Sari la conținut

Cu Dusterul prin Germania, Alpii austrieci si elvetieni

Postări Recomandate

• Răspunsuri 68
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Deschid si eu acest topic cu excursia facuta in 2012 cu Dusterul (cu cortul pe masina) prin Austria, Germania si Elvetia.

Vigneta austriaca o poti lipi doar sub oglinda sau in stanga sus. este desenat si pe vigneta. Cat despre campiguri, ai o multitudine de optiuni. te poti duce la campinguri speciale de tineret unde cei

In Slovacia pentru mers pe autostrazi trebuie vigneta:   "Taxele pentru autostrăzi se plătesc sub forma vignetelor, care se lipesc pe parbrizul maşinii. Aceste vignete se pot cumpăra de la fiecare p

Posted Images

• 6 months later...

Nu am vrut sa deschid un topic nou și va intreb aici. În august trebuie sa ajung pana la Alicante în Spania. Ma gândeam sa merg cu mașina astfel în cât să merg un pic și pe riviera franceză și sa pot vedea și unele peisaje drăguțe. Cei care au experienta de mers cu mașina în Spania, se merită la 2 persoane de mers sau sa iau avionu? Ce costuri implică o astfel de plimbare sa zic asa? Am întrebat o cunoștință și el cu nevasta sa cu un golf 5 1.9 tdi a plătit peste 1000 euro fără sa stea la hotel sau sa se spargă în figuri. Personal mi se pare exagerat de mult doar pt drum suma asta. Dacă asa stau lucrurile probabil ca iau avionu, insa mi-ar fi plăcut sa plimb duster-ul prin tarile astea.. Așadar va invit sa împărtășiți părerile voastre.

Sent from my Samsung Galaxy S6

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@dr_dumi, eu n-am fost, dar ma racaie si pe mine ideea :)

Google maps zice ca sunt ~2229km pana in Barcelona, de exemplu.

Considerand un consum mediu de 6% => ~230eur motorina ( 1.7eur/l, nu stiu cat e, am pus asa din burta) doar la dus.

Ma gandesc la o medie de 500km pe zi ca sa mai si vezi ceva => 4-5zile, deci sa zicem cam 4 nopti cazare => ~90x4=360eur ( chiar la cele mai nepretentioase hostel, din auzite, n-am cautat serios).

Ma e si mancarea, sa zicem 5x50=250eur.

Vizitat prin Barcelona, mai cheltui ~100-150 eur.

Drum de intoarcere, daca vii continuu sau max. cu o oprire 230+(90)+50=370eur (280eur)

Total = 1306eur maxim.

Deci cunostinta ta a cheltuit mai economic decat estimez eu ( daca a fost 1000eur dus-intors).

Link spre post

Depinde de tine daca se merita sau nu. Vrei sa ajungi repede si sa nu vezi nimic pe drum iar acolo sa depinzi de altii sau vrei sa savurezi peisajul? La o excursie de 7 zile - Bucuresti - Frankfurt - Luxemburg - Valea Rinului - Cologne - Praga - Bucuresti am cheltuit aprox 350 - 400 de euro pe carburant la care s-au adaugat 3 vigniete (austria, ungaria si cehia). Dar mie pe langa faptul ca imi place sa conduc asa ca daca exista sosea si daca am timp prefer sa o iau agale si sa admir peisajul.

Desi ma reper dar: De tine depinde daca se merita sau nu.

Link spre post

Și mie îmi place sa conduc însă nevestei mele nu ii place sa stea prea mult timp în mașină. Dacă ar fi după mine as merge non stop pana m-ar lua somnu și as fi nevoit sa trag pe dreapta. Gândiți-vă ca am făcut Stockholm București în o zi jumate. Dar eram singur.. M am interesat la avion și sub 1000 euro 2 bilete nu am găsit, deci tot aia e. Pe lângă asta dacă as merge cu avionul tot trebuie sa închiriez mașină în alicante, alți bani cheltuiți.

Sent from my Samsung Galaxy S6

Link spre post

Eu zic ca poti face drumul in 3 zile (popas la Budapesta si la Nice). O cazare decenta in zona poti gasi la 50€/noapte, cu mic dejun inclus. In 30€/zi poti sa te incadrezi cu mancarea pt 2 persoane. Asa ca eu as zice ca:

460€ motorina dus/intors

200€ cazare dus-intors

180€ mancare dus-intors

Te incadrezi la 850€ pe drum, doua persoane (plus taxele de drum, ajungi pe la 1000€ probabil). Nu ma indoiesc ca poti gasi o cursa de avion in bugetul asta. Nu vezi nimic, dar nici nu obosesti. Pana la urma, depinde de tine, vrei sa vezi Europa de la volan sau vrei doar sa ajungi in Alicante.

Editat de DonQuijote
Link spre post

Daca vrei sa vezi Europa de la volan, in nici un caz nu o vezi de pe autostrada, iar daca vrei sa o iei pe drumuri nationale ca sa nu mai spun zone de 50 sau 30, atunci mai pune cel putin o jumatate de zi in plus doar de tranzitat unele zone. La cate oboseala se acumuleaza pe timpul condusului, fiind la aceeasi bani, eu unul as fi preferat avionul. Cauta biletele cu skyscanner , last minute si e posibil sa ajungi mai ieftin de 1000 euro.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...