Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 225
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Un traseu scurt si frumos mai ales iarna pentru cei care sunt in zona Rasnov-Bran.

Vine, viiiiine, plimavala!

Duter curubeu

Posted Images

Ca sa revenim la trasee efectuate...

Pe 2 Ianuarie 2015... o mica plimbare de la Moineasa (Jud Arad) pana la Cabana Padis dupa care Coborare spre Huedin prin Rachitele. Iar incheierea a fost la Salina Turda (jud Cluj)

Traseul urmat este:

https://www.google.c...H0.k6YeVf3EKJDo

Si... Cateva poze:

post-300-0-57190400-1420576024_thumb.jpgpost-300-0-65784500-1420576043_thumb.jpgpost-300-0-89021400-1420576051_thumb.jpgpost-300-0-21376100-1420576063_thumb.jpgpost-300-0-36941900-1420576068_thumb.jpgpost-300-0-01662000-1420576079_thumb.jpgpost-300-0-90626500-1420576082_thumb.jpgpost-300-0-52119900-1420576093_thumb.jpgpost-300-0-97153500-1420576097_thumb.jpg

Si... Un filmulet al traseului de munte:

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Frumoase imagini. Am facut acest traseu de sute de ori...vara pina la Piatra Boghii la cabana ( cind incepe urcusul mai abrubt dinspre Pietroasa ( Bihor ).

Dupa parerea mea ati avut noroc. Traseul Cabana Padis - Cabana Padurarului ( Bifurcatia spre Poiana Horea ) - Ic Ponor nu este recomandat iarna nici in jos nici in sus.

Un drum cu multe traversari de ape si alte capcane invizibile pe zapada. De ex. la min 10:56 ai o stinca mare pe dreapta de acea pare stinga in groapa...plus abruptul din dreapta care nu se vede de brazi...ati fost curajosi. Un pic prea curajosi.

Pentru a descrie capcanele naturii i-mi amintesc de exemplu ca de un 1 Mai am umblat aproape de Padis in zapada pina la briu lucru care se poate intimpla la orice pas in aceasta zona.

Feliitari. Am ramas masca.

Link spre post

De ex. la min 10:56 ai o stinca mare pe dreapta de acea pare stinga in groapa...plus abruptul din dreapta care nu se vede de brazi...ati fost curajosi. Un pic prea curajosi.

Pentru a descrie capcanele naturii i-mi amintesc de exemplu ca de un 1 Mai am umblat aproape de Padis in zapada pina la briu lucru care se poate intimpla la orice pas in aceasta zona.

Feliitari. Am ramas masca.

Multumim pentru aprecieri draga @ISZY56.

Dar sa stii ca nu suntem inconstienti... intai s-a verificat la picior daca se poate merge, dup care am plecat cu masinile. Vorba ceea... eram si cu sotii si cu copii in grupul nostru.

Pericole nu au fost si nu am simtit absolut nici o secunda din intreg traseul (de aprox 1 ora si 10 min. cu tot cu scosul masinii inzapezite) de coborare, ca la drumul curat nu se mai pune...

Ceea ce inseamna pentru tine abruptul din dreapta... acolo nu exista absolut nici un pericol (tocmai brazii sunt salvarea in situatii extreme, aici ar trebui sa povesteasca cei care au fost pe iezer care era senzatia cand te uitai in jos...)

MINUTUL 10:56 l-am analizat destul de bine (cred ca de 20 ori) sa vad unde ar fi vre-un pericol si n-am gasit nici macar bolovanul din dreapta cu exceptia baltii de pe calea stanga (a rotilor)

Pentru linistea tuturor cititorilor... drumul a fost atat de "greu" incat l-am facut fara lanturi antiderapante, ba mai mult... colegul si prietenul George a fost echipat cu anvelopele Stock Continental.

Link spre post

Da, am vazut si eu fara lanturi. Pe stinca aia fac pariu pe o bere! Bineinteles ca nu se vede sub zapada. Cum nu se vad nici traversarile de piraie si ape. Poate vom avea vreodata ocazia sa parcurgem traseul fara zapada ( in vara putem face o campare chiar la cabana mea de la Boga ). Io de exemplu in urcare frecvent ,prin luna mai si chiar iunie pe Dacie trebuia sa pun lanturile in zona cabanei padurarului ( voi ii spuneti parasita ). Dusterul nu e Dacie 1300.

Caz extrem de exemplu: daca in zona asta a-ti fi prins zapada adinca ( se intimpla curent ) si trebuia sa va intoarceti? Crezi ca mai puteati urca spre Padis? Eventual cu lanturi.

Totul e bine daca se termina cu bine.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...