Sari la conținut

Postări Recomandate

@cbodgy, loganele alea sunt cam euro3 fara filtru de particule (DPF), ca ala omoara dieselul in oras, in rest, nu are stres, parerea mea.

• Like 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 896
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dusterawd tu citesti una si intelegi ce vrei. Cred ca moderatorii si adminul site-ului au fost mai mult decat indulgenti cu toate persoanele care au aprins spiritele in ultima vreme. Eu ti-as fi dat b

@dust3radmin, daca imi permiti o observatie... eu nu contest masurile luate la off-topic si ironii, insa observ ca e nevoie de ceva mai multa diplomatie, mai ales cu "mustrarile in fata careului".  

Sarbatori fericite tuturor !   Pun si aici felicitarea noastra, desi din pacate Duster-ul n-a incaput...   Sent from my SM-T580 using Tapatalk    

Posted Images

Multunesc pentru raspunsuri.

Precizare: 1. nu ma intereseaza SH si nici GPL.

2. aprox. 90 - 95% trafic in Bucuresti pe distante scurte (cum am spus)

Dilema: un dci cu fiabiliate dovedita dar cu posibile probleme la DPF cauzate de regimului de utilizare

benzina 1.2 cu istoric dubios

benzina 1.6 avantaj: fara turbina, mai simplu d.p.d.v. tehnic, dezavantaj: motor nou (euro 6) pe duster, nu are istoric (nici bun, nici rau)

Obs. nu ma preocupa performantele dinamice si nici consumul (fac kilometrii putini)

sunt atent la problemele tehnice, costurile de intretinete, pretul de achizitie

obligatoriu 4 x 2

• Like 1
Link spre post

Pai din ce spui, cred ca pana la urma ramane cel mai avantajos (noul) motorul de 1.6, 114CP, benzina.

Nu cred ca va fi un motor rau. Eu il am , sunt multumit de el, vedem mai incolo, cand voi aduna kilometri mai multi cu el.

Editat de vladionut
  • Like 1
Link spre post

Nu stiu la 1.6 cum e distributia acum, la 1.2 e pe lant, teoretic costurile de intretinere sunt mai mici (are si un consum usor mai redus). Cel de 1.6 dupa cum ai spus, nu are istoric.

Si eu zic ca, trecand prin criteriile tale, ramane sa alegi intre 1.2 si 1.6, si cel mai usor alegi dupa un test drive si ulterior cu hartia si pixul in mana, calculand costurile de achizitie si costurile de intretinere/rulare, stiind cati km rulezi pe an.

Link spre post

Daca tot te intereseaza 4x2 cu folosire majoritara in oras, eu as opta pentru 1.2l cu cutia DSG care trebuie sa apara foarte curand (daca nu a aparut deja).

Dupa ce am scris, m-am apucat sa mai caut noutati online. Presa zice ca cutia automata se poate comanda din februarie (in UK), dar ca ar fi disponibila doar pe dci. Zvonurile initiale vorbeau despre 1.2, dar se pare ca oricum noi mai avem de asteptat, pentru ca nu apare in configurator inca.

Ar fi o mega prostie sa ofere dual cluch-ul doar pe dci, tocmai pentru ca dpf-ul are probleme in oras si cine ia automata o ia in primul rand pentru ca merge mult in oras,

Editat de 77Dan
Link spre post

Preluare postare de pe topicul Conditii Recall

Stai calm ca intra.Nu intra, daca te uiti in gura unora care isi dau cu presupusul si fac pe victimele pe aici cand sunt sactionati sau avertizati ca bat campii. Nu intri tu intra alti 10 care cauta informatii utile si nu sa se contreze aiurea si sa arunce cu noroi in forum , astia vor disparea cat de curand, se 'curata' singuri.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Si... totodata si un raspuns pentru @bmcpst.

Se curata singuri tocmai pentru ca nu mai vad ceva inteligibil in tot amalgamul acesta de topicuri (pe alocuri (cele tehnice) si dublate/triplate). Luati lista de topicuri cu ultimele postari si o sa vedeti ca cele mai multe sunt din categoria "Dusterul meu" iar discutiile din interior, de multe ori, sunt discutii tehnice (la obiect) care ar trebui sa faca parte din topicuri dedicate. Aceste informatii sunt CLAR pierdute pentru cei care cauta informatii utile!

Faptul ca un membru are o problema si incearca sa "scoata castanele din foc" (dupa ce el si-a facut-o singur, cu mana lui) cerand sustinere pe forum este doar in mintea unora ca ar fi atitudinea corecta (oare de ce este blocat peste tot?!?). Intr-o normalitate, nu vii niciodata si postezi ceva din "Google translate" spunand: V-am zis eu! Si... defapt, subiectul are ca obiect accesorii (asta a fost un exemplu dat strict pentru cei care citesc (cu toti ochii) topicurile din scoarta-n scoarta!).

Si-acum, sa revin la subiectul general! Exprimarea demna de mila ca "ne dam cu presupusul si facem pe victimele cand suntem sanctionati sau batem campii", ma face sa ma duc cu gandul catre ideea cum ca noi habar n-avem despre ce vorbim si... ca de-a lungul timpului toate informatiile tehnice obtinute din interior (de la inginerii producatorului) cu ocazia multor sedinte tehnice (de la IND-uri) sau cu ocazia multor intalniri amicale cu ei sau chiar a vizitelor in uzina/Titu, au fost total inutile pentru noi si pentru aceasta comunitate. Aceasta afirmatie a fost facuta pentru ca cei mentionati de catre @bmcpst(si sustinuti in exprimarea din context de catre @dust3admin) sunt doi din garda veche (participanti la chiar foarte multe experiente tehnice impreuna cu inginerii Dacia) si unul experimentat (pe propria piele) in ale motorului cu probleme.

Ca nu mai intra lumea pe aici... este exprimarea (poate nefericita) a faptului ca nu mai intra cei care au cunostinte adevarate/serioase despre acest fenomen, numit Duster, si care mai sunt, inca, dusteristi dar, isi desfasoara activitatile (expun cunostintele) in alte medii. Si care, din cand in cand, se mai si intalnesc cu diverse ocazii si-si petrec timpul povestind/explicand anumite situatii prin care au trecut.

Ca sa inchei polologia inutila... da, normalitatea actiunilor membrului @stefanudrea ar fi sa-si urmeze calea legala, cu prezentarea tuturor dovezilor complete (dar, aruncate trunchiat pe forum ) strict doar in fata instantei dupa care, in momentul in care are o rezolutie finala a procesului, sa vina si sa explice clar pe forum toate cele petrecute chiar daca nu i se da castig de cauza. Asa vor stii cei interesati exact, cu subiect si predicat, tot ce e de stiut (fara a mai citi 100 pagini inutile si incomplete de pe topicul in cauza).

PS: Stiu ca o sa fiu penalizat pentru acest post (si postul sters), tocmat de aia o sa-l si copiez dupa postare.

PPS: cred ca, subconstientul meu mi-a dictat aceasta postare in urma solicitarii mele de a-mi fi inchis contul

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...