerc sa ma obisnuiesc.

Acum te-ntreb eu... cat timp a persistat gheata aia pe geam dupa ce masina a inceput sa bage aer cald...

Faceti o verificare de acest tip la orice masina care nu are aeratoare pt geamurile spate si o sa vedeti ca asa se-ntampla la toate!

Link spre post

Glumind, nu cumva este echiparea Arctic?

În altă ordine de idei, într-adevăr, nu ar trebui să apară fenomenul la o utilizare continuă de peste 15-20 minute.

Întretineti periodic instalatia de climatizare! Asta inseamna inlocuirea frecventa a filtrului de polen, (nu mai mult de 10-15.000 km sau un an), combinat cu spalarea evaporatorului cu aparatura speciala, (realizabila numai in atelier), prin care se indeparteaza microorganismele si resturile ramase acolo). Folositi instalatia de AC nu numai in timpul verii! Dezaburirea cea mai eficienta a parbrizului si a geamurilor laterale se face prin folosirea sistemului de AC pe "rece" (sistemele climatronic fac acest lucru, in mod automat, daca este actionat dezaburire-auto), chiar daca este toamna sau iarna. In aceste anotimpuri, trebuie sa utilizam sistemul minimum 10 minunte, pentru a fi tinut in stare optima! Folosind din timp in timp sistemul de AC pe "rece", asiguram si functia de intretinere a compresorului, care include pastrarea uleiului din "freon" si a "freonului "in parametrii optimi. Condensorul este o componenta importanta a sistemului de AC, aflat in fata radiatorului de apa al motorului. Prin pozitia sa, este expus colmatarii cu praf, noroi, insecte, etc. Prin intretinerea sistemuluin de AC se include si spalarea cu jet de apa a acestui schimbator de caldura. Astfel vom avea un sistem care ne va asigura o calatorie placuta si confortabila!

Retineti insa ca nu trebuie sa cadem in niciuna dintre extreme: nici sa menajam sistemul de AC, folosindu-l numai cand este foarte cald, nici sa folosim tot timpul sistemul de AC pe temperatura minima! Cresterea consumului de carburant este un fenomen normal, ca si scaderea performantelor dinamice ale masinii, in timpul functionarii AC. Insa folosirea AC ne aduce un supliment de confort si chiar siguranta rutiera. Daca trebuie sa alegeti, preferati intotdeauna o masina dotata cu aer conditionat!

Sursa

Link spre post

@DanielCojocar.

Intervalul dupa care fenomenul se manifesta este una din primele informatii furnizate: dupa o ora de mers incontinuu in oras. Si am benzinar deci se incalzeste repede.

Nu sunt de acord cu tine ca la orice masina care nu are aeratoare pentru geamurile spate pare gheata pe interior. Am cel putin 2 exemple: Skoda Octavia (fab 2003) si Ford Mondeo MK3 (fab 2005). Pe astea le-am condus in ultimii 8 ani, nu au aeratoare pentru spate si niciodata n-am avut gheata pe interiorul geamurilor.

Dar chiar nu mai conteaza. O sa iau ca atare comportamentul si o sa ma obisnuiesc. Masina are prea multe plusuri ca sa ma "incurc" intr-un detaliu. :)

Eu voiam sa aflu daca si altora li s-a intamplat asta. Din curiozitate.

Later Edit.

Apropo de plusuri: E prima iarna dupa multi, multi ani cand nu am dat absolut deloc la lopata, am gasit locuri de parcare oriunde m-am dus si (nu ma pot abtine, scuzati-mi infatuarea) am fost singurul care a iesit din parcarea blocului in primele 2 zile de viscol :D

Link spre post

Cosmin, mie mi se pare ca DUSTER sta prost la sistemul de incalzire. Sotia mea confirma, se incalzeste greu in masina, temperatura nu creste deloc repede... Ventilatia e chiar galagioasa.

Din aceste motive, temperatura in spatele masinii ramane redusa. Asfel cadura din masina nu reuseste sa compenseze temperatura foarte scazuta a geamurilor (mai ales daca afara sunt sub -10 grade). Combinat cu umiditatea mare din masina (cauze: urcat cu zapada pe picioare, respiratia pasagerilor etc) - rezulta gheata pe geamuri.

Asadar nu trebuie sa te alarmezi, asa e DUSTER, cu sistem de incalzire deficitar, mai slab decat la celelalte masini DACIA produse in ultimii 11 ani.

Cat despre folosirea aerului conditionat pentru dezumidificare.... la minus 15 grade... sunt tare curios pe unde se scurge condensul ! Sfaturile astea merg doar daca e putin sub zero, mai jos de atat nu se mai aplica.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...