Sari la conținut

Postări Recomandate

Astazi am.facut si eu revizia...285de ron inlocuit filtru de ulei si ulei ;  celelante filtre la anu...mecanicul a a zis ca am prea putini km si nu merita..9000 de km Motorizare 1.6 16v ulei dacia oil 10w40 .

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 311
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

[/th][th]Pentru Romania Pentru Romania Alte tari Alte tari [/td][td]Diesel Benzina Diesel Benzina Revizii / filtru ulei 15 000 km sau 1 an 20 000 km sau 1 an 30 000 km sau 2 ani 30 000 km sau 2 an

Am facut si eu revizia saptamana trecuta - masina: 1.5 dci, 110 hp, 4X4 din 2010 avand putin peste 80.000 km.  Toate filtrele, ulei + cea mai mare parte a pieselor de mai jos luate de la colegul

Atasez fisierul pentru 1.5dCi 110 CP Aramis, asta cautai tu ?. 

Posted Images

Am facut si eu revizia saptamana trecuta - masina: 1.5 dci, 110 hp, 4X4 din 2010 avand putin peste 80.000 km. 

Toate filtrele, ulei + cea mai mare parte a pieselor de mai jos luate de la colegul Planetara(multumiri cu aceasta ocazie pentru promptitudine).

+ Bascula dreapta avea joc si sesizasem si eu ceva zgranganeli la deniverari => 200 lei

+ placutele de frana erau pe duca(cele de fabrica, neschimbate niciodata) si chiar daca la stilul meu de condus ar mai fi dus vreo 10.000 km am zis ca e mai safe sa le schimb si cu ocazia asta am scapat si de scartait :) => 160 lei

+ cand au dat jos rotile 1 prezon s-a rupt si am constatat ca inca 9-10 erau subtiate semnificativ ==> comandat 19(nu au avut 20 ca vroiam sa le schimb pe toate) prezoane noi Febi luate dupa codul de origine sa fiu sigur ca sunt ok ==> 15 lei pe bucata, total 285 lei-astea au fost comandate si cumparate de la un mic magazin cu piese auto din zona

+ inlocuit 1 bec de la numar care incepuse sa palpaie aiurea si nu se mai aprinda

+ pus testerul pentru ca mi se aprinsese in mers chiar cu cateva zile inainte semnul spiralat, palpaia, se stingea apoi se aprindea din nou si a facut asa vreo 5 minute dupa care s-a stins si nu s-a mai aprins. In tot acest timp masina se comporta normal dpdv al accelerarii, franarii,etc ==> concluzia: una sau mai multe bujii dusa/duse si de avut in vedere spre schimbare pana vine frigul :)

Cu piesele am venit eu, la service am platit doar manopera: aproximativ 170 lei pentru revizia normala(schimbat filtre, ulei) si apoi inca aproape 300 lei pentru schimbat placute frana, bascula, tester si schimbatul becului de la numar

Total piese + manopera pentru revizia cu filtre+ulei+bascula dreapta+schimb placute frana+prezoane noi+tester/diagnoza+schimbat bec numar aproape 1500 lei.

Link spre post

Nu mai pot sa editez postul de mai sus dar as fi vrut sa completez ca mi-am adus aminte...

Daca as fi luat piesele din service ar fi costat:

- bascula undeva la 500-550 lei, tocmai schimbasera la un alt Duster si mi-a aratat factura 

- placutele de frana 300 lei 

- prezoane: 22 sau 26 lei/bucata nu mai stiu exact, cautasem cu baietii de acolo din service(Dacia) sa vedem ce pot sa aduca si la ce bani

Chiar daca Dacia are pana in vara o campanie cu 20% reducere si la manopera si la piese daca le cumperi de la ei(masina sa aibe 4 ani+ era un alt criteriu) overall am iesit mult mai bine venind eu cu piesele si platind in service doar manopera chiar daca nu am mai beneficiat de nici o reducere. 

Link spre post

Un prezon trebuia sa fie pe undeva pe la vreo 7 lei, maxim 8... mi se pare nebunie că reusesc să prindă câte un client și să il jumulească așa... 

Prezoane bune de Cielo erau 4 lei dacă îmi aduc bine aminte. Dar deh, suntem la mâna lor... 

Link spre post

@i96nds: stiu ce zici 

Gandeste-te totusi ca eu prezoanele nu le-am luat din service si tot am dat 15 lei/ bucata(sincer si 10 lei mi se pare multicel pentru o bucata de fier mai mult decat simpla dar trecem peste).

Atunci ma grabeam, era deja tarziu(~17:00), masina trebuia sa ramana la service ceea ce nu aveam planificat si nu prea mai aveam timp sa caut cel mai bun pret, sa comand si sa si vina a 2-a zi dimineata asa ca am ales varianta acestui magazinas cu piese auto de prin Militari in apropierea serviceului.

Uitandu-ma acum vad ca se gaseau si la 14/bucata(fara intentie de reclama ca nu am nici un interes https://www.epiesa.ro/surub-roata-dacia-duster-1-5-dci-4x4-febi-bilstein-36254/5389/100213/autoart-193809386/) si foarte posibil sa se fi gasit si mai jos de atat dar pana la urma am zis mersi ca le-am gasit repejor si aia a fost insa cand te gandesti ca am dat 285 lei pe niste simple prezoane suna putin SF :D

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...