Sari la conținut

Hotie la drumul mare

Postări Recomandate

• 11 months later...
  • Răspunsuri 84
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

incerc sa explic in doua cuvinte cum e cu supply chain in automotive. (NB nu fac apologia unui producator - fiecare isi decide politica si strategia cum crede) Piesele OEM au un adaos comercial mic (

@georgechinezu nu s-a plans de faptul ca i s-a stricat masina ci de pretul nesimtit al pieselor de schimb.   Chiar daca banuiesc ca la toate marcile costul pieselor de schimb este putin exagerat cre

Nu am fost la dealer ci am primit oferta de la un magazin de piese de unde am mai cumparat piese de dacia oem la juma de pret fata de oferta dealerului.   Nu am vrut sa vopsesc piesele respective de

Luna trecuta am primit de la un dealer urmatoarele preturi la accesorii:

- 8201575710 - Camera mers inapoi - 500 lei + 270 lei (manopera)

- 87 70 031 75R - Cotieră faţă - 550 lei + 75 lei (manopera)

- 82 01 452 823 - Huse pentru scaune - 650 lei

- 82 01 452 812 - Covorase cauciuc cu margini înalte - 215 lei

- 82 01 289 754 - Compartiment de protecţie portbagaj - 200 lei

- 75 89 030 88R - Protecţie inferioară motor şi bară faţă - 1200 lei + 50 lei (manopera)

- 77 11 576 048 (geam pasager şi rândul 3) - 350 lei

- 77 11 576 049 (luneta) - Parasolar - 270 lei

- 60 01 998 298 (față) - Deflectoare de aer - 240 lei + 75 lei (manopera)

- 98 49 064 01R (spate) - Deflectoare de aer - 300 lei + 75 lei (manopera)

- 82 01 302 697 - Alarma - 950 lei + 160 lei (manopera)

- 82 01 274 674 - Protectii pasaje de roţi - 900 lei + 160 lei (manopera)

- 80 87 257 25R - Protecții laterale pentru portiere - 910 lei + 150 lei (manopera)

- 63 85 374 20R (față) - Apărători de noroi faţă - 110 lei + 40 lei (manopera)

- 78 81 218 85R (spate) - Apărători de noroi spate - 110 lei + 40 lei (manopera)

Vorba aia, scump, domn'e, scump !

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Explicatia este foarte buna iar logica economica nu poate fi contestata de nimeni. Si totusi unele piese sunt EXTREM de scumpe. Si daca tot murim (intre ghilimele) de grija stocului si problemelor unui producator oare el moare de grija problemelor noastre?

In privinta dealerilor ramane intrebarea daca ar vinde mai ieftin nu ar avea un rulaj mai mare? Exemplu: vreau sa iau cauciucuri de iarna - ma duc la un magazin de cauciucuri nu la dealer deoarece ies mai ieftin, cumpar ulei pentru schimb - iau de la un magazin de piese auto deoarece ies mai ieftin; vreau sa cumpar un set de jante de otel - pe net gasesc la 60 la suta pretul; protectie portbagaj vad ca e 200 de lei, pe net 120 de calitate incomparabil mai buna cu silicon antiderapant etc, etc, etc. Altfel spus: daca ai un parc de masini cu 30-40 % dacii, si singurul dealer din zona se plange ca nu ii merge inseamna ca e prost (afacerist).

Editat de dacian
Link spre post

Cu siguranta producatorul nu moare nici de grija ta, nici de a mea si nici de grija unui client care are 100 de Dustere.

Preturile pe care noi le platim pe piesa la service-uri (concesionari) sunt mari pentru ca sunt impuse de producator. Concesionarul nu este Dacia si... prea multe nu poate face. Din pacate tre' sa ne serveasca preturile date de producator. Iar, in materie de stocuri de piese, concesionarii nu prea pot face stocuri cu toate reperele pentru ca sunt scumpe si ei tre' sa le plateasca catre producator.

Mai exista ceva variante prin care unii mai beneficiaza de promotii din partea Concesionarului... Exemple sunt cei cu flotele care au contracte cu service-urile in care au si discount-uri destul de bunicele. Si ACD are contracte cu ceva Service-uri in carenoi, membrii ACD, beneficiem de discount-uri de 10% din pretul pieselor si... 20% din pretul manoperei. Din pacate, cu toate astea... tot mi se pare ca piesele au un pret cam piperat.

Link spre post

Explicatia este foarte buna iar logica economica nu poate fi contestata de nimeni. Si totusi unele piese sunt EXTREM de scumpe. Si daca tot murim (intre ghilimele) de grija stocului si problemelor unui producator oare el moare de grija problemelor noastre?

In privinta dealerilor ramane intrebarea daca ar vinde mai ieftin nu ar avea un rulaj mai mare? Exemplu: vreau sa iau cauciucuri de iarna - ma duc la un magazin de cauciucuri nu la dealer deoarece ies mai ieftin, cumpar ulei pentru schimb - iau de la un magazin de piese auto deoarece ies mai ieftin; vreau sa cumpar un set de jante de otel - pe net gasesc la 60 la suta pretul; protectie portbagaj vad ca e 200 de lei, pe net 120 de calitate incomparabil mai buna cu silicon antiderapant etc, etc, etc. Altfel spus: daca ai un parc de masini cu 30-40 % dacii, si singurul dealer din zona se plange ca nu ii merge inseamna ca e prost (afacerist).

pai tocmai confirmi ceea ce povesteam eu cu stocurile. Pe net, stocurile sunt virtuale, baietii au reteaua bine pusa la punct, le aduc foarte repede din depozite, cheltuielile cu stocul fizic pentru un magazin on-line sunt practic nule fata de un magazin fizic cu marfa la raft. Dar daca pica net-ul, se duce si business-ul. Cat despre parcul de masini, acolo faci o analiza de cost pe durata de viata a produsului si deja vezi diferenta cand compari marcile intre ele.Si crede-ma sunt diferente surprinzatoare!. Cat despre dealer, indiferent de marca, daca intelege punctul de vedere al unui client cu flota auto, s-ar putea sa-i mearga afacerea bine merci. Daca nu, trage oblonu'!

Si danielcojocar are mare dreptate - sunt liste de pret impuse de producator. Banii in vanzarea de vehicule de orice fel nu se scot din vanzarea vehiculului, ci din service si piese de schimb. Cumperi ieftin vehiculul, cumperi scump piesele. In final investitorul (la bursa sau care o mai fi el) trebuie sa castige, altfel fie tine banii la banca sau se orienteaza spre alt business cu paralele. Si discutia poate continua mult si bine pe tema asta.

Link spre post

Din cele relatate (foarte corect de colegul mustermann) dar si din observatiile de zi cu zi eu trag concluzia ca in cele din urma noi nu conducem niste masini ci niste concepte de marketing.

Mai exact niste investitori ne trimit o felicitare (duster) prin care ni se solicita sa contribuim la bunastarea lor. Pentru ca ne place acea felicitare noi le trimitem banii. Ei sunt fericiti ca au castigat niste bani cu care vor contribui la bunastarea altora ce trimit felicitari.

Noi constatam ca peste ceva vreme felicitarea ne explodeaza in fata.

Daca producatorii castiga din piese si nu din vanzare de masini (nu sunt de acord cu asta dar ca ipoteza e buna) inseamna ca suntem tratati ca niste clienti captivi ceea ce e un abuz. Dar si o realitate economica. Asa incat piesele vor ramane scumpe iar noi vom ramane sa protestam.

Ideea la deschiderea acestui subiect a fost sa ne mai racorim ca de schimbat lumea oricum nu o putem schimba.

PS Renault a anuntat o rata de profit la dacia de 11% (am uitat sursa dar e credibila). Nu mi se pare ca ar castiga din vanzarea de covorase la suprapret.

Editat de dacian
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...