Jump to content

- - - - -

ambreiaj

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 dusty2010

dusty2010

Organizator evenimente

• Members
  • 564 posts
  • LocationChiajna

Posted 30 November 2011 - 03:32 PM

Dragi Dusteristi,

aveti grija cum "forjati" ambreiajul pentru ca eu deja am schimbat un kit (placa, disc, rulment, cilindru) la 20 mii de km!
avand in vedere ca masina mea e benzinara si nu are cuplu mare la turatii mici, la urcari pe pante inclinate (off road unde viteza de inaintare e mica), daca incerci sa o tii sa nu "moara", din ambreiaj, apar probleme (frecare/fum) si se "duce" repede ambreiajul....
ambreiajul e considerat consumabil (ca si placutele de frana) si nu se inlocuieste pe garantie!
toata "afacerea" m-a costat 2500 lei cu manopera si piese!
cam scumpa distractia mea de off-road!

aviz amatorilor!

eu am decis ca acolo unde masina nu urca "natural" sa ma intorc din drum, spre binele buzunarului meu!
[b]Duster Laureate 1,6, 16 V, 4x4.
& IMS/ARO M461 powered by Mercedes

#2 Furious Jay

Furious Jay

Dedicated Duster Member

• Members
  • 276 posts

Posted 30 November 2011 - 04:28 PM

O caruta de bani. :shock:
Cum s-a manifestat? Si unde l-ai schimbat, cu ce piese, ale tale sau ale service-ului?

#3 dusty2010

dusty2010

Organizator evenimente

• Members
  • 564 posts
  • LocationChiajna

Posted 30 November 2011 - 06:55 PM

s-a manifestat foarte simplu: ca si cum s-a rupt cablul de ambreiaj! doar ca e hidraulic....
cand a fost demontat erau "zburate" jumatate dintre placutele de ferodou de pe disc....
kitul de ambreiaj este doar in Franta (e de Nissan) si l-am asteptat 2 saptamani. piesele de la Dacia, service la Adras.

#4 vava7

vava7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 posts
  • Locationmunti

Posted 01 December 2011 - 07:32 PM

hmm, abstact :shock:
pai inseamna ca e subdimensionat :?
cat tine in mod normal un ambreiaj?
ai mers mult cu el patinat ca sa se toceasca asa repede?
by VAVA

#5 dusty2010

dusty2010

Organizator evenimente

• Members
  • 564 posts
  • LocationChiajna

Posted 02 December 2011 - 09:18 AM

e posibil sa fie si o subdimensionare.... o sa vedem ce mai apare si de la alti posesori/utilizatori de Dustere benzinare... in mod normal nu ar trebui sa fie probleme cu ambreiajul pana la 60-80 mii km.... din cate stiu eu!

#6 arschery

arschery

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted 02 December 2011 - 07:57 PM

Salut, problema de anreaj tine mai mult de sofer, sunt colegi care folosesc masina pe drumuri forestiere in conditii foarte grele si nu au schimbat amreajul, poate la colegul nostru a fost un defect de fabricatie sau poate o problema legata de experienta soferului insa nu putem generaliza ca fiind subdimensionat.
Dusterul meu are aproape 50.000 Km si nu am probleme cu ambreajul si slava Domnului l-am forjat si eu cum am putut de tare.

#7 dusty2010

dusty2010

Organizator evenimente

• Members
  • 564 posts
  • LocationChiajna

Posted 02 December 2011 - 08:56 PM

arschery said:

Salut, problema de anreaj tine mai mult de sofer, sunt colegi care folosesc masina pe drumuri forestiere in conditii foarte grele si nu au schimbat amreajul, poate la colegul nostru a fost un defect de fabricatie sau poate o problema legata de experienta soferului insa nu putem generaliza ca fiind subdimensionat.
Dusterul meu are aproape 50.000 Km si nu am probleme cu ambreajul si slava Domnului l-am forjat si eu cum am putut de tare.
ca si idee de referinta, am aprox. 1 milion de km condusi in 20 ani de cand am permisul auto.
poate defect de fabricatie ca au sarit ferodourile de pe disc...?!

#8 melcu

melcu

Veteran Duster Member

• Members
  • 405 posts

Posted 04 December 2011 - 06:15 PM

Masinuta a cam fost "forjata" fara mila de "prafsor2010".Vezi drumul spre Grohotis filmulet prin forum pe undeva...vezi drum spre "Cuibul Vulturilor" si vezi si panta de iarba urcata la pension cu ocazia primei intalniri din vara a duster-istilor.Martorii la evenimente se asteptau la asa ceva.Eu mi-am facut datoria si am avertizat prin forum pe alte topic-uri sa nu facem din Duster chiar bici.Oricum sper sa fi invatat toti din acest eveniment ca de aia este forum ...

#9 vava7

vava7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 posts
  • Locationmunti

Posted 06 December 2011 - 08:17 PM

melcu said:

Masinuta a cam fost "forjata" fara mila de "prafsor2010".Vezi drumul spre Grohotis filmulet prin forum pe undeva...vezi drum spre "Cuibul Vulturilor" si vezi si panta de iarba urcata la pension cu ocazia primei intalniri din vara a duster-istilor.Martorii la evenimente se asteptau la asa ceva.Eu mi-am facut datoria si am avertizat prin forum pe alte topic-uri sa nu facem din Duster chiar bici.Oricum sper sa fi invatat toti din acest eveniment ca de aia este forum ...

Eu am vazut filmuletele, dar nu mi s-a parut nimic fortat! :ugeek:
Se forteaza putin atunci cand intri pana la usi in nisip sau noroi si incepe sa bata :lol:
Apropo, stie cineva daca motorul diesel e cuplat cu acelasi ambreiaj ?
by VAVA

#10 melcu

melcu

Veteran Duster Member

• Members
  • 405 posts

Posted 11 December 2011 - 02:49 PM

dusty2010 said:

arschery said:

ca si idee de referinta, am aprox. 1 milion de km condusi in 20 ani de cand am permisul auto.
poate defect de fabricatie ca au sarit ferodourile de pe disc...?!
Pentru a crede (defectul de fabricatie) dorim sa stim cam cum arata placa de presssss,Adicatelea ce coloare avea? Ceva poze? aveti cumva? dar cu placa singura nu si Duster-ul langa ea...ca deja il stim din toate unghiurile... :oops:

#11 dusty2010

dusty2010

Organizator evenimente

• Members
  • 564 posts
  • LocationChiajna

Posted 12 December 2011 - 03:57 AM

placa era argintie dar nu o mai am... am aruncat-o.

#12 MaePetcu

MaePetcu

Duster Starter

• Members
  • 7 posts
  • LocationBucuresti

Posted 13 April 2012 - 11:09 AM

Parerea mea e ca ambreiajul este la limita - adica este exact pentru motorul si cutia de viteze montate pe masini -dar nu sutn prevazute pentru drumul multe si grele - ambreiajul pentru diesel este pentru 240-250 Nm exact cat are motorul si cat duce cutia de viteze - nu au pusm ambreiaj mai mare pt ca daca ambreiajul paote sa tranmsita mai mult cuplu atunci va ceda altceva ori cutie ori planetare ori ceva prin motor- amreiajul este un fel de "element de sacrificiu". motorul deja este dus spre maxim cu cuplu cat si cutiea este folosita la cuplu maxim si pentru a nu crapa cutie motor - au facut acest compromis.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sponsori

Parteneri

www.dacia-club.eu
Nu uita sa te inscrii la Intalnirea Nationala a Dusteristilor ce va avea loc in perioada 15-17 iunie 2012!