Sari la conținut

Diagnosticare primara "de casa"? Idei ?

Postări Recomandate

Nu stiu daca cu cele multimarca (eu nu le recomand) esti mai acoperit si mai linistit dar desigur ca asta depinde de fiecare. Insa o diagnosticare corecta cred ca se poate face si fara abonament\VIN, dar clar ca utilizarea, interpretarea rezultatelor, analiza, verificarea, identificarea, etc. implica mult mai multe lucruri (investitie, timp alocat, cunostinte, experienta,...) iar discutia despre toate acestea poate sa fie mult-mult mai lunga (pe forumuri sunt zeci chiar sute de pagini legate de acest subiect)

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 20
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Delphi cu 2 placi e o petardă la propriu și în general dă cu virgulă pe Renault. Recomandat CLiP, orice altceva nu are acces la documentația din spatele erorii. Dacă bugetul nu are limită se

Corect, subscriu. Plus ca o diagnoza "din care sa poti determina care e problema fara a intra in amanunte..." nu cred ca este de ajutor cu ceva, pentru a identifica cauza trebuie facuta o diagnosticar

Jucărie la propriu. Ori îți cumperi ceva dedicat mărcii, caz în care ești acoperit ori cauți ceva multimarcă (cele originale de obicei au abonament pe an/VIN) caz în care ești mai acoperit și mai

Posted Images

Acum 2 ore, t0rquemada a spus:

Delphi cu 2 placi e o petardă la propriu și în general dă cu virgulă pe Renault.

Recomandat CLiP, orice altceva nu are acces la documentația din spatele erorii.

Dacă bugetul nu are limită se poate merge pe Autel, Launch etc.

MUtumesc! Cred ca m-am lamurit iar pretul este rezonabil. (in jur de 1000 de ron). Ultima intreabare, daca nu te superi - exista varianta 2022 cum se lauda unul pe olx (pe siteul lor e doar cea 2020)?

Clip sa fie!

Link spre post

CLiP* merge pe orice versiune de la v117 la v214(încă nu e publică). De la v203 ai nevoie de token renault pentru deblocare gateway + unele funcții

*CLiP=interfață +soft, în acel context mă refer la interfată

Atenție că sunt vreo 3 versiuni/calități.

La al2lea link de pe topic există și suratele nissan consult gri ok, roșii clone.  VI2 (consult 3+) care e sigur originală nu există clone, e super dar și 3500ron

• Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post

Acesta il am eu ,e foarte ok ,pe mine ma ajutat sa sa depistez senzorul de aer defect  la Jimny ,bujiile incandescente la Toyota Corolla ,misfire la cilindrul 1 la un Focus etc..... l am conectat zilele trecute la duster fabricat in Decembrie si il recunoaste si merge ...toate astea doar cu telefonu . merge conectat la calculator si poti face si investiga mult mai multe .

Bafta ,Ovidiu

OBD-02.jpg

Link spre post

Da ,dar nu este exagerat de scump,si merita ....eu mi am scos bani pe el ,am mers la un service auto pt o diagnoza si ala mi a cerut (doar sa puna testerul pe el ) pretul aparatului!! Pai mi am luat eu unul ,probabil nu e la fel de performant ca cel din service ,dar mi am facut treaba si l am si folosit inca de citeva ori ... :)

Ovidiu

• Like 1
  • Trist 1
Link spre post

Totuși sper că sunteți conștienți că este inutilă orice diagnosticare preventivă și veți repeta procesul în service nu ? Mai ales în perioada de garanție. Singurul avantaj ar fi doar dacă îți faci reparația în regim propriu și ei doar execută ce vrei tu, însă chiar și atunci un service serios e foarte probabil să te trimită la plimbare.

Gândiți-va puțin la situație : tu ai diagnoză dedicată, cea mai șmecheră din parcare. O pui, îți spune exact ce să faci și ce trebuie schimbat. Iei și suni la reprezentanță să faci programare pentru problema X, care necesită înlocuită piesa Y. Prima întrebare logică, din partea celor din service : De ce credeți că trebuie schimbată piesa Y ? Pe ce vă bazați ? Nu cred că o să zică cineva că a pus diagnoză pe ea, în afara rețelei Dacia, pentru că în secunda 2 rămâi doar cu garanția la vopsea și coroziune. Dar hai să spunem că nu întreabă nimeni, însă chestia asta cu comandat piesa Y în avans că vine Popescu cu o posibilă problema X, e pur și simplu stupidă. Nu mai zic de piese ce sunt acoperite de garanție - trimite ba Dacia un motor, că vine Popescu cu mașina la care și-a pus deja singur diagnosticul. Ce poate o reprezentanță să facă este să comande în avans niște piese, pentru niște defecte uzuale (un capăt de bară, un amortizor) sau chiar probleme de fabricație, recunoscute sau nu (baterii EFB, termostat), care fie vor fi plătite în avans și decontate ulterior de către Dacia. 

Îți cumperi diagnoză dacă vrei să îți faci reparațiile în regim propriu sau vrei să știi ce ar trebui să facă cei din reprezentanță și nu fac, urmând să îi tragi de urechi la fiecare pas sărit. Pentru că sigur vor sări câțiva pași, fie din lene, fie din neștiință/ignorare (că n-are timp să citească documentația), fie cu bună știință pentru că nu are pe stoc piesa și clientul presează să primească mașina cât mai repede. Adică ce o să se întâmple dacă nu o să înlocuiești niște garnituri când vei face o reprogramare de calculator de injecție, prin forjarea motorului pe loc la temperaturi ridicate pentru o perioadă lungă de timp ? Garnituri care sunt menționate în procedură, cu coduri și poziționare. Proști inginerii aia care s-au gândit ca după procedură să se schimbe niște consumabile. Fac gaură la firma la care lucrează.

Și știți ce o să se întâmple când o să știți deja ce și cum trebuie făcut ? Pe lângă faptul că o să le pice fața celor din reprezentanță, o să le decalați programările, o să înjure în gând și o să facă ce trebuie. Iar data viitoare, dacă au ceva minte, nu o să mai facă munca în dorul lelii și o să aloce timp corespunzător, dacă nu suplimentar, să nu-și dea peste cap restul programărilor. Dacă nu o luați de la capăt cu respectarea procedurii și iarăși o să-și devanseze programările. 

Nu trebuie să fiți aroganți, recalcitranți, ci doar informați și să acționați în consecință.

Link spre post

Foarte bine scris si detaliat\precizat, cam despre asta este vorba legat de diagnosticare. Doar cu o mica mentiune: nu neaparat trebuie "trasi de urechi", eu sunt multumit de cei din reprezentanta la care merg, efectueaza operatiile conform (si desigur ca urmaresc\verific asta avand si documentatia dar si programele de diagnoza corespunzatoare).

Legat de ce s-a discutat anterior interfata aceea ObdLinkMX este una OK, cea din al doilea link nu o recomand dar pe site-ul acela se gasesc si interfete clone Dacia\Renault bune, eu de la ei am luat un laptop toughbook Panasonic C53 doar pentru masina, programe de diagnoza, documentatii, scheme, diverse utilitare\programe, etc si sunt multumit mi-au livrat exact ceea ce am cerut. In tara mai sunt cativa resseleri seriosi (am 6 tipuri de interfete toate OK) dar sunt si multi nok, mai ales cei care vand si tigai si rochii de mirese dar si interfete clone bune doar de facut cartofi prajiti.

Legat de CanClip ultima versiune pe care o am este V213 dar pentru modele\masini mai vechi se pot folosi fara probleme si versiunile anterioare (am fost OK si cu V190 pentru a mea, in fisierele din noile baze de date nu sunt mari diferente intre unele dintre ele). Apoi grija si la sonda, asa cum s-a scris anterior sunt trei calitati de clone, cunosc useri care s-au "zgarcit" iar dupa un an-doi sonda a "cedat", eu o folosesc pe a mea fara probleme. Deasemenea driverele clonelor sunt pentru Windows pe X32 pe celelate se pot folosi doar prin masina virtuala (pe laptopul acela am Win7 si este OK).

Asa cum am scris insa pe langa interfata si programul corespunzator acestea mai trebuie si folosite adecvat (altfel tot inutile pot sa fie, ba chiar sa faca mai rau), iar rezultatele intelese si aplicate corect. Dar clar ca pot sa fie de un real ajutor si le consider bune la "masina(casa) omului". :thumbsup:

Editat de Gil26
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...