Sari la conținut

Postări Recomandate

Va salut. De o saptamana sunt proprietarul unui Duster Negru, motor diesel, 110 cai. Masina a fost produsa pentru export (Germania), an fabricatie 2011 august. Optic, masina se afla in stare buna, toate reviziile au fost respectate (revizia de 15.000 s-a facut la 5000, iar urmatoarea la 16.000 km- masina fiind acum in 23.000 km).

Ca si dotari: ABS, ESP, geamuri electrice fata, comezi volan, AC, jenti aliaj, proiectoare, piele etc. Inca nu am reusit sa imi dau seama ce model este, caci nu prea se incadreaza la niciuna dintre cele comercializate in Romania.

Problema este ca dupa ce am incheiat targul si ma aflam deja pe drum, am aflat ca masina a fost lovita/zgariata. Acum e posibil sa fie doar cateva zgarieturi sau lovitura mai mica, care sa nu fi afectat structura masinii. Asta deocamdata nu am de unde sa stiu.

De la Dusteristii mai vechi, ceva sfaturi pentru un incepator ? Mentionez ca pana in momentul de fata am avut VW Bora, deci nu sunt familiarizat cu Dacia in general. Mi se pare insa o masina practica, fara dotari suplimentare care sa ii mareasca pretul. Din pacate in anumite zone, ex. portbagaj am observat si semne ale calitatii mai slabe. E putin galagioasa, mai ales la viteze peste 90-100 km. Stabilitatea e ok, daca sti sa abordezi o curba cum trebuie. E o masina ok si ma bucur deocamdata de alegerea facuta.

ps: mi se pare enorm de "murdara", in sensul ca si la cea mai mica balta, masina e plina de noroi. O sa-mi incerc norocul cu aparatori, chiar azi urmeaza sa mi le monteze. Sper sa ma mai ajute, intrucat sunt genul caruia ii place ca masina sa fie curata, ingrijita.

Am impresia ca din portbagaj lipsesc cateva piese, motiv pentru care daca va rog, imi puteti posta cateva poze din care sa vad cum trebuie sa arate in mod normal portbagajul Dusterului si trebuie sa contina ?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 86
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

nu cred ca intoarcerea anvelopei este recomandata, pentru ca profilul la anvelopele continental M+S cu care este echipat dusterul 4X4 este asimetric ....

multumesc frumos, Daniel:)

Posted Images

Welcome to the board!

- lovita - daca gasesti pe cineva sa masoare geometria masinii...dar nu cred, mai usor sa verifici unghiurile de directie dar la un mester bun, altfel vei vedea cum se uzeaza rotile, daca ai facut tirg bun sau mai putin bun...la fel unghiurile farurilor pot fi un indiciu

- mai era un topic pe aici cu DUSTER SH de la second hand cauta....

- cit ai dat pe ea, cit ai mai platit acasa?

- ref portbagaj trebuie sa precizezi daca e 2WD sau 4WD deoarece difera

- poate trimiti niste poze

- in Germania s-au comercializat editii speciale, vezi in topicul corespunzator, eu stiu de una speciala cu FC Koln dar au fost mai multe

Link spre post

in legatura cu faptul ca masina se murdareste usor, perfect adevarat..........

rotile arunca tot ce intalnesc in cale, apa, noroi, plasticuri....

sa fii atent, sa ocolesti chiar si o `sticla` de plastic, poate sa-ti deformeze caroseria;

nu exista nici o solutie, chiar cu aparatorile de noroi, tot se murdareste la fiecare balta intalnita in cale, eu m-am obisnuit;

totusi aparatorile sunt bune, reduc din toate acestea, este bine sa fie montate.

Link spre post

Raspunzand la intrebare, am dat 11.400 pe masina. Este Duster 4x4 Diesel, 110 CP.

De atunci am mai "bagat" inca: 113 lei - covoras, 395 lei - tableta portbagaj (chestia aia care se poate trage din mijloc), aprox. 400 lei (am in masina factura) cotiera de piele neagra - aici stiu, am luat-o rau de tot, se poate cumpara si la jumatate de pret, dar am observat prea tarziu, 100 lei - plasa portbagaj, aprox. 100 lei - aparatoare noroi set si urmeaza sa imi vina cam in 2 saptamani piulita de prindere a rotii de rezerva, ca aia lipsea. In rest, cheltuieli necesare inmatricularii, masina nu avea carte de Romania. Cam 400 lei am dat la RAR, 140 euro taxa de mediu. O sa mai am asigurarea, taxa pentru numere etc.

Mai intentionez sa ii montez carlig si in fata o bara de protectie. Din cate am inteles insa, bulbar se cheama alea si sunt mai mult pentru aspect, decat pentru protectie. In astfel de conditii mai stau si ma gandesc daca merita sau nu.

Am o problema cu portbagajul, mai exact usa. Scartie foarte-foarte urat. Am cumparat spray din acela special, dar nu vrea sa inceteze. Adica inceteaza pe moment, dupa care iarasi revine. Cand il inchid nu sunt probleme, la ridicare face urat de tot. Aveti idee ce as putea incerca ?

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...