Sari la conținut

Postări Recomandate

Poate a fost o eroare sau stiu eu ce. Acum umblu cu ea cat pot si cand ii fac plinul fac calculele sa vad. Dar repet, la mine dupa a doua alimentare mi-a dat o diferenta destul de mare .......

Ce-i drept, cand ieseam din Bucuresti, pana la Ploiesti, mi-a calculat o medie de peste 8 / 100 km, ceea ce mi s-a parut enorm, mai ale ca mergeam constant cu aprox 90 - 100 km. Dupa aceea a inceput sa scada constant, pana am ajuns acasa. Poate daca nu sarea atunci consumul, pe total imi iesea unul real sau cel putin cu o diferenta minima intre real si cel aratat de calculator....

Referitor la portbagaj, am observat ca indiferent cat spray bag, tot scartaie. Daca insa o ridic si inchid de mai multe ori, inceteaza. Cred ca o sa-i fac in fiecare zi exercitii de acum :))))

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 86
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

nu cred ca intoarcerea anvelopei este recomandata, pentru ca profilul la anvelopele continental M+S cu care este echipat dusterul 4X4 este asimetric ....

multumesc frumos, Daniel:)

Posted Images

este destul de importanta afisarea corecta a consumului de combustibil, pentru ca exista pericolul sa ramai fara combustibil in rezervor.

poti sa faci verificarea si numai dupa ce ai consumat 10 litri de motorina.

faci plinul, consumi 10 litri, adica urmaresti consumul dat de calculator, dupa care realimentezi dar de la aceeasi statie si pompa ( lasi sa se opreasca automat pompa)

eu am fost pacalit odata....

am alimentat de la o statie de benzina, una de genul partener petrom sau cam asa ceva...

calculatorul imi arata ca am consumat 13 litri, iar pompa, dupa ce am facut plinul, imi arata 16 litri, deci o teapa de 4 litri, ceea ce este enorm, deci grija mare de unde alimentezi, ca unele pompe nu sunt calibrate si/sau verificate din punct de vedere tehnic...

Link spre post

De aici si diferenta de consum calculata la el. Pompele nu sunt toate calibrate la fel (nici la statii diferite ale aceleiasi firme) si se poate baga combustibil peste capacitatea rezervorului (pe conducte). Am observat si eu ca unele pompe "sar" mult mai repede decat altele.

Link spre post

Mda, aveti dreptate. In mod normal alimentez numai de la MOL. La Bucuresti insa am facut plinul la un Petrom parca. Cum "baiatul" a avut pompa in mana, probabil a bagat cat a putut, pana la refuz. Ori eu ajuns acasa, la Mol am bagat pana s-a oprit pompa. Cativa litrii poata sa fie si de aici.

Mai exact, o linie din aia cati litrii inseamna ? 5 ?

Link spre post

la mine un `baiat destept` a insistat, cu cateva zile in urma, până pompa a dat pe afara, din aceasta cauza prefer sa pun eu benzina.

o linie are aproximativ 5 litri, dar te poti insela; se intampla atunci când rezervorul este plin; calculatorul de bord indica ca ai consumat 10 l, iar indicatorul de conbustibil arata numai prima linie consumata.

poti insa sa vezi precizia indicatorului de benzina facand si un calcul scurt: daca rezervorul este de aproximativ 50 l si calculatorul imi arata ca am consumat 35 l, si indicatorul de benzina imi indica doua sau trei linii inseamna ca mai am aproximativ 15 l.

mai este o metoda de a afla cati litri mai ai in rezervor printr-o setare din comenzi, s-a discutat pe acest forum , dar nu mai tin bine minte unde...

Link spre post

Daca ar raporta corect poti incerca si: tinut apasat butonul de sub kilometraj/turometru si pus contactul(in tot acest timp tinand butonul apasat).

Dupa ce s-a pus contactul acele de la turometru si vitezometru vor incepe sa se miste iar pe bord iti vor aparea niste valori...daca apesi pe butonul de care ziceam de 1-2 ori o sa ajungi la o valoare care iti indica cati L de combustibil mai ai in rezervor.

Nu stiu cat de corecta este acea valoare, dar daca vrei sa faci niste calcule poti sa o iei si pe ea in vedere...macar cat sa-ti dai seama daca indica ce trebuie sau nu.

Link spre post

Cred ca este ceva anormal cu indicatorul de combustibil la Duster. Eu am mers pana s-a aprins becul de avertizare dupa care cand am ajuns la pompa am pus 17 litri. Indicatorul inainte de alimentare arata 0 iar dupa alimentare arata peste jumatate de rezervor. Cum nu era posibil asa ceva am facut testul unde arata corect pe pavele, adica sub jumatate de rezervor si in cifre 19 litri. Dupa ce am luat contactul si l-am pus din nou iar arata peste jumatate de rezervor. Am mai citit pe undeva aceasta problema si parca zicea pe acolo ca isi revine numai daca faci plinul la rezervor. Oricum nu este normal asa comportate a indicatorului de combustibil. Am avut inainte un Passat al carui indicator de combustibil arata foarte precis cantitatea din rezervor si nu avea computer de bord. Dar ma rog, ala era nemtesc si asta este romanesc (frantuzesc). Am mai avut si un Accent care nu era asa precis dar indica totusi destul de corect. Nu a indicat niciodata peste jumatate daca am pus in rezervorul lui 17 litri iar rezervorul era de 45 sau 50 litri. Mai studiem problema.

La Duster este ciudat ca desi in test arata corect si in linii si in cifre la mersul normal arata mult in plus. (peste jumatate de rezervor cu doar 19 litri in el)

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...