Sari la conținut

Postări Recomandate

• 1 year later...
  • Răspunsuri 48
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

169.500km, durata de viata a ambreajului meu, cu drumuri forestiere fara numar, scos Nissan Patrol si alte masini din sant, tractat microbuze la deal.... Acum e la service, la schimbat. Inca nu am aju

Revin cu completări despre statusul ambreiajului meu, poate mai sunt și alți posesori de Duster 2 2018 cu motorizare 1.6 sce benzina 4x4. După alte căutări, am ajuns la un mecanic care, la recoma

Trebuie să te duci înapoi la mecanic și să îți schimbe și volanta iar manopera să o suporte el. Domnul mecanic, cum și-a dat seama ca volanta este bună? Bănuiesc că, chitul de ambreiaj este de origine

Posted Images

Salut!
Sunt posesorul unui Duster 1.5 dci, 4x4.
Mi-a căzut ambreiajul, practic pedala este foarte moale nu acționează.
Din câte am înțeles este defecta pompa centrala de ambreiaj.
Dar eu voiam sa schimb întreg ansamblu ambreiaj, mașina având 120 000 km. De la magazin mi-a transmis ca nu găsește cod pentru volanta. Zic ca volanta este cu "masa simpla" și nu necesita schimbare....
A mai întâlnit cineva situația asta??

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Mak pinned this topic
  • 2 months later...

Salutare Dusteriști,

Sunt posesor de Duster PH2 din 2018, motorizare benzina 1.6 sCe, 4wd. Am 67000km facuti in 5 ani, din care 90% in Bucuresti. De curand, la un drum lung prin tara am inceput sa sesizez patinarea ambreiajului la turatii mici, intre 2 si 3000, masina nu mai are deloc zvacul pe care il avea inainte, nu stiu cum sa descriu corect problema, dar m-am interesat la 3 reprezentante si cateva magazine online si am primit acelasi raspuns. Fara sa vada masina, au presupus ca eu am evaluat corect si ca ar trebui inlocuit kitul de ambreiaj. Lasand la o parte faptul ca acesta nu se mai fabrica de peste 8 luni, efectiv nu se gaseste codul respectiv de piesa nicăieri, mi-au spus ca volanta fiind cu masa simpla nu se inlocuieste.

Am câteva intrebari pt voi si va rog sa ma ajutați/lămuriți:

- aveti idee unde sa pot cauta kit de ambreiaj, eventual vreun magazin de cartier care ar putea sa il aiba pe stoc? La magazinele mari am cautat deja.

- un mecanic poate sa isi dea seama daca e necesara inlocuirea volantei sau nu? Pt ca daca ar fi nevoie, as vrea sa o comand si pe ea in avans ca sa o am pregătită in caz ca e nevoie. Recomandati-mi va rog un mecanic bun pt aceasta operațiune, inclusiv inlocuirea ambreiajului

- cum e posibil sa dea semne de oboseala un ambreiaj la o masina cu doar 67000km? Pe toti pe care i-am intreabat mi-au spus ca ar trebui sa tina cel putin 100k.

Va mulțumesc si va doresc spor in toate!

Silviu

Link spre post

Salut pe toti dusteristii de pe forum.

Silviu ai mers super bine cu ambreiajul(70,000 km),daca 90% ai mers in orasul Bucuresti,trafic de trafic.Te sfatuiesc sa schimbi ambreiajul in service Dacia_Renault(iti propun Serus Chiajna)unde ai garantie si la piese si la lucrare 6 luni.Trebuie sa faci o vizita,sa discuti si sa te hotarasti.Ei au piese de calitate si raspunderea este pe masura.Pretul lucrarii este mai mare decat la service de cartier dar merita.Te sfatuiesc sa schimbi tot kitul(volanta,placa,rulment)nu te juca,Spor la treaba.

Editat de Mak
Link spre post
Acum 15 ore, SilviuD a spus:

Salutare Dusteriști,

Sunt posesor de Duster PH2 din 2018, motorizare benzina 1.6 sCe, 4wd. Am 67000km facuti in 5 ani, din care 90% in Bucuresti. De curand, la un drum lung prin tara am inceput sa sesizez patinarea ambreiajului la turatii mici, intre 2 si 3000, masina nu mai are deloc zvacul pe care il avea inainte, nu stiu cum sa descriu corect problema, 

Daca se tureaza motorul, dar masina nu accelereaza este ambreiajul. Daca pur si simplu trage greu intre 2 si 3 mii este alta cauza.

Link spre post

Vă mulțumesc mult pentru sfaturile voastre, au fost de mare ajutor. Am să postez evoluția acestei reparații, dacă o considerați utilă pentru comunitate.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...