Sari la conținut

Garantie extinsa. Pro sau contra?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Poate sa intervina aici cineva (adica EU) care este in perioada de garantie EXTENSO. Garantia EXTENSO acopera defecte importante ale masinii. Da reaparatiile in garantie se fac OBLIGATORIU in reteaua

Aveti in link preturile garantiilor extinse : https://www.dropbox.com/s/sog2k4pnk58quum/Pret EG DUSTER 2018.pdf?dl=0

Dezavantaj major, nu poti sa instalezi o instalatie de gaz daca ajunge benzina la pret astronomic (ca nu mai e mult). Nu stiu daca service-urile agreate dacia pot sa puna aceasta instalatie si sa se pastreze garantia in continuare. Poate cineva sa confirme ca mai are garantie dupa montarea instalatiei ?

am intrebat la reprezentanta Dacia locala despre montarea unei instalatii GPL si efectele asupra garantiei. Raspunsul a fost: "daca instalatia GPL este montata de noi (si ei monteaza numai modelul Landi Renzo omologat de Dacia) atunci garantia nu este afectata". E clar ca acolo unde ai montat GPL-ul iti acorda in continuare garantie. Intrebarea este daca te duci cu masina la o reprezentanta din alt oras, si vad ca ai pus GPL, oare iti mai repara ceva la masina pe garantie ?

Si eu am optat pentru garantia extinsa de 5 ani. Instalatia GPL am prevazut-o pentru primavara, sau cine stie, poate cand vine mosu' :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 11 months later...

Intrebare:

Vad ca extinderea de garantie se numeste de fapt "DACIA EXTENSO" iar la ei pe site se zice asa :

Cum beneficiez de acest avantaj?

La achiziţionarea oricărui model din gama xXXXX poţi beneficia de prelungirea avantajelor garanţiei comerciale cumpărând prestările de servicii aferente contractului Dacia Extenso.

În baza acestui contract, după încetarea garanţiei comerciale, ai în continuare la dispoziţia ta, pe întreg teritoriul României, reţeaua service autorizată Dacia şi serviciul Dacia Asistenţă (tel. 0248 500 500 – 24h/zi, 365 zile pe an).

Deci chiar acopera defecte importante ale masinii ? Cum adica am la dispozitie reteaua de service ? Se deconteaza si piesele, sau doar manopera?

Mai precis ce ma intereseaza: intra sub incidenta DACIA EXTENSO reparatii la MOTOR, injectie, ambreiaj, planetare etc ?

Sper sa nu zica aici ca intra doar actuatoarele din usi si alte chestii mici dintr-astea.

De multe ori in contractele acestea sunt tot felul de stelute, note de subsol, cu tot felul de exceptii.

Evident consumabilele se scot de pe lista, dar sper sa aiba o lista clara cu consumabile, sa nu includa aici si ambreiajul de exemplu.

Asa ca ar fi binevenita parerea unuia care a citit cu atentie contractul DACIA EXTENSO.

Multumim anticipat celui care ne lamureste.

Link spre post

Intrebare:

Vad ca extinderea de garantie se numeste de fapt "DACIA EXTENSO" iar la ei pe site se zice asa :

Cum beneficiez de acest avantaj?

La achiziţionarea oricărui model din gama xXXXX poţi beneficia de prelungirea avantajelor garanţiei comerciale cumpărând prestările de servicii aferente contractului Dacia Extenso.

În baza acestui contract, după încetarea garanţiei comerciale, ai în continuare la dispoziţia ta, pe întreg teritoriul României, reţeaua service autorizată Dacia şi serviciul Dacia Asistenţă (tel. 0248 500 500 – 24h/zi, 365 zile pe an).

Deci chiar acopera defecte importante ale masinii ? Cum adica am la dispozitie reteaua de service ? Se deconteaza si piesele, sau doar manopera?

Mai precis ce ma intereseaza: intra sub incidenta DACIA EXTENSO reparatii la MOTOR, injectie, ambreiaj, planetare etc ?

Sper sa nu zica aici ca intra doar actuatoarele din usi si alte chestii mici dintr-astea.

De multe ori in contractele acestea sunt tot felul de stelute, note de subsol, cu tot felul de exceptii.

Evident consumabilele se scot de pe lista, dar sper sa aiba o lista clara cu consumabile, sa nu includa aici si ambreiajul de exemplu.

Asa ca ar fi binevenita parerea unuia care a citit cu atentie contractul DACIA EXTENSO.

Poate sa intervina aici cineva (adica EU) care este in perioada de garantie EXTENSO.

Garantia EXTENSO acopera defecte importante ale masinii. Da reaparatiile in garantie se fac OBLIGATORIU in reteaua de Service Dacia. Nu se deconteaza ci SE REZOLVA (din punctul tau de vedere, ca utilizator/proprietar) problema, adica reparatia este GRATIS (si la piese si la manopera)

Da intra sub incidenta DACIA EXTENSO reparatii la motor, injectie, cutie de viteze, caroserie, chiar si actuatoare s.a.m.d. Nu intra ambreiajul, FIIND o piesa "Consumabil", partea de mecanica (la contactul cu solul), becuri sau multe alte consumabile.

Eu, spre exemplu, in Garantia DACIA EXTENSO mi-au schimbat (acum 3 saptamani) cureaua de distributie si rola din cauza unui scartait ce se auzea. Aveam 82 kkm si au schimbat-o! Masina mea a iesit din garantie in august dar mai am garantie inca un an, DACIA EXTENSO.

Link spre post
  • 2 weeks later...

Multumesc mult pentru clarificari.

Se pare ca la noul Duster e o noua optiune pentru garantie extinsa :

Dacia Extenso 24 luni dar nu mai mult de 120.000Km

Observati 120.000 km in 5 ani, ceea ce pare foarte OK pentru cei care cumpara masina pe persoana fizica. Cei cu firme de obicei plimba masina mult in primii ani.

Dar pentru o familie... 120.000 km in 5 ani pare rezonabil - iar pretul este 251 de euro.

Link spre post
  • 4 years later...

Am cerut si eu oferta de la Dacia pentru prelungirea garantiei. Partea buna e ca pot sa o "cumpar" pana la un an de la data achizitiei :)

A avut cineva probleme cu masina in garantia Extenso? 

Din ce am citit in contract, la excluderi intra AMBREIAJUL (mi se pare ok, e consumabil) , "De asemenea, sunt excluse vopseaua şi radiourile auto, toate echipamentele audiofonice şi accesoriile acestora"  - aici nu sunt de acord.

Pe mine ma intereseaza daca intra pe garantie - injectoare, turbina, filtru de particule, etc.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...