Sari la conținut

Postări Recomandate

Din cind in cind ' nemtii ' in reviste auto demonteaza cite un model pentru a constata uzurile intervenite dupa un rulaj de N km ( in general N = 100.000 ). Acum s-au apucat si francejii...' frantujii '. Cu aceasta ocazie se trec in revista toate costurile cu intretinerea si cu reparatiile cit s-a suportat in garantie, pentru informarea viitorilor cumparatori, cititori ( si cumpartatori ) ai revistei.

Daca bine -mi amintesc la Duster s-a semnalat mai grav defectarea cutiei de viteze ( utilizare ulei neconform ) si rugina la tablarie sub bara de protectie din spate. Dar evaluarea este disponibila pe net.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 183
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Felicitari pentru decizia luata! Important este ca tu sa fii fericit. Daca tu esti fericit inseamna ca decizia luata a fost cea potrivita. In alta ordine de idei, felicitari tuturor posesorilor de du

Cunoastem acest sentiment si ne bucuram de el dar asta nu inseamna sa atacam persoana care s-a plans de niste defectiuni. Daca bert 794 nu a avut decat bucurii cu dacia e un fapt pozitiv si, sincer, m

de la un inginer francez - Honeywell Garrett unde am lucrat o perioada, stiu ca turbinele trebuie exploatate in regim de tiuratie, altfel se defecteaza. Mie mi s-a reprosat deseori ca merg in regim

Constructorii ( cel putin dacia) cumpara (cu bani frumosi) de la anumiti posesori de auto (fabricatie respectiva) cate o masina cu rulaj de acest gen(100 miare KM) pentru exact acest tip de studiu.Dar Nu pt al da publicitatii ci pt studii si imbunatatire modele viitoare(presupun).Se practica si cu modele concurente...mai ales pe caroserie unde se studiaza la amanunt punctele de sudura/etc- nu spun din auzite ci am vazut...undeva...candva...

PS: pt ADMIN - nu s-ar putea schimba titlul topicului- cel prezent ma cam supara la "ochi"

Link spre post

Iată și revista

Sa reiau aceleasi comentarii (referitoare la revista) de-acolo? Nu cred ca e cazul!

E cam greu de realizat ceea ce arata/spun ei.

Eu nu am rugina la acel cheder. Dar daca s-au chinuit atata sa gasasca rugina intr-un punct... e bine! Totusi acel otel din cheder nu e protejat de nici o culoare impotriva ruginii.

Link spre post

Legat de fiabilitatea motorului diesel, e atat de "prost" incat il folosesc si nemtii pe A-class, B-class, smarturi si altii pe atatea masini... in fine... daca nu as fi avut un clio 1.5 cu 216000 km fara nici cea mai mica problema si acum un logan 1.5 cu 100000 la fel, fara nimic... in fine... oricum, depinde foarte mult de modul de exploatare al masinii, indiferent de motor... restul...

Numai bine!

Link spre post

Nu m-aş entuziasma prea tare. Motorul a fost preluat, însă după ce au fost modificate peste 50 de repere

Acestea sunt dezvoltate de Mercedes-Benz, la fel ca îmbunătățirile operate la nivelul factorului NVH (Noise, Vibration, Harshness) al propulsoarelor respective. Practic, nemții spun că au rafinat motoarele 1.5 dCi înainte de a le comercializa sub denumirea de CDI-uri în portofoliul lor.
Link spre post

50 repere... :hyper: :hyper: :hyper: ASA MULTE???

Totusi, a fost luat de Mercedes! E-adevarat ca nu e motorul nostru (a lui Dacia)!

Calitate lui a fost recunoscuta si de Merc' deci... e un motor ok.

Sa nu uitam, totusi, ca toate motoarele au la baza dezvoltarile din F1 (la scara mult mai mica). Cate echipe sunt motorizate de Renault? Si... pe ce pozitii sunt in clasament?

Sa nu traiasca nimeni cu impresia ca Renault isi pierde timpul si banii sa proiecteze (Special pt Dacia) un motor mai "Low Cost"... toate merg pe aceeasi linie. Deci, daca-i bun pe un Renault, e bun si pe o Dacie

Link spre post

Nu am susţinut că Renault şi Dacia nu beneficiază de acelaşi motor, ci de varianta care echipează seria A şi Citan de la Mercedes.

Şi pentru că tot ajunsesem la motoare Renault-Nissan preluate de Mercedes, se pare că în discuţii este şi 1,6 dCi de 130CP care este dorit pe C-Klasse.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Da, așa scrie pe site-ul lor: BATERIE 12V L3 EFB 70AH 720A - 7711575175.
    • Din pacate au mai fost inadvertente intre codurile si caracteristicile componentelor oferite de unii vanzatori de piese auto. Pe langa codul OE verifica totusi daca este EFB (asta e important pentru S&S) si apoi daca este si de 70Ah 720A. Chiar daca pot sa scriu /codez doar in cateva minute via diagnoza eu am preferat totusi sa iau acumulatorul cu aceleasi caracteristici.
    • Mulțumesc pentru confirmare, o să merg pe codul 7711575175 (acumulatorul este cel din primul rezultat Google, de pe site-ul piese.rada****.ro, la 653,11 lei - ăștia au fost cei care mi-au zis că nu e potrivit pentru mașina mea). De aceea vroiam sa merg pe acumulator identic cu ce este acum pe mașină, ca să nu mai am treabă și cu codatul celui nou.
    • Pentru masina din profilul tau Duster 1.33 TCe 150cp an fabricație 2020 (evident cu S&S) producatorul Dacia ofera codul OE 7711575175 si este 70Ah 720A EFB (pentru S&S), vezi si atasat. Pe masina mea (tot cu S&S) bateria de prim montaj (cu alt cod OE) are aceleasi caracteristici L3 EFB 70Ah 720A, dupa aprox 8 ani am inlocuit-o tot cu una EFB 70Ah 720A dar Motrio (Rombat nu mai avea asa ceva) si pana acum sunt multumit cu ea. Daca doresti alt producator de acumulatori este greu sa gasesti una exact ca cea de prim montaj, dar poti sa gasesti de ex cu 760A, vezi si discutiile anterioare din acest topic (inclusiv despre scriere /codare sau nu in softul masinii) , iar alegerea acumulatorului pana la urma depinde si de tine.
    • Da, și nu am găsit.
  • Creează nouă...