Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 985
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Asta cu roata de rezerva e ok! N-am mai auzit-o... Si nici lichidul de parbriz nu e necesar, restul daca sunt pe min, e ok! Plinul niciodata, doar cate 50 de lei o data la pompa. Si economisesti cred

Desi ce ai scris mi se pare o ironie ieftina si gratuita, o sa-ti dau cateva motive - de la primele alimentari mi s-a parut ca am un consum real mai mare decat cel afisat pe CB, tinand evidenta reala

Roata si scaunele care nu sunt folosite. Si torpedoul sa fie gol

Posted Images

Nu imi dau seama de unde, totusi masina se comporta altfel in Auto, poate calculatorul seteaza altfel alimentarea, mie personal mi se pare ca merge mai bine masina in acest mod. De cate ori uit comutatorul ala pe Auto si consumul sta in jur de 10, 10 +in oras, daca e pe 2w e undeva pe la 9, 9+. Acu ca o fi doar placebo nu stiu, dar pana una alta raman la 2w.

E ciudat, pana acum nu mi-a pasat niciodata de consumuri la masinile care le-am avut. Oare de ce trebuie sa fac atatea socoteli la acesta masina? Pana si loganul nevestei consuma mai mult ca dusterelul si nu intereseaza pe nimeni acest aspect, nici macar pe mine care ii fac plinul....

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca pe modul auto se cupleaza 4x4 mult mai des decat ne dam noi seama, in curbe, daca e putin praf pe sosea si asa mai departe si de aceea creste consumul.

Link spre post

cand mergi pe auto se invarte si cardanul. evident ca sunt niste angrenaje care datorita frecarilor genereaza un consum suplimentar....

eu am o medie de consum mixt (facut pe baza plinurilor pentru ca CB-ul nu contorizezaza decat cand merg pe benzina) undeva in jur de 10%-11% litri de GPL. deci scot din buzunar cam 30-33 lei/100 km. eu sunt multumit fata de un mixt de 8-9% litri de benzina care m-ar fi dus la 48-54 lei/100 km...

Link spre post

dci 4 x 4 110 cai

Eu sunt pentru masurarea consumului intre doua plinuri, exactitatea bordului poate fi influentat de multi factori.

Cu toate ca nici la plin nu poti fi sigur in masuratori. La ultima alimentare nu am avut pe nimeni in spate si mi-am permis sa fac plin plin. De la prima oprire a pompei am mai alimentat 4,5 litrii de motorina.

Oricum intre ultimele plinuri am umblat prin oras, sau in zona drumuri proaste, cu clima si din calcul a reiesit un consum de 9,2 litrii la 100.

Am trecut de 2000 km si astept ca Dusterul " sa-si dea drumul ".

Ca divagatie: Colegul meu a venit de la Mare la Cluj 4 persoane cu MCV peste 100 mii parcursi dci de 90 cai a scos un consum de sub 5 litrii la 100 km. Sanu fie 4,2 dar oricum este un consum de remarcat.

:devil:

Pace!

Link spre post
  • 4 weeks later...

Cardanul se invarte atata timp cat se invart si rotile. Urcati-o pe rampa sa va convingeti. Eventualul consum suplimentar in modul "auto" nu de acolo vine.

Sambata am testat acest lucru pe autostrada si am avut acelasi consum.

Conditii de drum: A1 Bucuresti-Pitesti, mod auto, fara AC, in timpul ce mergeam cu 110 constant am resetat consumul iar dupa 10 km de mers am scos un consum de 7.2, dupa aceea am repetat manevra dar pe mod 2wd.

Din pct meu de vedere pica faza cu consumul suplimentar cel putin pe drum normal.

Acum, :flowers: eu am o "problema" legat de consum.

Nu reusesc sa scot un consum "decent", de exemplu: A1 Bucuresti-Pitesti, fara AC, mod 2wd, 2 persoane, portbagaj plin, rezervor plin, mers regulamentar la consum (foarte rar am mers cu 120-130 doar in depasiri, in rest 110), fara conditii meteo nefavorabile (adica vant sau apa) si nu am reusit sa scot sub 7.1 consumul mediu pe autostrada. Intre Pitesti si Dragasani am avut consum de 5.8L.

Poate cineva sa repete aceasta manevra pe autostrada in aceleasi conditii (resetat consumul si mers constant cu 110km/h pe o distanta de 10 km)?... pentru a sti daca am eu pitici pe creier... si daca are rost sa fac un drum la service...

Multumesc.

La intoarcere am resetat iar consumul si dupa parcurgerea distantei de 275 km Dragasani-Slatina-Pitesti-Bucuresti, viteza medie 70km/h, condus regulamentar localitati si autostrada, consumul a fost de 6.4L deci la fel ca si la dus.

Astept si alte pareri.

post-900-0-43452800-1346063954_thumb.jpg

post-900-0-43294700-1346063957_thumb.jpg

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...