Sari la conținut

Cat ghinion sa ai?

Postări Recomandate

Singura consolare in toata poveste asta (daca mai poate exista una) este ca mi-am dat seama cat e de solid Duster-ul. Asa arata masina lui:

Chiar s-a comportat bine dusterul la lovitura. Din cate se vede in foto daunele dusterului sunt aproape simbolice. Bara e sparta dar nu vad sa fie infundata, cel putin in poza nu am observat uitandu-ma dupa distantele intre bara spate si aripa spate. Usa spate e indoita dar nu exagerat deoarece geamul si stergatorul spate sunt intacte. Stopurile spate intacte ceea ce poate sa insemne ca nu s-au indus tensiuni care sa strice geometria aripilor spate sau a elementelor de siguranta. Senzorii de parcare se schimba iar toba se va agata pe pozitie.

In schimb la "vinovat" situatia sta destul de rau si sigur are si ceva probleme mecanice deoarece se vede sub masina o baltace se intinde intre cele doua roti fata. Nu cred sa fie ulei mai degraba lichid de racire de la vreun furtunas smuls sau ceva lichid de spalat parbriz. Din cate imi amintes parca pe undeva pe langa aripi aveam si eu la audi niste bidonase de plastic. Oricum omul si-a luat rasplata.

CristianD imi povestea ca a mai vazut accidente cu dustere si ca sunt foarte rezistente la "intalniri" cu masini ceva mai mici. Acum vad ca a avut perfecta dreptate.

Din experienta proprie pot spune ca in prima saptamana de dusterit, vrand sa parchez langa un magazin si neapreciind bine distantele in fata, m-am oprit cu fata direct intr-un zid de beton. Nu era borna, sau stalp sau alta gluma era un zid masiv de beton inalt de vreo 2 m si lung de vreo 100 de m, iar la mijlocul lui @dacian a pus frana cu bara fata. Viteza nu era mare, cam ca a unui om care merge pe jos la dentist dar totusi sufiecienta sa produca un soc bunicel care combinat cu graza de a-mi lovi masina noua si de zgomotul puternic m-a facut sa cred ca toata fata mi-e distrusa. M-am dat jos din masina si nu am avut puterea sa merg in fata sa vad daunele. Am plecat, m-am plimbat vreo tigara doua si am revenit. Surpriza: masina era absolut intacta de parca busitura nu ar fi existat. Doar putin praf alb pe tamponul negru al barei din fata.

In concluzie avem o masina destul de solida si asta e un lucru imbucurator.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 102
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Gata, azi am ridicat masina. Arata ca noua.

Diferenta intre noua si ea e de 14800 km. In rest ma simt cu ea ca in prima zi.

Acu mi-am adus aminte. Nu stiu daca mai poti face ceva dar pe viitor informatia e utila pentru oricine e implicat in incidente de genul asta (clare). Cand cel vinovat de accident are asigurare la o c

Posted Images

Ufff ... imi pare rau pentru botez. La tine "daunele" sunt mai mult psihologice. Alea materiale or sa dispara ca prin farmec.

Si eu (cred ca toti) am trecut prin de-astea... Facusem calculul ca cea mai lunga perioada in care am avut masina nou-nouta, fara accident, a fost de 3 luni :) ... ba pe una am busit-o a doua zi dupa ce am venit cu ea de la dealer (Atunci am fost bolnav ... ma mir ca n-am facut hepatita :) )

Legat de carligul de remorcare, ma indoiesc de utilitatea lui in astfel de cazuri. Ala cu Golful sigur n-a vrut sa intre in tine ca nu era sinucigas. Cand cel care vine din spate are viteza, poti sa ai tu si o bucata de dinamita agatata in spate (si semnalizata corespunzator) ... Cand e sa se intample, se intampla.

Inca o data, imi pare rau dar nu ai alta varianta decat sa fii optimist: asa cum zicea ai @dacian, Dusterelul tau a trecut botezul focului si acu te poti bucura de el mai bine.

Capul sus ca sunt altele mai grave pe lumea asta :)

Link spre post

Legat de carligul de remorcare, ma indoiesc de utilitatea lui in astfel de cazuri. Ala cu Golful sigur n-a vrut sa intre in tine ca nu era sinucigas. Cand cel care vine din spate are viteza, poti sa ai tu si o bucata de dinamita agatata in spate (si semnalizata corespunzator) ... Cand e sa se intample, se intampla.

Se intampla, dar macar sa-l usture mai tare pe ala din spate. :)

Link spre post

Multumesc pentru incurajari! Sper s-o fac cat mai repede si sa trec de momentul asta. Indata trebuie sa ma duc la dealer pentru constatere. Sa vad ce-mi spune.

Link spre post

Acu mi-am adus aminte. Nu stiu daca mai poti face ceva dar pe viitor informatia e utila pentru oricine e implicat in incidente de genul asta (clare).

Cand cel vinovat de accident are asigurare la o companie cu probleme (Carpatica, Euroins, etc) ajuta foarte mult sa aveti constatare de la Politie.

Asta e ... daca vinovatul isi face asigurare la companii "petarda", pe principiul ca "nu ma intereseaza pe mine", mergeti la politie sa obtineti procesul verbal din care sa reiasa ca el e vinovat. O sa plateasca amenda de rigoare dar daca atasati pv-ul la dosar, in 99% din cazuri firma de asigurari va plati (nu va risca un proces in care sa plateasca mult mai mult decat despagubirea: avocati, expertize, etc in conditiile in care stiu ca vor pierde 100%).

Probabil ca si daca faci masina pe CASCO-ul tau e util pv-ul, (care o sa ajute firma la care ai CASCO in recuperarea daunelor de la firma cu RCA-ul vinovatului) s-ar putea sa poti scapa de majorarea politei anul viitor.

Link spre post

Se intampla, dar macar sa-l usture mai tare pe ala din spate. :)

Aici nu prea sunt de acord. Cum spuneam, nimeni nu vrea sa provoace accidente (exceptand cazurile patologice, sotii incornorati sau mardeiasii de cartier care impart dreptatea in trafic :)) - si aici nu cred ca e cazul), Gandeste-te ca si tu poti fi pe locul "din spate", cu gandul la ale tale si nu observi la timp ca cel din fata a pus frana (brusc, din cate am inteles, in cazul lui @ddalcu). Nu cred ti-ar placea sa ai motorul praf dupa o clipa de neatentie :) . Nu exista sofer perfect.

Link spre post
:) Daca n-ar fi asa usoara masina as pune si o bara ARB in fata pentru cei care nu dau prioritate pe langa carligul de pe spate. :) Pentru ce sa-l protejez eu pe berbecul din spate care intra in mine? Daca-l va ustura tare incidentul, a doua oara va fi mai atent.
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...