Sari la conținut

Diagnosticare primara "de casa"? Idei ?

Postări Recomandate

Salutare si numai de bine s'auzim.

Recomandarea generala si deja cliseul de raspuns la intreabarea" ce are masina" este trimiterea la diagnosticare.

Asta inseamna pe langa costuri(daca este in garantie pesemne ca nu se aplica) si mult timp irosit(programare in service, trafic, asteptare etc). In plus nu exista garantie ca dupa diagnosticare se si poate rezolva tot atunci deci s-ar pierde 2 zile ( de concediu in cazul meu) . De exemplu la mine nu aveau chederele in stoc si a durat o saptamana sa ajunga.

Exista vreo solutie "in house" pentru o diagnosticare primara(grosiera) incat  pentru defectiunile clasice sa se poate reduce acest timp?

(eventual link, produs, software, harware.etc)

Pentru modelele actuale(2021+) am inteles ca nu se prea mai poate (gateway) dar pentru cele pana in acest an ?

Nu m-ar deranja sa platesc o diagnosticare in loc sa imi iau o zi de cocediu pentru asta(desi nu ieftina) insa pentru cei care sunt si mai departe de un service / bugetul nu este prea generos cred ca ar fi de un real folos.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 20
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Delphi cu 2 placi e o petardă la propriu și în general dă cu virgulă pe Renault. Recomandat CLiP, orice altceva nu are acces la documentația din spatele erorii. Dacă bugetul nu are limită se

Corect, subscriu. Plus ca o diagnoza "din care sa poti determina care e problema fara a intra in amanunte..." nu cred ca este de ajutor cu ceva, pentru a identifica cauza trebuie facuta o diagnosticar

Jucărie la propriu. Ori îți cumperi ceva dedicat mărcii, caz în care ești acoperit ori cauți ceva multimarcă (cele originale de obicei au abonament pe an/VIN) caz în care ești mai acoperit și mai

Posted Images

Una din care sa poti determina care e problema fara a intra in amanunte. Scopul este sa reduci vizitele de diagnosticare  la service in cazurile banale si sa poti sa le dai informatii incat sa aiba piesele  necesare pe stoc cand te programezi.(ex bujii,senzori abs,adblue,egr,sensorii de la cele cu glp ca sa enumar din cele foarte raspandite).

De ex eu  am  nevoie de jumatate de zi (trafic,distanta) si sunt multe solicitari pe net de o diagnosticare rapida (repet,primara,nu cea de service de marca).cand ma duc la service sa aiba aia pe stoc reperele necesare (nici la serviceurile mari   n au pe stoc mai nimic decat ulei si filtre in cel mai bim caz

Link spre post

Cred ca se poate cu un tester multi-marca gen asta: https://www.pieseauto.ro/testere-si-aparate-diagnoza/alfa-romeo/gt/tester-auto-delphi-ds150e-diagnoza-multimarca-1186493618.html?ssk=7c8930dd8254bfa308c5b26ad554a4e1

Cel mai bine de sunat vanzatorul si intrebat ca sa fii sigur.

Asta daca n-ai probleme fara cod (gen troncanit, bocanit, carait etc).

Problema cu zilele libere o am si eu, o rezolv programand vizitele in service sambata dimineata (Dacia Galati are program si sambata... nu stiu in alte parti).

Numai bine!

Link spre post

Delphi cu 2 placi e o petardă la propriu și în general dă cu virgulă pe Renault.

Recomandat CLiP, orice altceva nu are acces la documentația din spatele erorii.

Dacă bugetul nu are limită se poate merge pe Autel, Launch etc.

Link spre post

Corect, subscriu. Plus ca o diagnoza "din care sa poti determina care e problema fara a intra in amanunte..." nu cred ca este de ajutor cu ceva, pentru a identifica cauza trebuie facuta o diagnosticare corecta si conforma iar unele probleme pot necesita chiar si analize mai complexe si de cele mai multe ori "amanuntele" pot face diferenta...

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post

Jucărie la propriu.

Ori îți cumperi ceva dedicat mărcii, caz în care ești acoperit ori cauți ceva multimarcă (cele originale de obicei au abonament pe an/VIN) caz în care ești mai acoperit și mai liniștit.

Gratis și bun nu există, asta dacă vrei să faci ceva înafară de a te da mare că ai citit erori.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...